Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мојот пост не беше за тебе, ама добро, знам дека секој си зборува за себе.
Е сега за болдираното, не можеш ти против срцето, ако тоа засака некој муслиман, ти тука не можеш ништо, ама ако стварно засакаш. Е сега викаш нема да останеш со него ќе се обидуваш да го заборавиш, а што ако не сакаш/не можеш да го заборавиш, ако ти е најубаво со него и ако не можеш ни да помислиш на друг, затоа што ти колку и да не сакаш може да се заљубиш во некој муслиман, можно е да се заљубиш и главата да ја изгубиш по него. И што тогаш? Ако не сакаш никој друг, сепак ти ќе се откажеш и ќе си го уништиш животот само затоа што не ги сакаш муслиманите? Ако си доволно храбра ќе си заминеш со него и ќе си живееш среќно, барем нема цел живот да се прашуваш (ако си се омажила за друг) што и како би било со овој.
Јас во тој случај би настојувала да заминам што побргу од овде, некаде далеку кај што не ме знае никој и за да можам да живеам слободно без никакви притисоци.
[vladimir];1477930 напиша:Секој со своја глава,ма да ако негледаш по муслимани срцето туку така нема да ти се заљуби :pos2:.Јас немам ништо против кој се заљубил нека му е со среќа...:smir:
Дете ако немаш нешто саглам да пишеш не пишувај ич. Гледам од прееска дофрлаш по нешто, напиши еден саглам пост па прати го.
Нема што да се варди некој кого да гледа, кого не. А шо ако имам другар муслиман? Не треба да го гледам него или пак не треба воопшто да се дружам со такви? Колку што знам досега никој не бркал намерно муслимани и сл. па пак завршуваат заљубени, а некои и среќни. И да, немаш потреба од бркање и барање, самото ќе си дојде.:smir:
[vladimir];1478083 напиша:Хехехех не сум дете, а тоа на зезање го пишав зш мн озбилно и мн лично го сфаќате тоа.
Лично јас-сум православна христијанка и не би влегувала во никакви интимни врски со муслимани или некои други од било кој друга вера-значи муслиманството не е единствената вера што постои, има будисти,католици,разни секти и слично.Значи погрешно е кога ние со оглед на нашата ситуација кога ке се спомне друга вера одма муслимани.Другите не ги осудувам затоа што сепак тие така одлучиле и знаат што е добро за нив ама и не ги оправдувам.А не би влегла во никаква врска со нив од проста причина што мислам дека немаме една многу важна работа заедничка-религијата која признале или не е гооолема пречка.А ако некој мисли дека за љубов нема граници нека се потсети прво на 2001 и нека размисли која страна би фатил тогаш и кога ке надојдат еден куп проблеми по ваквата разлика ќе сфатат дека секојдневниот заеднички живот не е љубовна идила од шпански серии.Сепак наназад корените ни се христијански и треба да одиме по патот по кој сме се родиле како такви и по патот на нашите предци.
[vladimir];1478083 напиша:Хехехех не сум дете, а тоа на зезање го пишав зш мн озбилно и мн лично го сфаќате тоа.Ако несакаш нема да ти се случи таква љубов, зборам за себе се познавам и нема да се најдам во таа ситуација, мислам нема да дозволам да се најдам.Лично немам предрасуди кон луѓе што имаат бракови или врски со некој од друга вера не ми смета воопшто, си има свој живот со него нека прави што сака и секој си има свое мислење демократија е секој може да каже што сака...така????:smir::smir::smir:
Ако можеше да се избира кој во кого ќе се заљуби, зарем не мислиш дека светов ќе беше подобро место за живеење со многу посреќни луѓе и семејства?![]()
У последно време гледам дека албанците мажи умрени се за врска со македонки и точно е тоа дека односот им е прекрасен према нив...ама проблемот е у друго што тие толку многу се закачуваат за македонката кога веќе влегуваат у врска толку се посесивни толку многу ја засакуваат што дури не можеш да раскинеш таква врска отпосле без некакви последици по здравјето..зошто албанецов е спремен и да те убие ако треба ако го оставиш или му раскинеш спремен е да земе пиштолот и да те застрела знаеме сите кај нив дека сеуште постои крвна одмазда и постојат некои племенски навики од првобитното општество што ги прави малце заостанати у тој поглед.. а повеќето мешани бракови се слагам дека се состојат од маж албанец и жена македонка зошто алабанките без навреда ама можат вода да им носат на македонкиве по однос на физички изглед мислам сега се до негде израмнети разликите гледам почнале и они малце повеќе да обрааат пажња на физичкиот изглед мислам шо се однесува на оние помодерните ама у глобала се заостанати
Крвна одмазда е да се убие девојка која нејќе брак?:nesvest:
Абе зошто кажувате такви приказни? После децата ќе продолжат да живеат со омрази и страв, е ќе продолжат.:uvo:
Дивајн, колку и да звучи сурово и одвратно, во право е.
Албанците се спремни буквално на се`. И сведок сум на една слична случка.
Македонка одеше со Албанец, и го остави. Од тогаш па се до денес, таа не може да си фати дечко, зашто и е страв дека Албанецот може да посегне и по нејзиниот живот, а и по животот на нејзиниот иден дечко.
Веќе еднаш се обидол со пиштол да ја отепа и неа а и дечко и.
Колку и да звучи сурово, такви примери има и кај Македонците. Јас во мојот град се плашам само од една будала кој во случајов, покрај толку Албанци е Македонец. Не го ни познавам лично, но му се плашам како од самиот ѓавол.
Тоа е тоа ... секаде има од се` по нешто и не се потребни никакви генерализации, за создавање дополнителна омраза.
Се надевам дека нема лошо да влијае врз никој.