Зошто атеистите немаат одговор на следниве прашања.

• Креатор на темата Креатор на темата smart ass
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ќе завршам тука со дискусија со следново мое верување. Можеби 10% од “верниците“ се прави верници (тука ги подразбирам и поповите со цела структура црковна и народот), 90% од другите се тешат сами себе дека кога ќе згрешат нешто (од ситни работи па до кражби, убистава и.т.н) со молитва, со донација ќе им биде простено и тоа за нив функционира. Сите мои грешки лежат на мојата совест и мене нема кој да ми прости, пошто сам не си простувам.

има разлика помеѓу вера и религија.:helou:

Тоа да, има верници а има и "верници" ко овој.

Ако знае што е поентата на библијата и на исус си сечам лева рака.

Јас ќе завршам тука со дискусија со следново мое верување. Можеби 10% од “верниците“ се прави верници (тука ги подразбирам и поповите со цела структура црковна и народот), 90% од другите се тешат сами себе дека кога ќе згрешат нешто (од ситни работи па до кражби, убистава и.т.н) со молитва, со донација ќе им биде простено и тоа за нив функционира. Сите мои грешки лежат на мојата совест и мене нема кој да ми прости, пошто сам не си простувам.

Поповите се вистински верници ??

Да да и дедомраз постои ,не се лажи тие ти се нај корумпирани и алчни говеда ги кршат 10-те заповеди пред да станат од кревет сабајле.

ok...no negledam ni ede odgovor vo tvoite postovi na zadadenata tema taka da diskusijata ti ja vodese vo drug pravec...

Поповите се вистински верници ??

Да да и дедомраз постои ,не се лажи тие ти се нај корумпирани и алчни говеда ги кршат 10-те заповеди пред да станат од кревет сабајле.

Реков 10% од сите меѓу кој се и 10% попови.

Тоа да, има верници а има и "верници" ко овој.

Ако знае што е поентата на библијата и на исус си сечам лева рака.

постов е побааѓечки инквизициски за атеист... и после што правите со верниците ако одговорат неточно под Б? :tv:
А и ти си жири -то за кој е верник а кој „верник„ ? :pos:

Еве јас како Атеист отварам тема во религија која многумина би ја сватиле како контра атеистичка или САМ СЕБЕ УБИЈАЛ ТЕМА:pos2:

но не е така,всушност целта е да развиеме дискусија,дали има одговор на овие прашања,дали религијата го нуди одговорот,филозофијата...
дали е полошо да кажеш научен доказ кој потоа ќе биде побиен,отколку да признаеш дека не знаеш-туку веруваш???

1. What was in the beginning?
2. How will life on earth end?
3. What happens after death?
4. What is the purpose of existence?
5. Why there is order in all of creation?
6. Why there is morality in every civilization?
7. Why does every civilization believe in a Creator?
8. Why does every sane person have a conscience, even when it is not dictated by society?
9. How did nothing create everything?
10. Which came first--the chicken or the egg?

Тоа што ја не знам одговор на дел од прашањате, всушност ме прави попаметен од Верникот кој тврди дека знае без никаква основа.

Разликата помеѓу атеистите и верниците е тоа што на нас, атеистите, егото ни дозволува да кажеме НЕЗНАМ, и настојуваме да ДОЗНАЕМЕ, додека кај верниците, случајот не е таков, и за се што незнаат, Бог им е крив. За секоја мистерија, Бог е оној, главниот фраер..

Сеа, да се вратам на прашањата.

1. What was in the beginning? - НИКОЈ незнае, само што ја признавам дека незнам, и радо би дознал, а верникот лупа глупости дека тоа е некоја виша сила на која се моли секое сабајле.

2. How will life on earth end? - НИКОЈ незнае, претпоставувам дека ние сме тие шо ќе сјебеме.

3. What happens after death? - Срцето престанува да ти работи, мозокот престанува да ти работи, те закопуваат 2 метра под земја. Now, that's for shur.

4. What is the purpose of existence? - Ај, ко ќе иам поише време, к?

5. Why there is order in all of creation? - Шо?

6. Why there is morality in every civilization? - Затоа што таква е природата? Идеална? Затоа што така треба да биде? Зашо се шо има почеток, има крај?

7. Why does every civilization believe in a Creator? - Неточно. Лол.

9. How did nothing create everything? - Who said that? lol.

10. Which came first--the chicken or the egg? - Ако идеме по логиката дека животов на светов настанал од прости микро организми, па стигнал до комплицирани ствари као Нас. Би рекол Јајцето, со оглед дека е по едноставно.

3.После смртта телото се распаѓа, а духот оди или во рајот или во пеколот после 40 дена судење.

Ти тоа си Умрел, па сеа се врати, да ни кажеш што се дешава после смрта?

Сите мои грешки лежат на мојата совест и мене нема кој да ми прости, пошто сам не си простувам.
Пробај сам себе исповед да си направиш.

Зошто мислите дека некој не створил .....во овој голем мегаманстериозен универзум , нашата планета е толку мала што не може ни да се спореди со зрно песок или самата планета .....исто како и бактериите живееме за да се храниме да се париме успат да се глупираме и на крај да си умриме...

А кој го снел јајцето?

Реков биолошко-генетски гледано, тоа значи има одредена теоретска позадина која се базира на дефинирање на што точно се мисли, која сега немам време да ја појаснувам.

постов е побааѓечки инквизициски за атеист... и после што правите со верниците ако одговорат неточно под Б? :tv:
А и ти си жири -то за кој е верник а кој „верник„ ? :pos:

И не дека сум жири али според мене тие што ја имаат сватено библијата и учењето на исус треба да бидат скромни ,со висока морална и етичка стапка а не ко горенаведената будала секој втор збор шо му е пцовка.Не прочитав убаво постовите али мислам дека све женско у фамилија со генерации назат ми опцу.

Шо убава тема, а вие расол ја напраивте.

Посебно ме иритира што секоќаш верата, религијата, ги ставате на исто ниво со инквизицијата. Тоа беше католичката црква. Таа палеше вештерки, а православната пак обратно: прифати некои паганзими и ереси.

Такоџе, не секој научник е атеист. Има многумина кои се искрени вермици, креационисти, а сепак тоа не им пречи у научната работа. Бог создаде се околу нас, а научниците само се обидуваат да си сфатат тие созданија и закони (принципи).

Атеизмот нема одговори на прашањата, но Бог има. И тогаш кој е подобриот избор?

1. What was in the beginning?
-God
2. How will life on earth end?
-read the Revelation
-We go either in heaven or hell
4. What is the purpose of existence?
-to choose to believe in God, and receive everlasting life, or deny God, and go to hell (simple isn't it?)
5. Why there is order in all of creation?
-because that is what God had in mind
6. Why there is morality in every civilization?-
because they know what is right and what is wrong
7. Why does every civilization believe in a Creator?
-because there IS a Creator
8. Why does every sane person have a conscience, even when it is not dictated by society?
-because the Lord gave them a conscience, because the are able to make difference between right and wrong (guess why?)
9. How did nothing create everything?
-you tell me-you are the atheist (at least the believers have God in the beginning)
10. Which came first--the chicken or the egg?
-does it matter?

-We go either in heaven or hell
Ме изнасмеа со ова. Каков рај и пекол ? Зарем уште верувате во такви приказни за мали деца? После смртта телото се распаѓа, како и секое живо суштество на земјава.

А духот?
Што се случува кога човек ќе испушти душа?
Овие не се материјални категории.
Ако духот е енергија, согласно со првиот термодинамички закон не може да престане да постои.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom