Вистини и лаги за моралот и сексот

• Креатор на темата Креатор на темата dzoni
  • Време на започнување Време на започнување
Тенкју, море претенкју, немаше да се банира да не навредуваше никого лично. Ама, еден аршин за сите. А колку согледал или не, јебига. Избор е тоа. Личен, на секого, како милува, така, се додека е легално и никого не повредува.

Garfield напиша:
Но, ако некој сака со жена му анален, да му голта, нивна работа, никој нема право него или жена му да ги нарекува изроди, мивки, отпади и курви. како што никој нема право да напаѓа некој како Дани затоа што не го лапка, не сака одзади, анално, и лежи на грб во мисионарска поза, бидејќи така сметаат дека треба и им е убаво.

Ама од се што кажа ај до негде си и у право,ама ти да кажуваш т.е. со сигурност да тврдиш за тие "како мене" незнам од кај си го наоѓаш тоа право?
Јас во никој случај не се согласувам со навредите,почитувам кој како сака да си тера како во сексот така и во другите ствари али нормално мое е да си кажам што мислам.Кога јас кажав дека жените не сакаат да голтаат оние кои што беа против до толку се запалија што дури и посебна тема ми отворија па и во секој втор пост моето име беше спомнувано.Ако некој сака јас да го почитувам треба тоа да биде взаемен однос секако.
Јас само со сложив со тоа дека денеска моралот до толку е изрелативизиран што е просто невозможно да одредиш што е морал што не-тоа мислење преовладува.Јас од друга страна мислам дека има некои морални норми кои што си важеле и си важат без разлика на тоа како се менува времето и односите помеѓу луѓето. Се сложив дека денес за машките најкул цура е таа што од прва ќе им пружи курвински поглед,уште првата вечер ќе има секс со нив и нормално во тој секс ќе преовладува аналниот секс и на крај се убаво ќе се круниса со голтање на спермата на штотуку запознаениот дечко. За мене тоа е крајно неморално -но сепак така е за мене нели? Ако Џони навредил некого,серел за некого или тие девојки ги нарекувал вакви или такви тоа е негова грешка-до тој степен не иде моето размислување.Јас застанувам на она што е правилно а што не е ,но сепак не наметнувам и не омаловажувам(како многу тука) ако некој прави обратно од мене.
Не сум навредила на овие теми никого-секогаш сум го кажувала своето мислење но не сум се бунела ако некој прави обратно зошто тоа си е нивен живот и мене не ме тангира до оној момент додека тој другиот не ја изгенерализира работата до толку што во еден кош би ги ставил сите девојки.
Темава е вистини и лаги за моралот и сексот-нормално е да се дискутира за морал и некој да се најде навреден дека тоа што го прави според некого е крајно неморално а за некого е кул-но не е во ред ако директно се посочува на некого.
Не пропагирам секс само во мисионерска поза како што кажа Гарфилд но голтањето и аналниот секс за мене се без врска и според мене постојат милион други начини (прочитај камасутра во која што има милион пози кои се однесуваат на вагинален секс) да се задоволи партнерот.Кој што сака нека си праи мене искрено не ми е ама ич галје:icon_lol:

Dani^^^ напиша:
Ако Џони навредил некого,серел за некого или тие девојки ги нарекувал вакви или такви тоа е негова грешка-до тој степен не иде моето размислување.
Затоа немој одма да рипнуваш во стилот „ЗОШТО ГО БАНИРАВТЕ????”.

Негово мислење е тоа. Ако не се согласува некој со тоа што го напишал - ќе го демантира, провоцира или мирно ќе си чита (како мене). Но, веќе кога се упатуваат лични навреди... Тоа е друго.

Немам нешто особено да кажам на темава, сите сте во право горе-долу.

Acid напиша:
Затоа немој одма да рипнуваш во стилот „ЗОШТО ГО БАНИРАВТЕ????”.

Негово мислење е тоа. Ако не се согласува некој со тоа што го напишал - ќе го демантира, провоцира или мирно ќе си чита (како мене). Но, веќе кога се упатуваат лични навреди... Тоа е друго.

Немам нешто особено да кажам на темава, сите сте во право горе-долу.

Нигде не прашав зошто сте го банирале туку реков дека се надевам дека после банот ќе се врати посмирено и без навреди да си го кажува своето мислење.:wink:

И јас се надевам. Поинтересно е кога има „шаренило” од карактери. Само уште да научат сите да дискутираат без навреди... :wink:

dznoni bese razlicen i poveke ne e
mnozistvoto go ismejuva go navredi bidejki ne razmisluva kako drugite
malce bese sto mu se mesea vo privatnosta go pravea nevin za lecenje i taka natamu toa ne se smetase za navreda . Toj spomana samo edno ime ,a site nego go pokazuvaa so prst . I na kraj ban bravo toa ti e demokratija (forum e prvo demokratsko telo :pehar:)
Sekoja cest dzoni ne se vrakaj ima mnogu t...........

Вирус, не сум расположен за некој како тебе, кој вчера дојде и реши да не учи како треба. Ок. Олабави, демократија нема тука, тука има правила, тие треба да се почитуваат. Полесно здравје.
Секој има право на мислење, без навреди кон никого, кога има навреди, има казна. Едноставно, нели.

:oftopic:
Tuku sto ja procitav celava tema,solzi mi tecat od smeenje, i edna misla mi minuva niz glava, kako pobogu vakvo nesto ne procitav ponavreme:)

Ти да молчиш, неморална една.
Инаку тешко тебе ако ти се ссне Џонка куртонка.

абе нема смисла да прајте муабет за вкусови то ти е исто ко со музиката секој за таја шо ја слуша вели дека е најдобра то не морат да е така ама за него е така негова работа!!!зато сите терате ко шо ви се прајт кејф вас и да се не замарате кој по мислел за то!!некој се палит на курви некој се гасит на курви све ви е то релативно некоја е жедна некоја е нее то тие работа на личен избор.хаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom