Место кое ви оставило најголем впечаток?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
Nou%20Camp.JPG

аууу доживљај беше тоа на најголемиот стадион во европа

Дефинитивно Будимпешта,не за друго туку затоа што бевме не трка Ф1,тоа дефинитивно беше остварување на мојот сон, а исто така и Лондон ќе го издвојам како град кој од оние што сум ги посетил ми е стварно фејворит

templeexpiatori.jpg

велемајсторот Гауди и неговата креација

Bud_chain_bridge.jpg

кралската палата и мостот на лавовите Будимпешта, крстаење по дунав 2 пати 97 и 2001

Rab ostrov u Hrvatska,posle Split i Zadar,kanjonot Saklikent vo turcija,i ostvrovot (zaboraif kako se vika) koj od edna strana e so solena a od drugata so slatka voda

Sussaro me prevari so Budimpesta,no zatoa pak seuste i od najopravdani pricini na svet,mi e omilen Dubrovnik na Jadran,Mostar vo Bosna i Ohrid vo Ohrid.:)

dubrovnik_DSCF2643.JPG

37824764.Bosnia2004_PICT4990.jpg

102_0268_IMG.jpg

Маркој кули - Прилеп!

Парохија на источен Батон руж!

Дубровник!

Berlin!ubedlivo najubavo mesto na koe so sum bil,a posebno mi se dopadna aerodromot!

Top 10 mesta :
10 . Praha , prekrasno romanticen grad so dobra zabava
9. Domenikanska republica - mnogu ubavi plazi , luksuz no malce siromasna okolija
8. Skopje - pred nekoj den bef na kale za prv pat , prekrasno ..
7. Dubrovnik - stariot del na gradot e fantazija , nema ubavi plazi ama pa zato ima se drugo . Baska ubav narod Dalmatincite ...
6. Sydney - zabaven grad , dobri plazi
5. Koh Samui -Thailand mnogu romanticno ostrovce , merak za dusa !
4. Bled - i ako vo najlos period na mojot zivot bef Bled , ezeroto i okolinata nikogas nema da gi zaboravam, koj duseven mir.
3. Konjosko - Prespa , mir cista ezerska voda , merak .. Ni pat ima ni nisto koli so oko ne mojs da vidis , tel , mob , komp da ne spomnuvam . Tuka se odi na rehabilitacija .Skarce , taze riba , krap i mnogu vino...
2.Kefalonia - Myrtos bay posebno , nevidena ubavina e ovaj grcki ostrov..
1. RESEN - Saraj , stara carsija , cikmacite tesni i laf muabet.....

Definitivno Svedska...Potochno Uppsala,sovrsen grad za ziveenje (barem za mene)
3x7roundcolorwheel8jm.jpg

cathedral37zi.jpg

Mnogu spokojno ;)

Сиднеј, Рим и Сплит најмногу...
Сиднеј - едноставно забавен е, никогаш не спие, раздвижен, голем, прекрасен, совршени плажи, огромни трговски центри, аааа рај..
Рим - Софистициран, модерен а истовремено насекаде цути богатата историја на овај град. Стар, ама преубав град. Спој на модата и културата. А и италијанчињата беа бомбони :)
Сплит - едноставно блика од топлина, па ко ќе се шеташ покрај брегот на Јадранското Море, па тие палмите, па чаршијата, па сокачињата, па кафулињата... ааа спомени спомени..:)

NeRtHuS_ErDa напиша:
Definitivno Svedska...Potochno Uppsala,sovrsen grad za ziveenje (barem za mene
Mnogu spokojno ;)
Malo e le Uppsala , baska accento gore mu e turnime da kinisam ;)

Нов Белград. Нешто како Аеродром но со паркови, со многу зеленило.

Amsterdam...shetash i gledash dobra arhitektura, dva tri sokaci podolu niz red light district i sosema druga slika posle vleguvash vo nekoj coffee shop na meni si izbirash joint taka napushen odish vo Madame Tussauds Amsterdam gi gledash kuklite naduvan i si vikash da be man kukli se..

Genova so istata kaldrma kako starite kamenja niz Ohridskata charshijata i moreto (ne plochkite od nekoja fabrichka menza shto gi izlepile sega)...Florenz ima kultura za davenje i se razbira Rim si e Rim so trevi fontanata i spanskite skali...Rim si e Rim ne potsekja na nikoj grad

Praga mi gi vrati sekjavanjata od Arabela filmovite so prstenot shto go vrteshe...arhitektura i sreden vek feeling

Manhattan moderno svedsko chudo...akash cel den i se ushte si vo sky line...Las Vegas kako nekoe nlo srede pustina navecher osvetleno...Barcelona, kujnata i arhitekturata i katalanskiot mentalitet..drugite se ubavi ama ne mi ostavile tolkavi vpechatoci

gradovi koi ic ne gi sakam: Berlin, Frankfurt...se gushat nekako..i Skopje isto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom