AXN - Нов филмски канал во Македониjа

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
S

Sheldon Cooper

Гостин
Во Хрватска, Словениjа, Србиjа и Македониjа од понеделник, 14ти септември пристигнува нов сериско-филмски канал AXN Central Europe. Овоj канал веќе е присутен во соседните земjи како и поголемиот дел на Европа. Добро е што овоj канал е синхронизиран на Македонски jазик.
Ова е веб страната на каналот: www.axn-mk.com

Познат ми е каналот....супер што има синхронизација на македонски јазик. Сега останува само на кабелските оператори да го внесат во својата програмска понуда... Во секој сучај, одлично освежување во филмската понуда.

П.С. Ќе го даваат Stargate Atlantis....екстра!!!!!!

ај ваљда ќе глеаме добри филмчиња овде

Многу му се тапа сериите Грабнати ја имам гледано од почеток до крај, а Ѕвездена Капија-Атлантис ќе ја прикажуваат прва сезона а јас ги имам гледано пет. Потоа Чарлиевите Ангели стара серија татко ми на корзо кога одел тогаш ја имаат снимано исто и Старски и Хач :toe:.

Како шо гледам на вебот ке ги даваат Чарлиевите Ангели серијата и Старки и Хач. :)

Само кабелските оператори да си ја завршаат работата на време..Инаку серијата грабнати ја имам гледано и е феноменална..Значи дефинитивно ќе има што да се гледа..

Обавезно ќе ги гледам TAKEN и DAMAGES.
Само едно нешто... Ве молам кажете ми дека сте ги помешале синхронизација и локализација!! Сакам титл!!

И јас се надевам дека поимот синхронизација на грешка го ставиле :S недај боже и ние да почнеме со тие глупите синхронизации.

Кој ке даваат филмови ке бидат синхронизирани на Македонски или превод ?

Конечно им текна некој добар филмски канал да го има и на македонски.Се надевам ке биде титлувано а не сихронизирано зошто така е тапа како онаа серијана на А2:pos2:.Можеби во иднина ќе даваат понови сериски филмови.

• Ми се допаѓа
Reactions: NYC
Па добро, за почеток е супер... Понатаму ќе биде подобро, сигурен сум. Ваквите канали се популарни кај нас и се надевам дека што повеќе ќе бидат локализирани.
И фокс лајф на пример, беше посиромашна кога почна со емитување, а сега е натрупана со серии...

Само се надевам дека оваа локализација ќе биде поуспешна од онаа на фокс лајф и фокс крајм... Кај мене на кабелска дури го вратија српскиот превод зашто македонски имаше на многу малку програми. :(

Ako e so prevod(titl) togas ok, ama ako sinhroniziraat na makedonski toa ke bide tragedija/komedija.

Uste fali nekoj stand up od chris rock da go sinhroniziraat na makednoski, samiot prevod ke bide komedija.

Важно имате серија и со вампири. Не е True Blood но добра е. Blood Ties.

Taken е супер, иако е кратка.. Спилберг и Дакота Фенинг (=
SG: Atlantis е исто добра.

Гледам има и неколку филмови.. другите серии не ги знам. И да, стварно ќе биде лошо ако се синхронизирани наместо титлувани :)

на Тhor ги фаќам - AXN , AXN Romania , AXN Sci-Fi & AXN Crime .. скоро никогаш не сум гледал нешто на овој канал .. не сум ги загледал сериските филмови .. а играни уопште дали даваат .. и тоа некоја нај бош продукција ..
Добро е што почнаа и накај Македонија да се шират ..но многу подобро би било да дојдеа HBO каналите ,Диги каналите или Дисковери ..
ако има синхронизација ќе биде катастрофа .. така направија Унгарците ..па ретко кој им ги гледа каналите .. Романија и некои други земји уште се држат со титлување .. што е најдоброто решение

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom