Maжите мораат......

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
Во право е авторот,нема шо,дури и премногу благо се изразва за то прашање.

Баш тој сомнеж дека зад аголот не чека нешто поубаво, ги прави врските нестабилни, а животот комплициран.

Ако човек знае што сака од својот живот и каква љубов (личност, карактер, емоции, страст, другарство, верност) му треба, кога ќе ја најде, нема повеќе што да бара таму, зад аголот.

Не знам дали јас зреам или луѓево се слепи?

Нема врска, порано овој дел од животот на луѓето бил ставан под категорија „се мора“ исто како и работа . Се морало да се мажиш, се морало да имаш деца. Денес имаме слобода, едноставно е очекувано од машкото да ебе и да има секс со повеќе партнерки(нажалост равенката некако не испаѓа точна ).Како остаток од минатото и денес го осеќаме.
Додека од жените да бидат тие невините.
Порано не се бирало и се останувало во брак за да не пукне срам,денес е поинаку .

Сеа пошто не сте ги прочитале оние важни реченици од текстот и како напалени тиинејџери почнувате да пишувате дајте ни , или да мораме да исексаме повеќе или long live the poligamy.Или жените да ќењаат ама што ако ама мора ли вака .:nesum:
Цитирам овој важен дел кој повеќе од очигледно сте го испуштиле
Секој маж мора да ја мине таа „школа“, а тоа секако не значи дека тој само треба да спие со жена, да има секс со неа еднаш или два пати... тоа значи да живее со жена, со месеци или години. Не ги обвинувам оние мажи кои тоа не го прават - бидејќи тоа значи дека треба да ја изложите својата душа на пазар.
Ова важи и за жените , да се живее со некој, да се биде во врска со некој е своевидна дисекција на својата сопствена душа.
Ретко кој е роден со целосно сознание каков човек е и од што е направен, повеќето од нас мораат да се истражат преку судирот и интеракцијата со други луѓе. Тогаш се гледа како реагираме, што сакаме а што не сакаме. Така го осознаваме а истовремено и го градиме својот индетитет.
Ретко кој од „прва“ го добил тоа што го сакал и тој што совршено му парира. Повеќето од нас морале да сменат неколку партнери да имаат неколку неуспешни врски за да сватат што бараат а, што не бараат.За да ги сватат другите но и себе си во како функционираат.Како да постапат во некои ситуации и кои им се слабостите.
А тоа не се добива со само плескање наоколу ви гарантирам, може ќе научите нова техника на задоволување на партнерот/ката ама сигурно нема да научите како е да се спие со некоја личност во еден кревет цела ноќ(без секс ) и дали вам ви годи или не ви годи осетот на допир и топлната на друго човечко битие.Ниту каков е осетот кога некое познато лице здогледате насабајле (а исто така и ужасниот утрински здив сосе него :icon_lol:)
Поентат ми е :мора да промениме неколку партнери за да знаеме што бараме и што ни годи а што не ни годи.

Сеа додека сме кај тоа „што ако“
Видете: Што ако таа што вчера сте ја само дупеле е баш таа што ја барате ама не сте и дале шанса, што ако тој што сте го одбиле поради тоа што сте во врска е подобар од вашиот дечко за вас?
Што ако знае да донесе многу болки и главоболки а, ништо продуктивно. Затоа кога бирате или кога одбивате понуда размислете два пати и бидете сигурни и свесни за последиците и благодети кои идат со направениот избор. И како секој возрасен научите да живеете со последиците и благодетите на вашите постапки . Решете и не се свртувајте назад.Како и секој возрасен (ако знаете што значи тоа)

Насловот беше во контекст на вовед од извадокот... Мислам се подразбира дека ништо не се мора:smir:. Ама оваа појава е значително поизразена кај посилниот пол. Некои велат дека машкото треба да ја одживее младоста добро за да не скренува во староста :) Мене ме интересира oд каде произлегува сето тоа ? Кој игра најголем фактор кога се работи за почесто менување на партнерките ? Во прашање е задоволување на его или ?

a, ne e toa, sea ke ti napisham

Pozadi sekoj uspesen maz stoi uspesna zena.

PS.ako neznas kako da go zadrzis, maskoto=ne go ni sudi.:pos2:

Не би прифатила ама буквално ништо од она што ми го предлага Буковски. Едно е да си го опишуваш животот и твоите две најголеми амбиции - алкохол и жени, а друго е да влијаеш кај маса што те чита. Според мене, категоријата ,,поголем број мажи-поголема спремност за брак" не важи. Тоа зависи од човекот и неговиот темперамент, силината на љубовта и така натаму. Сум била во врски од кои ништо не сум научила, биле комплетно непродуктивни и не се развила љубов. Тоа е квантитет, не мора да содржи квалитет во себе.
Слично размислување, не се зависи од премногу партнери пред брак, но зависи многу од погоре болдираното.

Pozadi sekoj uspesen maz stoi uspesna zena.

Позади (хехехе) секој успешен (хехехееее) маж стои жена која тврди дека позади секој успешен маж стои успешна жена...

Тоа што мораат мажите, мораат и жените. За добар и успешен брак, за двете страни е најдобро да изнајдат начин и да проживеат некое време сами пред него. Никогаш не е исто да си со некого и да живееш со него, па макар да се тоа и повеќе години во прашање. И да, ништо нема врска со поминати безброј партнери и слични глупости. Не мора тоа да е темел за да понатаму има меѓусебно разбирање и поклопување на карактерите и потребите. Таквите работи или се имаат или се немаат и тоа е тоа. Само да се барало оправдување.

nisto ne mora mora samo da se umre, ako nekoj pravel taka ne mora i ti a mozes i ti ako sakas, voglavno nema nisto novo, a i ne moze da se ocekuva kojznae sto od lugeto voopsto a kamoli od zenite.

wow без навреда до Буковски ама овоа се срања на кило бар за мене...Мажот мора да се изживее за да не лудува во старост донекаде да ама дека иживувањето се жените тогаш Буковски не знае ништо за мажите, жените се само пропратен дел од изживувањето а дали бил со една или 100 хм некој идат со 200 не научат ништо битен им е само влакнести триаголник а некој иматт 2 ама можат предавања да им држат на оние.Само мое мислење .....како шо е спомнато погоре квантитето и квалитето се 2 различни поима ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom