Ждрепка за СП 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
M

Mario Gómez

Гостин
На 4 декември во Capetown во ЈАР ќе се одржи ждрепката за светското првенство кое ќе се одржи од 11 -ти јуни до 11 -ти јули во 10 градови во ЈАР.

Прв шешир- Brazil, Spain, the Netherlands, Italy, Germany, Argentina, England, South Africa.

Втор шешир- Australia, Japan, Korea DPR, Korea Republic, Honduras, Mexico, USA, New Zealand.

Tрет шешир- Algeria, Cameroon, Côte d’Ivoire, Ghana, Nigeria, Chile, Paraguay, Uruguay.

Четврти шешир- Denmark, France, Greece, Portugal, Serbia, Slovakia, Slovenia, Switzerland.

- ЈАР автоматски ја зазема позицијата А1 во групите.
- Ниедна репрезентација нема да се најде во група со иста репрезентација од својот континент освен европските кои може да бидат по две репрезентации во иста група.

Натпреварите ќе се играат во овие градови.
Johannesburg
Durban
Cape Town
Johannesburg
Pretoria
Port Elizabeth
Bloemfontein
Polokwane
Nelspruit
Rustenburg

finally да се најде некој да отвори тема :tv:
мислам дека малце ти се утнати шеширите...

Прв шешир- Brazil, Spain, the Netherlands, Italy, Germany, Argentina, England, South Africa.

Втор шешир-
Denmark, France, Greece, Portugal, Serbia, Slovakia, Slovenia, Switzerland.

Трет шешир- Australia, Japan, Korea DPR, Korea Republic, Honduras, Mexico, USA, New Zealand.

Четврти шешир- Algeria, Cameroon, Côte d’Ivoire, Ghana, Nigeria, Chile, Paraguay, Uruguay.

истите репрезентации се само што четвртиот е втор, а другите два се едно место подоле... ова ништо не мења освен распоредот на натпреварите :wink:

Така беше на официјалната страна на светското и на википедија:wink:...Ќе видиме на четврти. Инаку би постирал слики од стадионите.

Soccer city во Јоханезбург.
94.900 гледачи.
Soccer_City_%28june_2009%29.jpg

Моses mabhida staduim во Дурбан.

70.000 гледачи.
Durban_21.08.2009_12-02-25.jpg

Cape town staduim

69.000 гледачи.
CTS01.JPG

Еllis park stadium.
62.000 гледачи.
Ellis_Park_Stadium_2009.jpg

Јоханезбург финалето....
ме изненадија Африканциве мислев нема да бидат достојни за да бидат домаќини на едно СП али добро се снајдоа... сепак тоа е една голема одговорност...
сепак со голема помош од Фифа/Уефа... се надевам ќе има добра атмосфера за време на СП, надвор и во стадионите...

Да не има некој претстава или па информација за карти на пример еве на пример за една утакмица од групите .....

Како што гледам стадиониве уште не се завршени со изградба...ќе стигнат ли циганиве да ги допраат?И на натпреварите праат неподнослива атмосфера со тоа тапаните не знам играчиве како ќе играат:toe:

Да не има некој претстава или па информација за карти на пример еве на пример за една утакмица од групите .....

чисто сумњам... пола се веќе купени, пола се доделени на репрезентациите и нивните фанови... ако начекаш на фифа.ком супер, ако не откупи му на некој пред стадион за дупло поскапо :wink:
а може и да те превари за фалс, зато најбоље ти е со друштво на по 3-4 кригли во центар на бим да глеаш кога веќе нашиве не се квалитетни за таму :tv:

чисто сумњам... пола се веќе купени, пола се доделени на репрезентациите и нивните фанови... ако начекаш на фифа.ком супер, ако не откупи му на некој пред стадион за дупло поскапо :wink:
а може и да те превари за фалс, зато најбоље ти е од дома да глеаш кога веќе нашиве не се квалитетни за таму :tv:
Хаха,онака ме интересираше знам дека е касно веке и не дека имам план некаков ама би сакал у блиска иднина(наредната година две) да идам на утакмица лига на шампиони,светско,европско па онака праша....:smir:

Хаха,онака ме интересираше знам дека е касно веке и не дека имам план некаков ама би сакал у блиска иднина(наредната година две) да идам на утакмица лига на шампиони,светско,европско па онака праша....:smir:

па ни за следното чисто сумњам, бидејќи ќе биде во Бразил така да ко прво далеку е ко второ ти треба многу кеш ко трето пак нема да најдеш бидејќи све ќе биде претходно резервисано :nesvest::nesvest:

најреално е ЛШ и ЕП за СП само со многу пари кои ти се одвишок :smir:
ако имаш евентуално човек во Уефа/Фифа ќе идеш... него слушај ако имаш прв се пријавувам и доаѓам со тебе во ложата ќе пиеме шампањи со Вики Бекам :vozbud::vozbud::vozbud:

па ни за следното чисто сумњам, бидејќи ќе биде во Бразил така да ко прво далеку е ко второ ти треба многу кеш ко трето пак нема да најдеш бидејќи све ќе биде претходно резервисано :nesvest::nesvest:

најреално е ЛШ и ЕП за СП само со многу пари кои ти се одвишок :smir:
ако имаш евентуално човек во Уефа/Фифа ќе идеш... него слушај ако имаш прв се пријавувам и доаѓам со тебе во ложата ќе пиеме шампањи со Вики Бекам :vozbud::vozbud::vozbud:

Хаха еј намсеа ме ко прво вишок неам ни па човек иам и да најреално е лига на шампиони и најефтино на пример да идам јуве да си глеам у Италија ко ке плешат а и ко се сака се се може ..ама ногу офф топик ојдеме ке не искарат иначе и јас би сакал да пијам шампањско со Вики у ложата ама нема...:toe:

Како што гледам стадиониве уште не се завршени со изградба...ќе стигнат ли циганиве да ги допраат?И на натпреварите праат неподнослива атмосфера со тоа тапаните не знам играчиве како ќе играат:toe:

Од кај знеш дека се сликани ти денес сликите?Може се одамна од кај знаеш.
Очелувам барем една до две преинтересни групи.

Опасен е четвртиот шешир со африканските репрезентации, може да помрсат сметка на некоја од европскиве. Ако пред 4 години сеуште беа во развој сега мислам дека веќе имаат зрелост за некој покрупен чекор.

Стадиониве ми изгледаат интересно, но искрено не знам дали имаше баш потреба за 4 стадиона над 60 000 капацитет. Дури и во Германија 2006 немаше стадион со 94 000 капацитет, но сепак тоа не ни влијае нас секако.

Стадиониве се мислам све завршени, туку сликиве се постари. Туку за темава, може откога ќе завршат ждрепките да се преименува темата во СП 2010 година а групите и останатите работи да се внесат во првиот пост од страна на модераторите, се разбира ако има нивна согласност за тоа.:wink:

Хаха еј намсеа ме ко прво вишок неам ни па човек иам и да најреално е лига на шампиони и најефтино на пример да идам јуве да си глеам у Италија ко ке плешат а и ко се сака се се може ..ама ногу офф топик ојдеме ке не искарат иначе и јас би сакал да пијам шампањско со Вики у ложата ама нема...:toe:

ах ништо од бизнисот :nesum::pos2:
шо се однесува за групиве ќе има две пеколно интересни... односно во оние каде што ќе бидат внесени Франција и Португалија бидејќи ќе мора да играат со еден од шеширот 1... освен ако не бидат извлечени со ЈАР...

Мислам дека е и време да се отвори тема за СП. Доста е само за клубски фудбал се зборува.
Во петок е главната ждрепка ќе биде интересно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom