Колку плаќате месечно за зборување на мобилен

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
КОристам При Пејд мобимак Моби Хит тарифа

1000 --2000 месечно зависи

Космофон бизнис тарифа. 1000-2000 денари.
Фиксен не сум фатил долго време. Дури и да имам фиксен до мене вртам од мобилен-горчливи искуства од дајал-ап. Иначе не сум голем љубител на телефонот. Ептен ѓаволско уредче.

Do pred mesen dva nakaj 3000 a sega sum stanal ekonomsita :)
Na titkaci ne vrtam hehe zasto kaj nas ako si na post pejd mislat komsijata ti ja plakja smetkata ....za moj potrebi ne se ustrucavam :) i se svedof na nekoj max 1500

70-100 leva vo bg plus mnogu free sms
mak 500-1000 zavisi kolku dena sum vo mk
fiksen neznam ne sum doma koga stiga smetka ne ja plakam jas
zavisnik od telefon sum i od ineternet (a ne pituvajte od patuvanja kolku sum iskreno kazano 90% od mesecnite trosoci mi se vo ministerstvo transport i vrski :D

При-пејд сум и трошам месечно ваучер од 500 денари
дома сметките ми се прилично големи околи 4.000+АДСЛ кога брат ми беше во Македонија без АДСЛ плаќавме по 5.000-6.000:icon_lol:

На пост-паид сум Голем корисник.. 4 броја сме и на секој предплата имаме по 800. ако заминис над 800 ден. си доплакаш во сметката..
Под 1000 не сум бил.. А фиксен не користам многу ми е поефтино да се јавам од мобилен од колку од фиксен. И кога се јавувам знам дека ке го добијам тој што го барам, а не се јавила мајка му па да го викни, па ова, па она.. Не дај боже да се јави баба му.. :)

Сакаме дома да го укинеме домашниот број ама имам АДСЛ само сакам АДСЛ да ни остане како линија дали е тоа можно???????

za januar mi stigna smetka 70 eur , dobro e zemeno u predvid deka nemam fiksen , samo mobilen koristam i deka prvite 2 nedeli bev u Makedonija na odmor ... inaku mrazam zboruvanje na telefon , ali zatoa sms pisuvam , nekako u posledno vreme i toa mi omrzna :icon_conf

1.500,00 denari-kartica za mobilen
4.500,00 denari-smetka za fiksen

Ke se ubijam sama,ako nikoj neke da me nosi na dusha. :(

Јас уствари не давам ни денар за мобилен,на трошок на фирмата ми е ваучерот,а и да плаќам сам,не веувам дека ке потрошам повеке оти ми служи само за најбитно договарање у стилот:Кај си....Идам...ОК....дојди.

Шо да правам,мразам разговори по телефон.

Неделно по една картичка од 500 на Космофон, а месечно една на Мобимак, тоа му иде 2500 денари трошам на мобилен, а фиксен не користам многу, башка си го направив да ми е и фиксниот припејд така да една картичка од 500 денари месечно ми врши работа.

На при-пејд сум на Моби+шема и се трудам да не зборам многу на моб., повеќе преферирам да ми се јавуваат на моб. и да ги цедам. :) :)

Но една картица од 500 денари ме служи 1 месец. :)

na smetka sum na Cosmofon i mi statsue nakaj 1500-2000 nakad i poveke
a domasniot ispod 2000 nekad ne mi dosla smetka

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom