Конвертори

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Dali nekoj ima konvertor za microsoft word za konvertiranje na teks od makedonska podrska vo angliska i obratno?

Kostadinka напиша:
Dali nekoj ima konvertor za microsoft word za konvertiranje na teks od makedonska podrska vo angliska i obratno?
Имам направено модул (макро) за Word. Само додади го :)
Намести му некој шорткат (кај мене CTRL+1)
http://www.demirhisar.gov.mk/dimi/Kirilica.bas

P.S. ова е за од Латиница во Кирилица. По примерот направи си обратно

Димитар напиша:
Имам направено модул (макро) за Word. Само додади го :)
Намести му некој шорткат (кај мене CTRL+1)
http://www.demirhisar.gov.mk/dimi/Kirilica.bas
Dobro ke go probam samo se nadevam deka nema da mi zafrkne nisto zato sto eden so staiv sega mi ja zaeba opcijata drawing :wink:
I dali ke gi menja znacite kako (" ! ? -)

spooky напиша:
Абе човеци,
ти треба декодер/декомпресор за jpeg комресија, а кај има такви, абер да се немало.
Ја барав по чика гугл и ова го најдов.http://media-convert.com/ Колку ке користи не знам :toe: Сега ке го проверам и Total Video Converter, да не знае нешто околу ова.

Acid напиша:
Тука може да побарате, односно „оставите“ различни конвертори.

Еве, јас ќе почнам.

Ми треба конвертор од 3gp во wmv, mpg, или некој од другиве „нормални“ формати. :wink:

Replay Converter jas ja koristam.

Ми треба конвертер од DVD во avi формат. Знаете некој таков?

Ајде јас да почнавм со туторијали.

Досега сите конверзии кои сум ги правел сум ги правел со DVDX бидејќи од неа излегуваат супер квалитетни DivX фајлови и досега не сум имал промаршување...

1. Во туторијалот ја има верзијата 2.3 но мислам дека слично е и кај останатите верзии, ставете го ДВД-то во ДВД-ромот и стартовајте ја програмата еве линк од програмата Т У К А истата тежи помалку од 2 МБ па и тоа брзо оди...

2. Одете File>>DVD root, И одберете го DVD root односно фолдерот (VIDEO_TS).

1zd6.jpg

3. Одберете го делот кој сакате да го Риповате, Доколку сакате да го риповате филмот, одберете го најголемиот дел. Останатите делови се додатоци за самиот филм...

selectmc0.jpg

4. Сега во овој дел одбирате сите останати додатоци кои сакате да ги има филмот, аудио, прилепен превод и слично... и внимавајте да е селектиран Audio/Visual synchronisation, за да не дојде до некаква грешка и несоодветни аудио и видео...

inputji5.jpg

5. Одете во output settings.. кликнете на местото каде е покажано на сликата

outputnc8.jpg

6. Сега променете ја резолуцијата (пример 480x320, 640х480 или 720x576) едноставно што ви одговара. Можете да ја наместите големината на фајлот колку што му треба да земе или да го ограничите на 700МБ или на 74 мин VCD и слично....
Обавезно кликнете на копчето Whole.
И се разбира одберете формат (во горниот лев агол) и кодекс во делот (АVi specification) откако ќе селектирате АVI (DivX, YUV...)

outputsetcd0.jpg

7. Oдбери ја локацијата каде сакаш да е сместен DivX фајлот

destsl7.jpg

8. и на крај КЛИК НА ЦРВЕНОТО КОПЧЕ (encode)

* Просечно ДВД зафаќа максимум простор од 1 ГБ на хард диск (во текот на работата) што ја оправи оваа програма една од подобрите за штедење на простор... тоа мене многу ми треба...

* За Риповање на едно ДВД се потребни 2 -3 часа на мојот компјутер, што е релативно брзо за Целеронче, 2.4 ГигаХерци

* Доколку нема можност да се рипова од двд, може слободно да се ископира целото двд на хард диск и риповањето ќе биде од таму...

П.С. ако не ве мрзи сите правете вака, по некое туторијалче...

mi treba program koj konvertira od .avi vo .3gp (format za ngage qd) ako znae nekoj kaj da go najdam?

Odnapred blagodaram

WMA=>MP3

Ve molam, preporacajte mi nekoj program so koj ke mozam da prefrlam audio fajlovi od wma vo mp3 format.

NBX Audio Converter, freeware е и супер е.

Easy CD-DA Extractor, можеш да ги конвертираш речиси сите видови аудио фајлови.:odlicno:

od jpeg ili koja bilo slika vo ico.Znam eden online ama sakam na komopjuter da si go imam!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom