Ватерполо: Грција - Македонија, Атина. (8:6)

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да, стварно, што сакаме од репрезентација која нема каде ни да тренира а ние наместо тоа да го земеме во предвид гледаме што биле по националност? Што ми е гајле од каде се додека носат црвени бањарки.

И ајде жити мене уште еднаш види го составот на репрезентацијата и излези пак со попис.

Добро тогаш, не ни очекувам да најдеме заеднички јазик на темава, но тоа и не е трагично сметајки дека ова е форум и секој го искажува своето мислење.нели?:smir:
Но, за разлика од тебе, јас под македонска репрезентација подразбирам рапрезентација на македонци, за разлика од тебе која очигледно е поддржувач на мултиетничка Македонија која 2500 години беше на македонците, а од 2001 стана и на албанците, србите, ромите... Да беа сите толку лекоумни како нас и Грција и Бугарија да беа мултиетнични и да им даваа права на кој како ке побара тогаш в ред, но тоа се држави а не тралалајки како нас. Во Грција за инфо според официјални податоци населението е 100% грци. Но да не одиме офтопк, ова беше само појаснение за различните ставови кои ги имаме.

Како и да е... жити тебе пописот ми е прилично точен.

На поширок список играчи се наоѓаат: голмани - Далибор Перчиниќ (Јадран Херцег Нови), Бојан Јаневски (Работнички), Дарко Недановски (Работнички). Бекови - Ненад Петровиќ (ВК Ниш), Небојша Милиќ (ВК Приморац), Димитар Димовски (Работнички), Анастас Белев (Работнички). Центри: Даниел Бениќ (Штурм 2000), Александар Арсовски (Работнички), Стефан Лошковски (Работнички), Игор Милановиќ (Работнички). Надворешни играчи - Владимир Кречковиќ (Салемо), Еди Бркиќ (Шибеник), Горан Крстоношиќ (Рома), Ненад Босанчиќ (ВК Ниш), Димитар Стојчев (Работнички), Кристијан Манасков (Работнички), Иван Вуксановиќ (Патра), Владимир Латковиќ (ВК Ниш), Мирослав Крстовиќ (Трестино), Мартин Пулејковски (Работнички), Марио Синадиновски (Работнички).

Добро тогаш, не ни очекувам да најдеме заеднички јазик на темава, но тоа и не е трагично сметајки дека ова е форум и секој го искажува своето мислење.нели?:smir:
Но, за разлика од тебе, јас под македонска репрезентација подразбирам рапрезентација на македонци, за разлика од тебе која очигледно е поддржувач на мултиетничка Македонија која 2500 години беше на македонците, а од 2001 стана и на албанците, србите, ромите... Да беа сите толку лекоумни како нас и Грција и Бугарија да беа мултиетнични и да им даваа права на кој како ке побара тогаш в ред, но тоа се држави а не тралалајки како нас. Во Грција за инфо според официјални податоци населението е 100% грци. Но да не одиме офтопк, ова беше само појаснение за различните ставови кои ги имаме.

Како и да е... жити тебе пописот ми е прилично точен.

Оооо, боже мили :nesvest:

Извини вака ама се гледа дека абер немаш што се случува во Македонија кога се работи за водените спортови. Кога се оформи македонската ватерполо репрезентација повторно во 2006та година, проект кој го водеа Томи Стефановски и тогашниот капитен Саше Поповски, селектор беше Александар Крстоношиќ и во тој тим освен Саше немаше други Македонци. Е сега ќе прашаш зошто?
Затоа што во Македонија тогаш а и сега нема некоја разлика голема, ватерполото беше доведено до ниво на аматеризам. Ватерполисти освен 12 годишни деца кои се запишани на ватерполо од тоа што им е само за хоби, немаше. Во тој проект самоволно решија да се приклучат ватерполисти од Србија и Црна Гора, кои имаат македонски државјанства. Но што изјави тогаш Поповски кој беше капитен? Изјави дека со ова сакаат само повторно да дадат зародиш на ватерполото во Македонија и да поттикнат што повеќе деца да се занимаваат со овој спорт. Ете ти, 3-4 години подоцна, во нашиот тим има замисли дури 10 етнички чисти Македонци (ама тебе те мрзеше да прочиташ нели?) и поради тоа јас морав да го пишувам сево ова. Како што ќе се истакнуваат се` повеќе деца во ватерполо лигата, така репрезентацијата ќе си се нормализира, ако можам така да кажам.

А за ова што изналупа, залагање за чиста Македонија, логори, печки, требења со еден збор, немам коментар навистина.

Грција била 100% етнички чиста :smeshko: Отвори учебник историја или географија и читај.

П.С. Посочи ми ги тие 12 Хрвати од овие имиња горе.
Заради интересе од гледачите,се решиле на ваков потег,иако не е сеуште готово и официјално.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=CCEEAD98258D2D448828E690477189B6

Не знам колку ќе биде ова исплатливо и дали кај нас ќе бидат способни да го одржуваат ова :)

Оооо, боже мили :nesvest:
А за ова што изналупа, залагање за чиста Македонија, логори, печки, требења со еден збор, немам коментар навистина.

Грција била 100% етнички чиста :smeshko: Отвори учебник историја или географија и читај.

Кој ти спомна логори и печки па за да ги коментираш? Јас многу убаво знам за народите во Грција, ти кажувам за политиката на асимилација која се води на негирање на секакво малцинство. Ти отвори историја и читај.
А за ватерполото можеби си во право.

Кој ти спомна логори и печки па за да ги коментираш? Јас многу убаво знам за народите во Грција, ти кажувам за политиката на асимилација која се води на негирање на секакво малцинство. Ти отвори историја и читај.
А за ватерполото можеби си во право.

Па ти на некој начин го кажа тоа со етнички чисти држави наспрема етнички мешани, почувствував некоја огорченост во твојот пост. :wink: Таа политика на асимилација не да нема врска со составов на оваа репрезентација, ти пишав во постот зошто е таква репрезентацијата тебе пак те мрзи да прочиташ.

И значи во право сум, а? Хех....

Па ти на некој начин го кажа тоа со етнички чисти држави наспрема етнички мешани, почувствував некоја огорченост во твојот пост. :wink:

Можеби си во право зашто ме мрзи да проверувам а и признавам дека си покомпетентна од мене да зборуваш за ватерполо, но за историја и политика не ти се давам.:smir:

Па ти на некој начин го кажа тоа со етнички чисти држави наспрема етнички мешани, почувствував некоја огорченост во твојот пост. :wink: Таа политика на асимилација не да нема врска со составов на оваа репрезентација, ти пишав во постот зошто е таква репрезентацијата тебе пак те мрзи да прочиташ.

Можеби си во право зашто ме мрзи да проверувам а и признавам дека си покомпетентна од мене да зборуваш за ватерполо, но за историја и политика не ти се давам.:smir:

Ти пак одиш на политика. Во болдот ти објаснив зошто не се сложувам со твојот пост.

Не знам колку ќе биде ова исплатливо и дали кај нас ќе бидат способни да го одржуваат ова :)
Да ти кажам право и јас сум скептик,ама во интерес на фановите и
репрезентацијата,добро е да се направи.Секако, како што пишува и во текстот,претходно се дадат гаранции дека нема да дојде до било какво оштетување на паркетот или ентериерот во салата.
Инаку,за поздравување се обидите колку-толку да се заживеат пливачките спортови во државата,иако реално инфраструктурно не стоиме воопшто добро.Се е сведено само на еден базен и толку.Бев скоро во Младост,и е во релативно добра состојба,ама ако сакаме успех треба многу повеќе од тоа,и во поглед на инфраструктура,а и во многу други работи.

Колку глупости се изначитав значи... Ние не сме Македонија бидејќи репрезентацијата била составена од хрвати и срби, немој не ме радуј ејјјј!!! Зашто не ја удрите малце тоа тиквата и не размислите поубаво, зашто не го сфатите ова како обид да се популаризира ватерполото кај нас!? До пред 2-3 години имаше 1 македонец во тимот, сега бројот е многу поголем, а бидете сигурни дека за 2-3 години репрезентацијата ќе биде составена и од квалитетни македонски играчи. Па добро бе ако ние не сме Македонија, што се тогаш Франција, Хрватска, Германија...? На Франција 80% од тимот им се црнчуги кои до вчера бркале антилопи. Зарем французите не треба да ја поддржуваат репрезентацијата поради оваа причина!? Јебешга не се родени тие во Македонија па да серат и да плукаат по се што вреди.

Според малоумниве размислувања членот НЕБО666 се вратил но со друг ник :)

Jas igram za mladinskata i seniorskata reprezentacija na makedonija i za klubot rabotnicki.....samo nesto da vi kazam pred 2 godini vo timot imase samo 1 makedonec a sega se 6(dimovski,milanovic,loskovski,belev,stojcev i arsovski) a na pat da se priklucat se:pulejkovski,sinadinovski,manaskov,nedanovski,janevski,tasevski......
Sto se odnesuva za utakmicata so grcija koja treba da se igra vo makedonija na 23 mart, ke se odigra vo salata boris trajkovski...ke se montira montazen olimpiski bazen,samo zatoa sto ke mora da se pobedi i zatoa sto sakame da ima mnogu publika....ako imate prasanja prasajte ke vi odgovoram....pozdrav

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom