Колку сакате свечена гардароба?

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Само фармерка и понекогаш спортска пантолона.
Свечена е за у свечени прилики, а такви ретко (свадби и слични општонародни настани). Едино најмрз кога ќе ми наредат на работа да облечам нешто свечено, се осеќам како у вреќа со компири. :tapp:

Ич не сакам,не се осеќам у сопствената кожа ако се облечам така..ептен ако мора да се облечам за некаде,пак наоѓам некоја средна варијанта,али скроз свечано никако..:toe:

Хммм, зависи. Не можам да речам дека мразам свечена гардероба, ни пак нешто посебно обожавам. Некогаш преку глава ми е од 3 часовно дремење пред огледало, па спремање фризури, шминкање, па ајде и мајка ми ќе почне со барања, дај ова, ај намести ми го ова, ај сега нашминкај ме...... и јас скренвам, па некогаш и за мене немам време. :nesum:
Инаку имам многу фустанчиња шо сум ги облекла само еднаш, а се многу убави и некогаш си викам, како не имаше некоја свадба да можам да си го облечам ова и ова. :))
А инаку не одам на шопинг по свечена гардероба бидејќи мајка ми ми шие шо сакам, и единствено барам само соодветни штикли и накит, ако немам некои шо би ми одговарале на то шо сакам да го носам. :pipi:

Немам никаков проблем со свечената гардероба.Кога веќе мора да се носи на одредени манифестации, се помирувам со ситуацијата.Гледам да одберам нешто прикладно, што пред се би одговарало на мојте години и не би ме направило да личам дека сум дојден од некој деловен состанок, и секако да е комотно.

Не сакам баш да се најдам во ситуација кога ќе треба да се облече свечена облека. Претежно фурам кежуал стил, фармерчиња, маичка и патики и не се замарам...лежерност у прв план, хуху:pipi:

Ич не сакам, а не ни носам.
не ја разбирам поентата на свечена гардероба, поготово некои партали што ги гледам, на целофан за некоја бомбона со кило шеќер ме асоцираат..

Ептен, затоа на свадби и матурски одам по тренерки.
Последниов пат облеков фармерки само затоа што моите ме натераа, братучед ми правеше свадба не за друго :toe:

Сакам свечености и битни настани. Буквално со мерак се спремам и одлучувам за сите можни детали, од ноктите како ке ми изгледаат до косата шминката, облеката обувките накитот ташната.. ах.. exciting:vozbud: сепак мора да сум најубава каде што ке се појавам нели:pipi: Дури наоѓам време да се позамарам и со дечко ми односно да му помогнам со изборот и некако да се вклопиме.
Сеуште сум студент па зависам од мама и тато за тоа колку може да се потрошам и гледам ако веке косата ја оставам на професионалец ноктите и шминката да си ги направам сама и ако купувам ново фустанче да искористам чевли или сандали кои веке ги имам и слично. Но што е до мене буквално без мислење би дала пари за све ново па макар и не ги облечам повторно до наредната свадба:pipi: Најмногу се имам до сега потрошено за матура, наредно ке биде за дипломска веројатно. :)

неможам да се сетам на некои промашај. секогаш на крајот сум задоволна од резултатот :)

Уште од сега имам целосна замисла за тоа како ке изгледам на нова година иако сеуште е рано и незнам каде ке славам :) :) :)

Премногу сакам:vozbud:
Настрана што сакам да се гледам во секојдневна облека како патиче и фармерка, но кога доаѓа во случај да одам на некој свечен настан ептен се радувам:pos:
Исто како и Дејана, со мерак се подготвувам за такви настани:).Ако се има доволно пари ќе се потрошат на нешто убаво но не многу скапо:).Затоа што не се шминкам многу често, сега па особено ќе ми претставува мерак, исто така и одбирањето на соодветни обувки, накит.. Абе мераци:).
Штета што нема често некој посебен настан кој би наметнувал таква облека зошто многу си се сакам таква дотерана и скоцкана:pipi:

сакам секогаш колку што можам да изгледам средено и за секоја пригода да бидам прикладно облечена секако доколку се работи за некоја веселба свадба кршетвка и сл бирам посвечена облека и трошам многу пари на таква облека но може некогаш да искомбинирам нешто и со тоа што го имам и да купам само некој детал секако и шминката и фризурата сакам да е совршена

Ни сакам, ни практикувам да носам. Ни за свадби и слични церемонии не се дотерувам. Можи само кошула колку да не носам маица, а фустани или сукњи никако. Незнам да седам ко женско, а штикли...тешко дека ќе станам од столот ма кој сум седела додека сум ги облекувала, а не па да се движам со нив. патики рулз

Ич неќам, да не речам мразам, глупо ми е онака да сум на настан на кој што сите се свечено , официјално облечени. Преглупо ми е :)

Обожавам фустани. (во готик стил):pipi: Го обожавам моментот кога ќе се спремвам. Со мерак се шминкам, косата пуштена, па избирам накит...
Мразам теткинска фризура на фустани, поубаво стои кога е пуштена.
Нешто во стил како за мојата матура што бев.

Sakammm... Imam nekolku fustani oblecheni po ednash (shto stojat na zakachalka i go chekaat denot koga je mozham da se oblekuvam taka za na rabota, lol) i ushte dva shto chekaat prilika da bidat za prv pat oblecheni.
Naj"fensi" fustan mi e eden od Diane Fon Furstenberg kj go imam oblecheno ednash - godinava na otvaranje na Ohridsko leto, za Morikone :D
Naj"fensi" shtikli mi se edni od Furla i edni od Pura Lopez (ama ovie si gi nosam... Nekogash i za obichni iskachanja...)
Naj"fensi" chanti mi se Furla i Guess.
Ako eden den sum bogata i slavna, ili samo bogata, seedno - kje gledam da si obezbedam nekolku Lancel chanti, mnogu para Gucci shtikli (od tie viiiisokite) i eden kup razlichni fustanchinja ^^

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom