СРЕДБА ГРУЕВСКИ-ПАПАНДРЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата ogledalo
  • Време на започнување Време на започнување
Карлос излади малку и научи што е двојна формула. Како што ти напишаа погоре
Република Македонија со устав и за сите кои ја имаат признаено така а С.Р. Македонија за односите со грција. Или како и да е.
Доколку се донесе такво решение, размисли кој ќе биде за смеа и срамови ние или некој друг. Тебе цел свет ќе те вика Македонија, а некој (со комплекси) малку поинаку!!!
Ти си имаш име Карлос и сите твои пријатели како мал те викаа така, ама оние дериштата од соседството кои ти бе љубоморни на твоите пари, девојчиња, новиот велосипед и тн ... те викаа ќелеш .... разбираш ? :smir:
Јас сум бил и останав на најтврдиот став.Да се прекинат преговорите.Но како што реков на крајот изгледа реалниот бил во право.Еве сега слушнав дека ќе имало референдум.Некои форумџии веќе о прогласија за успешен.Но референдумот е едно големо алиби на Груески пошто тој беше избран и доби најмногу гласови на името.И што кур па сега референдум?А друга работа е што референдумот нема ни да успее.Добро се сеќаваме на прашањата кои не заслужуваат одовори.Албанците нема да излезат а и да излезат се знае кој е нивниот одговор.Тешка работа ќе биде тоа.Од кај знае Груески колу ќе биде излезеноста.Јас лично не гледам успешен референдум.Значи се бара причина плус за Северна Македонија.Нека ни е аирлија новото име.Не зборувам пријателе контра тебе но ова ќе биде вистината.Двојната формула Грците одамна ја отфрлија.Црвената линија тие добро ја знаат,додека ние нашата поим немаме каде е.

А бе браќа мои,ако не ви се излегува да гласате и ако не сте доволно храбри да се борите за својата земја, тогаш не заслужуваме да ја имаме. И јас посакувам никогаш да не се создадело ПЈРМ, никогаш да не се започнале преговори. Ама кога веќе го играме истото оро 15 години , неможе да го завршиме на начин на кој посакуваме. Сакаме во ЕУ и НАТО и рамноправност со сите, ама да не ја ебеме ЕУ што бара од нас. Крај на преговори .... или пак договор со кој ќе го зачуваме тоа што е наше! Како што реков никој кур да не го боли како грците ќе го викаат.
Е сега бидејќи ова е политика , меѓу две држави, а се вклучени и две организации како, ЕУ и ОН , па имаат вмешано прсти и други држави ... мора да има договор. Прашањето е : Сакаш овој проблем да го реши народот или парламентарците ? Мое мислење е , алал да му е на Груевски за изјавата : „за вакво крупно прашање мора да реши народот, а не група на политичари (во кој се става и самиот тој), тие можат да дадат само свое мислење... “
Кој не мисли да излезе на референдум, доколку го има , значи ич не го заболело за Република Македонија.

П.С. „Дали прочитавте дека 2001 средба во четири очи имале Љ.Г. и тогашниот грчки премиер , во Скопје и средбата се одржала без преведувач.“
Се прашувам дали и двајцата толку добро владеат некој од западњачките јазици , или ....!?

А бе браќа мои,ако не ви се излегува да гласате и ако не сте доволно храбри да се борите за својата земја, тогаш не заслужуваме да ја имаме. И јас посакувам никогаш да не се создадело ПЈРМ, никогаш да не се започнале преговори. Ама кога веќе го играме истото оро 15 години , неможе да го завршиме на начин на кој посакуваме. Сакаме во ЕУ и НАТО и рамноправност со сите, ама да не ја ебеме ЕУ што бара од нас. Крај на преговори .... или пак договор со кој ќе го зачуваме тоа што е наше! Како што реков никој кур да не го боли како грците ќе го викаат.
Е сега бидејќи ова е политика , меѓу две држави, а се вклучени и две организации како, ЕУ и ОН , па имаат вмешано прсти и други држави ... мора да има договор. Прашањето е : Сакаш овој проблем да го реши народот или парламентарците ? Мое мислење е , алал да му е на Груевски за изјавата : „за вакво крупно прашање мора да реши народот, а не група на политичари (во кој се става и самиот тој), тие можат да дадат само свое мислење... “
Кој не мисли да излезе на референдум, доколку го има , значи ич не го заболело за Република Македонија.

П.С. „Дали прочитавте дека 2001 средба во четири очи имале Љ.Г. и тогашниот грчки премиер , во Скопје и средбата се одржала без преведувач.“
Се прашувам дали и двајцата толку добро владеат некој од западњачките јазици , или ....!?

Токму така во врска со болдираното. Башка да се видиме конечно кој за шо е и да не скакаме џабе и да се докажуваме кој повеке ја сака Македонија!

Значи момент на одлучност или ке не биде или не прашањето е сега!

......референдум.....

Референдум?!Зарем треба да има референдум?А што велите за тоа Груевски сосе Бајрам (a.k.a. „сто и два проценти сигурен“) и референдумот да ги протераме од државава?Јас сум за да го направиме тоа, но остатокот ќе одлучи да гледа А1 телевизија во 19:00 h. навечер!

Како што реков...посакувам никогаш нашите „искусни“ политичари да не не доведоа до оваа состојба во која сме сега, ама враќање назад нема!
Прашањето беше : Што е подобро, народот на референдум или политичарите во парламентот ?
Доколку некој се осуди да мести референдум за вакво прашање , се става на ризик да биде одговорен за револуција! Зошто мислиш дека сите ја советуваат нашата влада дека реферндумот не е решение. Бидејќи го знаат мислењето на Македонскиот народ и исходот од тој референдум. Сите тие посакуваат (заедно со опозицијата) „владата да ја превземе одговорноста“ и да го реши прашањето во парламент. Северена Македонија, гласаа 120 пратеници и точка.
Логика - Црвенковски вели: грбот не е на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ па тие да одлучуваат.... Контра прашање : А името Р.Македонија е на ВМРО-ДПМНЕ, ВМРО-НП, СДСМ, НСДП, ДУИ, ДПА, ЛП, НД..... па тие треба да одлучат ?
Јас сум од оној дел на граѓани кои прифаќа да ги прекинеме преговорите и да си останеме надвор од ЕУ па и НАТО доколку така одлучат тие. Меѓутоа заради што мои сограѓани сакаат евроатлански аспирации, јас сум заедно со нив, ама никако некој да ми го менува името на ТАТКОВИНАТА. За неа глава давам без да размислам два пати.

РЕФЕРЕНДУМ!
Ја мислам дека треба, и не глеам причина да го исфрламе Грујо заради референдумот (има други работи заради кои може да го исфрлиме).

Кажав, да се видиме кој за шо е!
Кога едните сакаат вака другите вака ете ти референдум па се одлучи!:toe:

Секој си има право на свое мислење, јас мислам дека е доста тоа што ги трпевме и едните и другите веќе осумнаесет години по ред, ништо ново не направија само направија работите да станат уште полоши... Ако мене ме прашуваш лично, јас тоа го мислам.

Прашањето беше : Што е подобро, народот на референдум или политичарите во парламентот ?
Го разбравме твоето прашање, јас понудив трета опција. ;)

Меѓутоа заради што мои сограѓани сакаат евроатлански аспирации,

По секоја цена?!

Бравос, сега почнавте да квичите, патетики.

А само пред неколку години имаше една Грчка амбасадорка која не прогласи победници во спорот за името.

Како дојдовме во ситуација да го изгубиме името?

Се сеќава некој?

На која изјава се базираш, и доколку бевме попедници каде е победата ?
Имаше еден американски политичар или аналитичар (без разлика) кој пред едно месец-два изјави : Република Македонија си има име и без разлика како ќе ја викате вие таа ќе биде Македонија!!! И што сега ? Еве има и други грчки државјани , писатели и тн ... кои се на страната на Р. Македонија... и што бидна ?
За да се победи треба борба а не тртење.

Секој си има право на свое мислење, јас мислам дека е доста тоа што ги трпевме и едните и другите веќе осумнаесет години по ред, ништо ново не направија само направија работите да станат уште полоши... Ако мене ме прашуваш лично, јас тоа го мислам.

По секоја цена?!

Брат ти го разбра моето прашање , ама не ми удостои со одговор :toe:...

За „цената“ мислам дека убаво напишав горе, наврати и дочитај докрај, те молам. :smir:

Сега поздрав до сите и имајте прекрасен ден :back:
Ве сакам Македонци!

По секоја цена?!

Точно е,едните се вадат со другите...драпаат муда а у реалноста-ништо.

Крајно сум разочоран поради фактот што ќе има референдум,бидејќи повеќе од јасно е кое членство ќе гласа ЗА промена,а и кој партнер,ма ако треба и мртвите ќе заокружат:pop::pop:(слушаат полтрончињата...без разлика од која партија се,а народот,залажен од 18 годишната лоботомија ЕУ ЕУ ЕУ ЕУ-понатаму како куче кое само си лае на своето ехо...така да...лошо)

Збогум Македонија....ќе биде исходот.Здраво С.Македонија

А дали ќе протече понатаму,мед и млеко,хехааа еве ги бугарија и романија за пример...нема ништо да се подобри..како прво сме енергетски нестабилни,понатаму Коридор 8 го запоставивме,кој патем многу би ги намалил трошоците на фирмите(со пристаништето-Драч) а и немаше да зависиме од оската геј-четник:toe:

средба, референдум.... се ми мириса на промена на името а Груевски со чисти раце.

Не е у реду тоа... ме интересира каква кампања ќе водат.. позитивна??? па за што натегаа, менуваа имиња последниве години, се праеа најголеми патриоти...

Или ќе изврши политичко самоубиство и нема да води никаква кампања.... ама и тоа не го пере... веќе го распишал референдумот, а на него гласаат и други + едно двеста илјади непостоечки. а бе таман за крштевка ...

Брат ти го разбра моето прашање , ама не ми удостои со одговор :toe:...

Ама зарем ти треба одговор,па премиер,парламент,има добиено овластување да ги брани интересите на Р.Македонија и нејзиниот Устав,јас гласав За груевски....и многу други-а ставот на тие други е да нема промена на Името.

Така да Груевски евентуално референдумот ќе го искористи за да ја тргне одговорноста...т.е да не биде нешто налик Киро.

Бидејќи smart ass го напиша она што јас сакав да го напишам сега ќе поставам две прашања:
-Дали кога ќе го промениме името ќе престанат еднаш за секогаш проблемите?
-Дали има некаква гаранција?

Бидејќи smart ass го напиша она што јас сакав да го напишам сега ќе поставам две прашања:
-Дали кога ќе го промениме името ќе престанат еднаш за секогаш проблемите?
-Дали има некаква гаранција?

Конкретно мое мислење е дека ние НЕМАМЕ ПРОБЛЕМ....ниту со име ниту со идентитет,референдумот го отфралам бидејќи имавме попис...и се изјаснивме како Македонци.

Проблемите нема да престанат-на ред ќе дојде бугарија.

Што се однесува до второто прашање,за каква гаранција мислиш???

Сттратегијата на САД е да бидеме во НАТО,тоа да ќе биде гаранција за безбедност,но и за уште поголем товар врз буџетот и за странски мисии.

А реално....нема потреба од НАТО бидејќи нема и закана барем наредниве 10..години шансите за конвенционална војна помеѓу две држави се мали.

Грујо ни го спопика до кај што му се клати! Не намести да не знаеме кој пат да го фатиме. Референдумот однапред е завршена работа т.е. промена на името.Се знае,сите наши браќа кои се 25% во државата,едно 20% фалсификувани и едно 15% партиски послушници и луге без мозок и свое јас ке биде за промена и крај на муабетот.Грујо ќе биде чист,ќе не убедува дека ние така сме сакале и пак ќе биде тука за да ни го спопика и во некоја друга прилика.

Него се прашувам кај се сега андонов бале,ванчевтодор,унија на млади вмровчиња и сите останати вмровчиња сега да кажат и искоментираат нешто.
Да видам дали сега ке фрлаат клетви,ке колнат и ке му се закануваат на Грујо како што го прават тоа секојдневно со сите што не размислуваат исто и што реално ја гледаат ситуацијата во државата.

Груевски уште на изборите а и пред тоа кажа ... референдум - народот ќе каже ...
Другите уште тогаш кажаа ... смена под итно ...

епа за кого да гласам бе ... за смена по итна постапка или за некој кој дава избор ...
Референдумот ќе биде можност за сплотување на Македонците ... секој да гласа со НЕ за промена ...
ако грујо поведе кампања за смена на името и да помине референдумот за смена .. е тогаш ќе биде лошо ...

овде една клетва ќе удрам ... извинете ама морам .. кога може Иванов зошто не и ја ..
Секој кој ќе гласа за промена да му се сотре генот ... :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom