Вашиот партнер се запознава со личности од спротивниот пол

• Креатор на темата Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе реагирате?

• Да, зошто да не, тоа што партнерот излегол на само со некој од спротивен пол, не значи ништо

Гласови: 14 29,2%
  • Ќе дозволам, но ќе знам дека нешто не е во ред со врската

Гласови: 15 31,3%
  • Сеедно ми е

Гласови: 5 10,4%
  • Ќе знам дека бара друг/а и тоа ќе го спречам

Гласови: 8 16,7%
  • Ќе знам дека бара друг/а и ќе си заминам

Гласови: 6 12,5%

• Вкупно гласачи
    48
O

Out Boy

Гостин
Во врска сте подолго време, се сакате, ама откривате дека Вашиот партнер, кога не сте заедно, преку интернет се запознава со личности од спротивниот пол и со нив излегува на кафе.

И покрај тоа што на работа секојдневно контактира со колеги / колешки или приватно има еден куп другари / другарки, со кои секојдневно се дружи, тој излегува со ново запознаените личности од спротивен пол, под изговор дека има потреба да се дружи.

Ме интересира, како би изреагирале / реагирате, доколку Вашиот партнер го препознаете во наведеното погоре. Што ќе помислите? Дали ќе му верувате и покрај тоа што не знаете со кого / која излегол на кафе?

Посебно прашање за машките: Дали ќе дозволите, девојката со која сте во врска, преку интернет да се запознава со машки и со нив да излегува на кафе кога не сте заедно?

АААА дечко ти по женски почнал да оде а?А да и за темата ке дозвлолам да ама се додека е у нормални граници кога ке почнам да приметувам нешто кај неа било шо едноставно промена на клима реагирам...И да се надополнам да сето овоа можам да прифанам само у случај да знам со кој е и дека не мора извештај колку саат шо како ама би сакал да знам дека и со кој..

Значи, темава и текстот се такви, затоа што мнозинството овде се стрејтери.

За хомосексуалците, прашањето е: вашиот дечко/девојка се запознава со гееви/лезбејки, иако има стрејт-пријатели и колеги и со нив излегува на кафе кога не сте заедно.

Абе малце е бед муабетов ...
На прво место темата е лабаво поставена ...
Али мене ми е исто со кој ке излегва и кога . Нејзин живот , нејзин избор .
Ако веке има проблем во врската , или нека кажи дека го има или нека фаќа пато . Ова редовно му го кажувам на жените со кои сум во врска а богме и ги приморвам да го почитуваат .
Така да нема да реагирам ... Нека прај шо сака .

Темата не е воопшто лабаво поставена. Микс е на онлајн-дејтинг и делумно читирање на партнер.

Со самото тоа што комуникацијата почнала преку интернет, работата не може да е на арно. Прво, зошто кога типката е со мене, би запознавала икс-типци на нет?
Второ, зошто па баш ако мора да запознае некого, тоа го прави на нет?
Трето, ја магаре ли сум за да она ме чува за секој случај, ако нет-типот и откаже да си е сируна дека има некој до неа?

Во ваков случај губам целосна доверба, па која сака нека биде со мене. Како што јас можам да функционирам посветен само на неа, така може и она.
Не викам да не фрламе окца (јас по женски, она по машки) газиња, ама се си има граници. Па уште па запознавање на нет и излегување на кафе... ЧУВАЈ БОЖЕ!

Да се дополнам... Не ми пречат новите познанства, но ако започнале на интернет малку ќе биде зафркнато. Бар за мене:)

Значи ,ке дозволам...се додека имам доверба во него,дека ништо не може да се случи.
Сепак не можеш на некого туку така да забраниш било што,значи прво треба да се посматра ситуацијата.
Ако почнам да забележувам дека се отколнува од патот,одма го давам тоа на знаење и правам сцена:smir:(не многу лоша,онаква со стил).
Ако ме сака ќе ме убеди на било кој начин,дека нема ништо,ако не,си заминува и не сака да се расправа.

Па гласав за втората опција Ќе дозволам, но ќе знам дека нешто не е во ред со врската, и немам баш што да додадам на ова, ми делува како умерено за почеток, ако продолжи да се гледа со други личности, би превзела и дополнителни мерки.

Луѓето и кога се најзаљубени на светот имаат шанса да влетаат во туѓа прегратка. Макар седеле дома, некогаш ќе мораат да отворат на поштарот. Да се спречува партнерот да го живее својот социјален живот на начин на кој му се допаѓа е
1. Глупаво
2. Понижувачко
Во принцип, луѓето се дружат со други луѓе повеќе кога во вдката не и е убаво. Ако им се допаѓа партнерот тогаш се трудат секој миг да го поминат заедно. По извесен период, кога еуфоријата и страста ќе спласнат, и пожелна е дружбата со пријатели.

Во врска со конкретново прашање, сметам дека секој кој седи на мсн и комуницира со непознати луѓе не е среќен во врската. Излегување со непознати луѓе само ќе ми каже дека не сум доволно добар за неа, што е сосема во ред, тоа е добро и за мене бидејќи ќе ме натера да сфатам дека тоа не е девојката која ја сакам постојано крај мене.

Крајна линија, запознавањето непознати преку нет, многу брзо ќе ја урне врската.

Temava dopira edna druga mnogu vazna tocka , a toa e DOVERBATA kon partnerot vo sovremenite vrski.
Dokolku poedinecot ima kompletna doverba kon svojot partner(koja tesko se gradi), ne gledam pricina zosto poedinecot bi go limitiral partnerot,zabranuvajki mu novi poznanstva,koi moze, no ne mora da bidat od seksualna priroda.
Ponekogas lugjeto i kolku da imaat prijateli i bliski, sepak tezneat kon nesto, novo, nesekojdnevno,od tuka proizleguva zelbata, a novi kontakti prijatelstva.

Dali tie prijatelstva za baza ke imaat nesto povrzano so seksot i intimata, ili ke bidat opstestveno nadgraduvanje...zavisi od toa kakva e vrskata na dvajcata partneri,a dokolku ima somnevanja, eden iskren razgovor moze da resi mnogu neprospieni nokji, somnezi, i katastrofalni greski( kako onaa koga mu zabranuvame na nekoe nezavisno bitie nesto na sto nemame pravo, poradi nasi licni predrasudi, ili ljubomora).

P.S Sum imal partner, i sepak sum komuniciral so drugi, ne zaradi toa sto nesto ne bilo vo red, tuku od cista dosada i ljubopitnost...:toe:

Значи луѓе!
Јас не спомнав пријатели!!

Другарки за девојките, другари за машките.
Или излегување во друштво со повеќемина од различен пол.

Овде прашувам за некој запознаен на интернет, кој другиот партнер не го познава, е од спротивен пол, партнерот излегува насамо со него/неа, а вие не ја ни знаете.

Ke me frkne strasna ljubomora definitivno,smetam deka nema potreba od dopolnitelna potreba toj da se druzi i zapoznava so lugje od sprotiven pol:back:

P.S Sum imal partner, i sepak sum komuniciral so drugi, ne zaradi toa sto nesto ne bilo vo red, tuku od cista dosada i ljubopitnost...:toe:
Не зборам за дружење со стрејтери и колеги.
Во случајов, запознавање геј-особи преку интернет кои другиот не ги знае и излегување на само на кафе со нив!

Значи луѓе!
Јас не спомнав пријатели!!

Другарки за девојките, другари за машките.
Или излегување во друштво со повеќемина од различен пол.

Овде прашувам за некој запознаен на интернет, кој другиот партнер не го познава, е од спротивен пол, партнерот излегува насамо со него/неа, а вие не ја ни знаете.

Pa otvori gi kartite prijatelce, i prasaj go partnerot, zosto zapoznava nekoi novi lugje preku internet, koja e celta, megjutoa opusteno,i bez aludiranja na nesto ili obvinuvanja.
A moze i druga taktika, pocni i ti da go pravis istoto, i vidi kako ke reagira...

Мене не би ме загрижило ако иде по кафиња со разни. Ја би се нафурал ако иде по кафиња со еден ист, кого го запознала на интернет.
Е, сега, ако се гледа со девојка :) ...мислам дека би се разочарал ако неќе да ме запознае со неа :) :) :)

Значи, некако не можам да сенајдам во прашањата. Ако е скроз хипотетички, мислам дека би се малтретирал со тоа, ама не би пререкол.

Ауф пошо сум многу љубоморна то ич не ми требит:)
Колку само ќе се напиздам еј!
Ќе има некој муабети како 'пеење' шо бараш ти со неа,не сум ти јас доволна,кој к*р сеа да запознаваш некој по интернет и да излагаш со нив бла бла.
Едноставно не го оправдувам..Мислам дека ќе ја ништи врската...Барем од моја гледна точка.Посебно ако станува збор за некоја јака женкса:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom