Рамноправност, ама сепак не...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Не планирам да се споредувам со никого но ова е ова е листата на квалитети што ги поседувам:

-проодев на 10 месеци
-првиот весник го читав на 3.5 години
-научив да играм шах од гледање на 4
-бев прв на трката на 800 метри на 14 години во конкуренција до 16 години
-да продолжев со фудбалот во моментов ќе играв за Барса или Манчестер
-екс државен првак во шах
-завршив основно
-завршив средно
-не завршив факултет
Бидејќи имаше премногу ум и не вредеше да учиш факултет бидејќи тоа беше beneath you или?

Се е тоа убаво што го наведе,но зарем овие карактеристики ти даваат можност за преценување?Не мислиш дека таму некоја може да ти извади листа десет пати подобра од твојата и пак да се заљуби во тебе?

Не се нашла до сега таква.
Отидов јас на facebook може ќе најдам некоја во NASA што работи.

Не се нашла до сега таква.
Отидов јас на facebook може ќе најдам некоја во NASA што работи.

Ти симнувам капа пред цел форум.Сега ќе побарам некоја да ти конкурира што си проодел на 10 месеци,си читал весник на 4 години,си станал програмер и не си завршил факултет,ама нема да биде од наса бидејќи не си и конкурентен со твоите познавања и способности:smir:
Жалам,преценувањето е лоша работа,се надевам ќе сфатиш,бидејќи во спротивност ќе добиеш исмејување или лажен восхит за твоите достигнувања.

Жените можеби немаат способност за аналитичко мислење, логика, когнитивните можности кога се соочуваат со технички проблеми им се ограничени, но се трудат и успеваат.

Имав другар во основно беше комплетен ритард. Но со многу труд и помош од неговите стана адвокат, значи кога се сака се може.

Исто е и со жените, барем оние кои се по учењето. Додека машките се заебаваат и сопствената несигурност ја лечат по забави и кладилници, тие стрпливо си учат и со тоа напредуваат.
Жените никогаш нема да имаат некои креативни решенија, некои големи идеи, но секогаш ќе бидат тука, некаде во позадина работејќи како кртици, преземајќи го пазарот на труд.
Бидејќи на секој сопственик повеќе му треба некој конзистентен и работлив, колку и сиво-бел да е, отколку некое машко со несредени приоритети и понекој генијален проблесок од време на време.
Затоа, како и што марсовка спомена, жените најдобро се справија со рецесијата.
Медиокритетноста тешко се вади од баланс.
Кон болд 1:Жените имаат аналитички способности но на нешто друго се фокусирани за разлика од мажите читај ја ex machina
Кон болд два :жените се сколи кон сигурност и безбедност тие се помалце склони кон ризици тоа им налага нивнината природа бидејќи они се тие коисе грижат за децата повеќе отколку мажите без навреда, тоа не значи дека немаат мозок и способности :pipi:
И последно жените се и те како кретативни знаеш зошто жената купува толку облека и шминки бидејќи себе си се доживува како платно кое треба да се наслика
Различен фокус и интереси имаме а способности сме горе долу рамноправни различни а сепак еднакви :back:
Никола.... :)

Не планирам да се споредувам со никого но ова е ова е листата на квалитети што ги поседувам:

-проодев на 10 месеци
-завршив основно
-завршив средно
-не завршив факултет

и ова ли се квалитети???

ова е дел од твојот живот и не те прави посупериорен пред другите.

и јас на 7 години направив молотов коктел а на 9 шејпд чарџ па шо сега....посупериорен сум?????

проблемот мислам дека е во погрешното поимање на терминот рамноправност,еве дојдов до заклучок дека мажите(генерално) го изедначуваат со губење на машкост,авторитет и други патријархални вредности на кои рокот на употреба им е одамна поминат)значи не е работава за цепење ковање готвење,туку мислам дека мажите се плашат да дозволат жената да биде рамноправна бидејќи одма ќе бидат осудени од останатите 'мажјаци' како папучари или лижи п***и.

доволно би било да му објасниш кои трошоци се земаат предвид при мерењето на инфлацијата,оти некои мислат дека и милка чоколадата влеваат тука:)
Затоа споменав спонтаност, неусиленост...не да се кажува и докажува кој е мажот у куќа и која е жената туку...се си доаѓа со време на свое место...со напомена-со соодветна личност. Надополнување во животот и немислење за истото, барем во првите години на брак не смее да се дава акцент на ова...инаку заедничкиот живот станува потежок. :) Ако првиот период на адаптација (која е сепак потребна, колку и да се сака партнерот, друг начин на живот, други обврски...) се помине на овој начин, понатаму воопшто нема да размислуваш за ова, се ќе си оди само од себе, пак да го употребам зборот -спонтано :)

-проодев на 10 месеци
-завршив основно
-завршив средно
-не завршив факултет
Ако го кажуваш ова пред жена во реален свет, ќе бидеш 40 year old virgin. Прво, не се исти обврските што може да ги има жена и маж. Јас нема никогаш во живот да ми текне дека нема вц хартија(зборам за брак). Ни па дека имал некој близок роденден, слава итн.... Или дека фрижидерот е празен и треба ЈАС да направам список. Има јасна поделба во машките и женските обврски. Мене ми е испод ниво да и речам на некоја(девојка или сопруга) да цепи дрва, ако јас сум способен. Ама нема ни па да и спомнам дека сум по-вреден од нејзе ако ги исцепам јас. Да ја дополнам реченицата од темата, ама сепак ДА.

То со разбирања љубови рамноправност и почитувања го користат мажите со мали пениси за колку толку да ја опраат работата

Мене то не ми е неопходно.

То со разбирања љубови рамноправност и почитувања го користат мажите со мали пениси за колку толку да ја опраат работата

Мене то не ми е неопходно.
Ама ти имаш 5000 мислења. Ај да видиме кој повеќе седел дома пред пц, а кој со малиот пенис си ја бркал работата.

Ама ти имаш 5000 мислења. Ај да видиме кој повеќе седел дома пред пц, а кој со малиот пенис си ја бркал работата.

Мене ми идат дома

Добриот јавач надалеку се слуша а цврст кур чуда праит

Мене ми идат дома

Добриот јавач надалеку се слуша а цврст кур чуда праит
Па добро, ова е форум. Никој не ме знае. Јас сум СУПЕРМЕН, да си знаете сите. Ама вака бегаме од темата, а ако е за препукување, си имаме пп. Јас си кажав мое мислење, ама гледам дека на тебе ти е до заебавање. Ако имаш паметно да кажеш во врска со мојот пост, кажи. Реков дека рамноправност има, затоа и луѓето стапуваат првично во брак. Ако нема компромис, немало да има бракови до сега. Кажувај и на некоја жена дека си појак од нејзе у све, и дека она е добра само за да ти ги мие нозете, ќе видиме на колку години ќе се жениш, ако имаш у план тоа. Или па кога ќе се дојде време за тоа, ќе и кажеш и ќе го погазиш зборот на форумов, колку да не останеш сам.......

^
лев тестис во името божје поштеди ме .....

Лет 3 цело време се заебава:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Кажувај и на некоја жена дека си појак од нејзе у све, и дека она е добра само за да ти ги мие нозете, ќе видиме на колку години ќе се жениш, ако имаш у план тоа. Или па кога ќе се дојде време за тоа, ќе и кажеш и ќе го погазиш зборот на форумов, колку да не останеш сам.......

Не ме разбра. Јас не и велам на жената дека сум појак од неа у све јас не велам дека можам да чистам готвам бришам шијам крпам спростирам пуштам правосмукалка, метам, рибам подобро од неа. Тоа е цел еден сегмент од еден брак каде жената владее. Каде е неприкосновен господар и јас тоа отворено и го признавам. Тука нема што мажот да се меша или се обидува да нешто направи пошто природно не е надарен за тие работи. Од друга страна жена не се разбира или нема талент во спорт политика возење коли пиење трошење пари лов техника (системи телевизори мобилни дигитални апарати).....
И тука нема што таа да бара да се плетка. Значи компромисот е Ти бркај ги работите за кои си талентиран и господ те обдарил со знаења а таа со своите.

Не ме разбра. Јас не и велам на жената дека сум појак од неа у све јас не велам дека можам да чистам готвам бришам шијам крпам спростирам пуштам правосмукалка, метам, рибам подобро од неа. Тоа е цел еден сегмент од еден брак каде жената владее. Каде е неприкосновен господар и јас тоа отворено и го признавам. Тука нема што мажот да се меша или се обидува да нешто направи пошто природно не е надарен за тие работи. Од друга страна жена не се разбира или нема талент во спорт политика возење коли пиење трошење пари лов техника (системи телевизори мобилни дигитални апарати).....
И тука нема што таа да бара да се плетка. Значи компромисот е Ти бркај ги работите за кои си талентиран и господ те обдарил со знаења а таа со своите.

проблемот е шо денес младината на моја возраст(15-16-17)години има цури шо не знаат да пржат јајца...па ни домаќинки не е лесно да се најде...од дома добиваат шо сакаат...распрдени се и сеа...јес да има и многу машки кои немаат везе со живот али...ја сепак мислам дека мажите се поразвиени у мозоците...ја сум си дооооооообро момбче...камо да најдам некоја ко мене...:smir:

Педерче, мене црвеното ми личи на `рмбање, а синото на забава. И јас сакам да се забавувам, ептен ми лежи!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom