Дивајн
блаблабла
- Член од
- 3 април 2005
- Мислења
- 15.748
- Поени од реакции
- 1.855
Ако сакам - се доведувам во вакви ситуации, ако не сакам - успешно успевам. Тоа најчесто е така. Ретко ми се случило без намера да налетам на искушение или како што кажа, да ми се преплети судбината во плановитеКолку често се доведувате во вакви ситуации?Колку самите ние ги создаваме или тоа е дел од судбината?Паѓате лесно на искушенија или херојски се борите против нив?Зошто овие духови се толку силни и не не остават да живееме едноставен живот?На крај краева и ние сме духови некому,како да се отргнат од нас?

А како со нив? Зависи какви се, колкави се, каде сум јас и каде се тие. Ако ме спопаднат додека сум зафатена со некој кој не заслужува да му приредам циркус, многу лесно и херојски знам да ги совладам. Ако сум зафатена со некој кој одоколу ме моли да подлегнам на било кое искушение, тоа и ќе го направам. Имам сили да реагирам како што треба во даден момент.
Интересна тема.Ме интересира само едно!Дали девојка која е во врска или пак е мажена, го сака својот маж или дечко, би одбила шанса која би и се укажала со маж токму таков за како што сонувала цел живот(некој глумец, пеач, симпатија од вашиот град и т. н.), а во исто време шансите да ве разбери и дознае вашиот партнер или било кој друг се 0% или едноставно нема ни најмал ризик.Истото прашање важи и за машките.Поголемо искушение здравје!Што мислите???
Ако го сакам? Без размислување ДА. Би го одбила секој лик кој ми е помалку вреден (а во случајов секој би бил таков), без оглед што нема шанси да се разбере ништо. Имам гадна совест која ме загрижува повеќе од обелоденетата вистина.