Конвертори

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
некој може да ми даде конвертор за од мп3 во WAV???
Winamp

Промени ги подесувањата:

Отвори го Winamp -> Options -> Preferences.

Во Preferences одбери Output во Plug-ins options, промени го селектираното во Nullsoft Disk Writer plug-in и кликни Configure.

во Configuration кликни Output directory и селектирај каде сакаш да ти стојат WAV фајловите. Селектирај Convert to format, и провери дали под него пиши PCM 44.100kHz, 16 Bit, Stereo па кликни OK.

Кликни на Close во прозорецот Preferences. Сега си готов да ја направиш конверзијата од MP3 во WAV.

----

Одбери ги песните кои сакаш да ги конвертираш и стави ги во листата на Винампот. Repeat и Shuffle да ти бидат исклучени

Кликни на PLAY. Ќе забележиш дека лентата се движи но не слушаш глас. Така и треба. Не ни треба да се слуша глас. Почекај да поминат сите песни.
На крај сите MP3 ќе бидат конвертирани во WAV, и ќе се во фолдерот кој го одбра.

НА КРАЈ
:

Не заборавајте!!! Врати на почетните подесувања кога ќе завршиш. ПОВТОРНО треба да се врати на DirectSound output наместо Nullsoft Disk Writer plug-in.

Потоа ќе може да слушате нормално MP3ки со вашиот Winamp

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
mi treba konvertor kade sto ke mozam da isecam del od pesna...

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
се извинувам доколку претходно некој има запрашано нешто слично, но дали знаете дали може да се најде или дали воопшто има текст on-line преведувач од англиски на македонски или обратно?????

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
се извинувам доколку претходно некој има запрашано нешто слично, но дали знаете дали може да се најде или дали воопшто има текст on-line преведувач од англиски на македонски или обратно?????
Таков преведувач имаше негде на google :) со германски, шпански, француски и англиски јазик.

А од Англиски на Македонски и обратно, непостои. Имаше еден програм на ЦД што преведува текстови од МК во ЕН и обратно, беше 900 ден. и беше ТАПА :) Што е нормално, речениците не би имале логика кога се преведува збор по збор :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
за македонски нема....ама...има за хрватски...
но многу е лесно ако знаеш англиски...и пример страната е на шпански, ти ништо не сваќаш, за тебе се е шпанско село (хаха колку сакав да го пишам ова)...идеш на http://translate.google.com/translate_t местиш линк доле, местиш да се преведе на англиски и тоа е воа...(или воа е тоа...или нема везе)

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Горан флези на мсн.. побрзо само.
Sry za oftopic da mu dadam link za download

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
П

Паган-др

Гостин
Ова не е баш конвентор ама ми треба програма за намалување на големина на мп3.
Некој линк? (ама програмата бесплатна да биде)

Kajgana Shop

На врв Bottom