Јовица Арсиќ ја напушти репрезентацијата!

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Одличен и пред се фер потег од страна на Арсиќ кој откако виде дека нема голем кредибилитет во репрезентацијата реши да замине. Само сега да се најде адекватна замена, односно да биде тренер со искуство и резултати позади себе.
Секако благодарност до Арсиќ за освоеното 9 место (макар што со подобар стратег можевме и чекор напред).

Фала ти селекторе за тоа што ги усра повеќето утакмици оди и враќај се не,за тебе нема повратна.Со почит,довидување.:pop:

Фала за 9-то место у Европа. Резултат за почит. Дали можело повеќе не би сакал да дискутирам, ќе наиде на негативни постови од мнозинството.

Освен Заре Марковски не постое македонски стратег писмен за да ја врше функцијата.
Единствено Боби Митев можда.
Врба за селектор по некое поминато време на оваа функција.

АБЕ КАКВО ФАЛА ШО ВИ Е НА ВАС??? па овој тн. селектор ни заеба 2 утакмици само на ЕП и уште 10 во овие 3 години. требаше одамна да си замини. репрезентацијата ќе имаше мнооогу поголеми успеси да не беше овој мајмун!!! гарант!!! прво на ЕП појдовме НА СРЕЌА и покрај ПРЕЛЕСНАТА ГРУПА КОЈА ЈА ИМАВМЕ, а на самото првенство на средбите со русија и хрватска добив впечаток дека самиот арсиќ сакак да изгубиме, исто како и за натпреварот со израел, кој на среќа го добивме!!!
голема придобивка за мак кошарката е неговото заминување, само сега раководството на федерацијата да избери некој поасолен, како махмути или филипоски и митев...
поздрав:helou:

Чао и се најубаво у животот.
Конечно му текна на типчето дека не го бива.:vozbud:

Тооо мајсторе, само да видиме кој ќе биде новиот селектор на Македонија. Конечно се сети дека местото не му е тука. :)

Конечно :pipi:
Инаку до денеска неофицијално неколку репрезентативци ја напуштија репрезентацијата во знак на револт кон Арсиќ, веројатно сватил дека не сме задоволни и ние народот и кошаркарите и си дал отказ.

50% е завршена работата, уште 50% останува. А тоа е да најдеме нов селектор. Пак може да биде зезнато и да не ни се допаѓа новиот избор. Се надевам добар стручњак ќе ја превзеде кошаркарската репрезентација :trepka:

На пример кој? :)
Заре Марковски на пример:)Има големо тренерско знаење и искуство, тренер е во Авелино кој игра во Евролига.Исто така и Октај Махмути турчин со макеедонско потекло кој мислам дека и во минатото има изразено желба да биде тренер на нашата селекција..Во моментов не ми текнува на друг и ако има а ги има кажете ги кој се според вас:smir:

Заре Марковски на пример:)Има големо тренерско знаење и искуство, тренер е во Авелино кој игра во Евролига.Исто така и Октај Махмути турчин со макеедонско потекло кој мислам дека и во минатото има изразено желба да биде тренер на нашата селекција..Во моментов не ми текнува на друг и ако има а ги има кажете ги кој се според вас:smir:

Па добро он и беше еднаш селектор,ја не сум против тоа он да биде селектор ,прашањето е дали би му понудиле и дали он ке сака...

Па добро он и беше еднаш селектор,ја не сум против тоа он да биде селектор ,прашањето е дали би му понудиле и дали он ке сака...
Па незнам овие во КФМ не ми изгледаат на толкави идиоти како во ФФМ.. ако нема некои местења или некои задни намери би требало тој да биде прва логична опција..а сега како размислуваат во КФМ ќе видиме од утре па натака..

Фала боги ова беше очекувано :baeh:

Сега или Сашо Филиповски и Боби Митев или Заре Марковски иако овој вториот е многу тешко да биде селектор како што знам јас не е во добри односи со КФМ така да ќе видиме што како ќе биде:helou:

Фала боги ова беше очекувано :baeh:

Сега или Сашо Филиповски и Боби Митев или Заре Марковски иако овој вториот е многу тешко да биде селектор како што знам јас не е во добри односи со КФМ така да ќе видиме што како ќе биде:helou:
каде е тренер овој??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom