Конвертори

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
некој може да ми даде конвертор за од мп3 во WAV???
Winamp

Промени ги подесувањата:

Отвори го Winamp -> Options -> Preferences.

winamp5-01.gif

Во Preferences одбери Output во Plug-ins options, промени го селектираното во Nullsoft Disk Writer plug-in и кликни Configure.

winamp5-02.gif

во Configuration кликни Output directory и селектирај каде сакаш да ти стојат WAV фајловите. Селектирај Convert to format, и провери дали под него пиши PCM 44.100kHz, 16 Bit, Stereo па кликни OK.

winamp5-03.gif

Кликни на Close во прозорецот Preferences. Сега си готов да ја направиш конверзијата од MP3 во WAV.

----

Одбери ги песните кои сакаш да ги конвертираш и стави ги во листата на Винампот. Repeat и Shuffle да ти бидат исклучени

winamp5-ID01.gif

Кликни на PLAY. Ќе забележиш дека лентата се движи но не слушаш глас. Така и треба. Не ни треба да се слуша глас. Почекај да поминат сите песни.
На крај сите MP3 ќе бидат конвертирани во WAV, и ќе се во фолдерот кој го одбра.

НА КРАЈ
:

Не заборавајте!!! Врати на почетните подесувања кога ќе завршиш. ПОВТОРНО треба да се врати на DirectSound output наместо Nullsoft Disk Writer plug-in.

Потоа ќе може да слушате нормално MP3ки со вашиот Winamp

mi treba konvertor kade sto ke mozam da isecam del od pesna...

се извинувам доколку претходно некој има запрашано нешто слично, но дали знаете дали може да се најде или дали воопшто има текст on-line преведувач од англиски на македонски или обратно?????

се извинувам доколку претходно некој има запрашано нешто слично, но дали знаете дали може да се најде или дали воопшто има текст on-line преведувач од англиски на македонски или обратно?????

Таков преведувач имаше негде на google :) со германски, шпански, француски и англиски јазик.

А од Англиски на Македонски и обратно, непостои. Имаше еден програм на ЦД што преведува текстови од МК во ЕН и обратно, беше 900 ден. и беше ТАПА :) Што е нормално, речениците не би имале логика кога се преведува збор по збор :)

за македонски нема....ама...има за хрватски...
но многу е лесно ако знаеш англиски...и пример страната е на шпански, ти ништо не сваќаш, за тебе се е шпанско село (хаха колку сакав да го пишам ова)...идеш на http://translate.google.com/translate_t местиш линк доле, местиш да се преведе на англиски и тоа е воа...(или воа е тоа...или нема везе)

Горан флези на мсн.. побрзо само.
Sry za oftopic da mu dadam link za download

Ова не е баш конвентор ама ми треба програма за намалување на големина на мп3.
Некој линк? (ама програмата бесплатна да биде)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom