Барак Обама доби Нобелова награда за мир

• Креатор на темата Креатор на темата AlternativeF
  • Време на започнување Време на започнување
поооооооооооо Али Ахмети ќе го номинираме догодина :pos: :pos: :pos:

Се согласувам..

Па зарем току се будали тие што го избраа..Стварно не ми е јасно неговата земја води војни а водачот добива награда за мир.:pop::pop:

Е тоа е најчудно да добије Хуго Чавез:vozbud: и така итака ами председател на држава која насекаде со секој е заратена:helou:

УБИЕЦЦЦЦЦ:pos2::pos2:

Со вакви критеируми и Хитлер да беше жив ке ја добиеше наградата за мир а др. Менгеле за медицина...

hahahahahahahahhahhahahahaaaaa....kazete mi deka e 1 april :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Obama gi zgolemi trupite vo Avgansitan...dade nad 1000 miljardi dolari na bankarite ..

kakov mirotvorec buahahahahaahhhahahaaa

se kontroliraat deckite ...SE

д беше до мене сега во иран ќе имаше минимум 5 нуклеарни експлозии...малце шамарење и дисциплина...на екстрем со екстрем се враќа..па балистички ќе прават море ахх торко е обама

он топик...не е за нобелова награда з мир бидејќи неговота администрација се повеќе е на удар поради неуспесите во меѓународната политика(многу грешите кога америка ви асоцира на војна) знаеме целта на ООн е да спречува војни но не ја остварии..почнувајќи од корејската па наваму имаме околу 50 војни и не се америте виновни за тие а банкарите најмалку...сосема други мотиви си има...зарем косово Сорос го направи независно:pos2:
е сега и имаше предлог и за буш...и тој се отфрла иако јас отворено ја поддржував неговата политика(само очекував во Ирак да имаат повеќе загуби и на тенкови и на персонал...ирачаните имаат искуство и со иран и со првата заливскка...ама па беа десеткувани од истата) и сеуште ја поддржувам САД БЕЗ трепубликанци се лејм!!!

Со ЕДЕН ЗБОР ПОЛИТИЧАРИ и НОБЕЛОВА ЗА МИР НИКАКО!!!!!

има луѓе кои животот го дале волонтирајќи..помагајќи,луѓе кај кои нема верски расни или какви и да се бариери...мој избор Јорданската кралица:toe:

nema vrska ionaka ke umre,ke go ubijat sega naskoro!

не бе...способните ги убиваат...овој ќе го остават уште толку да ја ослаби САД на меѓународната сцена.

Нема да ја добие верујте...гарант.

повеќе заслужува овој русинот министерот лавров многу добар аналитичар и познавач на состојбите...алал да му е а и веќе ја спомнав Јорданската кралица...

а што велите за
Pope-Benedict-at-his-election.jpg

smart ass ... zboruvas nevistini, nebulozi i nepovrzani raboti (izgleda namerno) .. na clenot raytheon23 mi licis

samarenje i disciplina a? sakas da ubivaat deca i zeni vo Iran ..kako sto go toa pravea vo Irak i sega vo Avganistan a i vo Pakistan .... ova so nobelovata nagrada e vic na decenijata ..na Obama racete mu se krvavi

Ako Obama :

Gi povlecese trupite od Irak
Gi povlecese trupite od Afganistan
Otvorese nova istraga za 9/11
da go zatvorese Gvantanamo
Da gi osudese Izraelskite napadi vo Gaza

togas trebase da ja dobie Nobelovata nagrada

академци одлучуваат за таа награда а не ти конкретно па да поставуваш услови и параметри проучи ја real politic theory и работите ќе ти се разјаснат...остај мел гибсон:wink:

јм!!!

Со ЕДЕН ЗБОР ПОЛИТИЧАРИ и НОБЕЛОВА ЗА МИР НИКАКО!!!!!

има луѓе кои животот го дале волонтирајќи..помагајќи,луѓе кај кои нема верски расни или какви и да се бариери...мој избор Јорданската кралица:toe:

Нема да ја добие верујте...гарант.

повеќе заслужува овој русинот министерот лавров многу добар аналитичар и познавач на состојбите...алал да му е а и веќе ја спомнав Јорданската кралица...

каде НЕБУЛОЗИ???

hahahahahahahahhahhahahahaaaaa....kazete mi deka e 1 april :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Obama gi zgolemi trupite vo Avgansitan...dade nad 1000 miljardi dolari na bankarite ..

kakov mirotvorec buahahahahaahhhahahaaa

se kontroliraat deckite ...SE

еве небулоза...не е обама исполнувач на желби...ама јасно ми е излишна е дискусијата...се гледа кој како и што мисли и постапува:salut::salut::salut:

академци одлучуваат за таа награда а не ти конкретно па да поставуваш услови и параметри проучи ја real politic theory и работите ќе ти се разјаснат...остај мел гибсон:wink:

каде НЕБУЛОЗИ???

Ма какви академци..

смарт есс ако ти мислиш дека ова доделување на обама е на место грешиш брат

незначи ако он не е толку радикален како буш или пак повлекол трупи од блискиот исток и одма треба него да му се додели наградата ....
има многу луге интелектуалци кој на различни начини придонесуваат за мир во светот а се ставени на маргините :toe:

Абе Обама уште го држи окупиран Ирак и Афганистан, па му дале Нобелова награда за мир. Нека ги остават таму луѓето на мира, секој ден десеттици луѓе загинуваат по тие несреќни држави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom