Различна боја за малку да ти посочам некој работи. НЕ СЕ ОБЛОЖУВАМ НИТУ ОНЛИНЕ НИТУ ВО МКД ОБЛОЖУВАЛНИЦИ. Искрено ми е гајле за кој обложувалници ти ги знаеш и колку се големи истите.
На толку постирање на форумов со употреба на кирилица искрено повеќе не се сомневам во твоето познавање на македонскиот јазик. Сега сум сигурен дека е онаа другата опција која ти ја напишав. Никој никаде не ти рече дека банките не го поддржуваат МБ. Беше убаво напишано Стефан сака да си купи бурек. Има пари на МБ и иде у бурекџилница нарачува бурек и јас ке платам со МБ и добива одговор нека ти дадат и да јадеш кој и да се тие. Од таму он гладен и разочаран иде да си купи фармерчиња за вечерто и пак исто му викаат нека ти дадат тие МБ. Неможеш бе човек да си толку глуп колку што се правиш дечкото си побара да може да си ги побара парите и да може да си ги троши, значи не да вади на МБ па после тоа да префрла на Петко, Јанко, Станко и слични. Да ти поедноставам зашто гледам си запознаен со можноста еден исти МБ да го употребиш на повеке сервиси за обложување незнам што те спречува да ја искористис и картичката повеке пати.
Пак ке ти кажам не брзај бе пријателе за работи кој не си ги разбрал или кој не се напишани на ниво за твојот ограничен мозок да ги свати. Препрашај што сака да каже тој што го поставил прашањето, можеби испушташ некои работи кој можат да направат голема разлика. За жал неможе да направат да изгледаш глуп. Зашто не прашаш што значи тоа никој не го поддржува кога не го разбираш. Банка е само посредник при плакањево работата беше да си ги повлече паричките. И викаш мала провизијата 1%, супер еден процент да ги пратич или повлечеш на МБ, па уште некој % да ги префрлиш на картичка, па курсна разлика (да бе и такво нешто постоело) и коа ке видиш колку повеке заработиваш толку во поголеми давачки си. Значи не го труби дека МБ е најдобрата опција кога за ништо друго освен за да се обложува нема да ти заврши работа.
Ке јадам од некој модератор казнени поени зашто пробувам со инка да ти сипам и пополнам некој празнини кој ги имаш а не си свесен ама ајде.
ПС мислев со постот ке успеам да конкурирам за најглупав пост на месецот, може и годината. Ама пријателче немам можност за такво нешто, за моја несрека на форумов треба да коментирам со најглупавиот член на светот.
Алберт Ајнштајн рекол дека две работи се бесконечни вселената и човековата глупост. За првото не сме сигурни, а второво ти редовно го докажуваш во секоја тема овдека.
Немам намера повеке да ти реплицирам зашто со нормални луге се излегува на крај со тебе не.
Се надевам разбра дека те сметам за безнадежен случај и дека било што да одговориш нема да добие мој одговор.
Јас сега дури сфатив, ти всушност појма немаш од целиот концепт за он лајн кладење. Значи не да не знаеш, туку појма немаш. Прво напиша дека банките во Македонија не го подржуваат Манибукерс, па откако некој веројатно ти кажа дека истресе глупост, пишуваш дека никој тоа не го напишал.
Веројатно немаш нити Манибукерс акаунт, нити некогаш си го отворил сајтот, но тоа нели не те спречува да делиш совети.
Што се однесува до Стефан и бурекот, еве уште еднаш, наједноставно што можам. Ако и сега не разбереш, следното е да ти нацртам.
Значи парите на Стефан се на он лајн кладилница, и него му се јаде бурек. Како најбрзо ќе дојде до своите пари?
Ако депонирал со картичка, бурек ќе јаде за 2-5 дена, зависи од кладилницата. Ниту секунда побрзо, и нема ниту една друга опција.
Ако парите ги депонирал со Манибукерс, првата опција сеуште му постои затоа што повлекувањето од Манибукерс на картичка трае исто колку повлекувањето пари од кладилница на картичка. Плус ја има опцијата веднаш да дојде до своите пари ако му ги даде некому на Манибукерс во замена за кеш.
Не можам поедноставно од ова, ова би го разбрал и некој со коефициент на интелигенција колку смачкан домат. Ако и сега не разбереш, ти нема помош.
Всушност, јас потполно сум изгубил чувство за соговорник, дискутирам со ретарди на теми за кои се потполно неинформирани.