Солзите и болката се мерило за љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Не ви се случило да ви дојде да заплачето онака? Тогаш на што се мерило тие солзи? Мене не ми се мерило солзите,ги сакам насмевките и се трудам што повеќе да ги имам и да ги давам наоколу...мислам дека малите нешто го прават животот а се друго е само споредна работа

Солзите не се секогаш доказ дали постои љубов или не, може да се реални може да се од самиот чин дека губиме некој кој до тогаш бил со нас а всушност нема љубов. Значи сметам дека не се секогаш доказ за љубов.
Сите луѓе се различни, сите различно се справуваме со ситуациите во нашиот живот, па така да и сите различно ја манифестираме болката што ја чувстуваме.
Треба убаво да ја познаваш личноста или пак добро да се знаеш себе си .. за да си свесен од што се поттикнати тие солзи.

мерило се за љубов ако и двајцата ја осеќаат истата болка...кога само едниот осеќа болка тогаш и не станува збор за љубов...заљубеност е можеби правиот збор, пошто љубов е нешто друго...ако сакам некоја вистински, јас никогаш нема да и` дозволам да пушти ни една солза поради мене, нити пак ќе си дозволам да ја повредам намерно..

оние што цмиздрат цмиздрат поради самите себеси
трпението и разбирањето према некого се вистинско мерило
а може и тука да има некоја солза но убава

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom