MSN проблем

• Креатор на темата Креатор на темата zavisnik^
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 февруари 2006
Мислења
131
Поени од реакции
7
Mislam deka temava beshe porano otvorena, prebaruvav megutoa nemozev da ja najdam.
Imam problem so MSN to. Koga ke stegnam sign in mi se javuva troobleshoot. Megutoa i po troobleshoot ot ne se desava nisto. Sto da e problemot? Moze nekoj da mi pomogne?

Овој пробле и јас го има долго време!
Треба да одиш во контрол панеч адримув прогрмас па римув виндоус компненти ке го штиклираш или оштиклираш!
Проблемот ми беше зошто немав Windows Messenger ако го немаш симни го за да ти сакам Msn Messenger!

zavisnik^ напиша:
Nisto, so toa sto mi go kaza ne raboti pak. Ima li drugo resenie?
МСН месинџерот користи сетинзи од Internet Explorer. Така да, види да не имаш уклучено прокси или некој друг зајеб. Ако имаш прокси ставено на Екслорерот - нема да можеш да се конектираш на MSN Messenger.

И... Firewall користиш?

Da koristam firewall, go iskluciv i ukluciv sto pati, povtorno istiot problem. Inace kako se gleda dali imam staveno proxy na Explorerot? Vcera go formatirav celiot kompjuter zaradi samo MSN problem, megutoa pak istoto me zeza.

oooo da formatiram PC za edno MSN ccccc, dan ti e nesto do serverot, zs kajmene ednas istiot problem se javjase pa posle razbrav deka kabelskiov operator prael nekoi frki, pocekaj nekoe vreme mozda e do internetot :)

МСН е срање.
Ако баш мораш да разговараш со другарчињата на МСН(А не на нешто подобро како yahoo ili gtalk), земи си некој универзален како IM2, или Trillian.
Ако не, ти ебаа мамата спајвери и адвери. И банирајте го експлорерот еднаш засекогаш. Потапа браусер, здравје. Netscape e добар за ретките страни што не ги отвара ФФ.

zavisnik^ напиша:
Da koristam firewall, go iskluciv i ukluciv sto pati, povtorno istiot problem. Inace kako se gleda dali imam staveno proxy na Explorerot? Vcera go formatirav celiot kompjuter zaradi samo MSN problem, megutoa pak istoto me zeza.

Отвараш Internet Explorer страница, оди кај Tools, одбери Internet Options од листата, па Connections во табовите и тука треба да имаш LAN Settings. Кликни на него. Ако ти е штиклиран Use a proxy server for your LAN значи дека имаш прокси уклучено и препорачано е да ги исклучиш, рестарт и пак да пробаш да се конектираш на МСН. Исто така види која верзија на МСН ја имаш (отвори мсн главниот прозорец, оди Help па About MSN Messenger и види кај Version кој број го пишува). Колку што знам јас, последна верзија е 7.5.0324.
Поздрав.

И мојот почна истово да го прави од пред 40 минути а дотогаш не сум имал проблем. Гарант е нешто со мсн, батали го.

види и ти пер која верзија ја имаш. МСН се прокурназиле и сега кога имаат некој упдате, за да ги натераат корисниците да ја инсталираат новата верзија, или им праат проблеми при логирање, или им го сјебуваат процесот откако ќе успееш да се логираш. не ти кажувам за друго, него те чекам на cam да те видам :*

Стварно до тоа било, само шо го апдејтирав одма без проблем се закачи. Мајмунска работа.

Абе принц те немаше кога се уклучив, ама ќе се снимам не се секирај.

i jas imam problem 2 nedeli se eden isti troubleshoot 8048820 a inace imam ver. 7.5.0311 sea updateov ke go napraam pa da vidam so ke se desi :)

Еве по 3 недели нормално користење на МСН от пак нов проблем се појави, али сега поразлицен од претходниот. Сите горенаведени опции ги пробав но пак се повторуваше ова:
http://img235.imageshack.us/img235/2121/picture8mv.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom