Прашања околу eRepublik (проблеми, багови, итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата Toneh
  • Време на започнување Време на започнување

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
906
Веб-сајт
lmgtfy.com
Темава нека служи за проблеми од технички карактер. Пример:

луѓе стасав 5ти левел, се борев еднаш и ми зема 10 велнес, сеа незнам како да отидам во болница:kesa::kesa: ај кажете ми

Ете така.

Мислам дека е одговарано прашањето ама не сум сигурен, куќата оди цело време со тебе или останува во местото кај што си ја купил? На пример сум ја купил во Јава (Индонезија) и сакам да одам во Ист Антолија Регион (Турција), куќата со мене оди во Турција или останува во Индонезија?

Мислам дека е одговарано прашањето ама не сум сигурен, куќата оди цело време со тебе или останува во местото кај што си ја купил? На пример сум ја купил во Јава (Индонезија) и сакам да одам во Ист Антолија Регион (Турција), куќата со мене оди во Турција или останува во Индонезија?

Истото тоа прашање, ама за компанија? Дали може да се премести седиштето? На пример, кога ќе се преселуваме во еМакедонија, што ќе се случи со компанијата што сме ја имале во друга земја?

И друго прашање. Дали се добива поголем експириенс ако се бориш со оружје? Или експириенсот е ист со и без оружје?

Истото тоа прашање, ама за компанија? Дали може да се премести седиштето? На пример, кога ќе се преселуваме во еМакедонија, што ќе се случи со компанијата што сме ја имале во друга земја?

И друго прашање. Дали се добива поголем експириенс ако се бориш со оружје? Или експириенсот е ист со и без оружје?

Kомпанијата не се сели,таму кај што си ја купил таму останува.
А не се добива повеќе експириенс со оружје,само правеш повеќе штета :)

За фирмата, нека ти одговори некој што има/л фирма.

Што се однесува до борбите, дали се бориш со, или без оружје, сеедно е. Од секоја борба добиваш по 2 поени.

Која е разликата ако јадеш храна од 2 звезди од храната со 5 звезди ?

Која е разликата ако јадеш храна од 2 звезди од храната со 5 звезди ?

македонче93 напиша:
со храна од 2 ѕвезди добиваш 2 велнес,а со храна од 5 ѕвезди добиваш 5 велнес.

Не баш.

Формулата за пресметување на зголемувањето на wellness е:

Код:
wellness = (1.5 - (wellness на крај на денот/100)) * X
x = квалитет на храна + квалитет на куќа (0 ако немаш куќа)

Објаснување за тоа "не баш" преку пример:

1. wellness на крај на денот = 40; Q5 храна
(1.5 - (40/100)) * 5 = + 5.5 wellness наредниот ден

2. wellness на крај на денот = 90; Q5 храна
(1.5 - (90/100)) * 5 = + 3 wellness наредниот ден

Не баш.

Формулата за пресметување на зголемувањето на wellness е:

Код:
wellness = (1.5 - (wellness на крај на денот/100)) * X
x = квалитет на храна + квалитет на куќа (0 ако немаш куќа)

Објаснување за тоа "не баш" преку пример:

1. wellness на крај на денот = 40; Q5 храна
(1.5 - (40/100)) * 5 = + 5.5 wellness наредниот ден

2. wellness на крај на денот = 90; Q5 храна
(1.5 - (90/100)) * 5 = + 3 wellness наредниот ден

Или искористете го калкулаторов. :smir:

Валда за овде е прашањево..
Шо е работава шо секој ден добивам различна плата?
Пред некој ден 18, после 17, па 21, па 19...
Треба да зеам 19 као демек, ама...умм:

"If you cannot access Contact Page, we kindly ask you to report that you cannot access it by sending an email to office@erepublik.com "

некој ако не може да прати тикет до админите, нека им прати порака на горната мејл-адреса. За 1 ден ми одговорија и среден е проблемот.

Како Можам да си ставам и јас таков потпис од Ерепублик ????

"If you cannot access Contact Page, we kindly ask you to report that you cannot access it by sending an email to office@erepublik.com "

некој ако не може да прати тикет до админите, нека им прати порака на горната мејл-адреса. За 1 ден ми одговорија и среден е проблемот.

Го пријавив бугот и штотуку ми стигна порака дека го поправиле, сега можете да праќате обично тикети не на мејлот.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom