Класични бисери кога техничар му помага на копјутерски неписмен човек

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
жива вистина....

пред некој си две години ..се јавувам во техничката подршка на еден наш интернет провајдер (од разбирливи причини не го именувам:vozbud:).....поради проблеми со брзината и конекцијата....

..изгледа позади телефонот беше некоја плавуша..и прво што ми рече беше....имаш вируси во компјутерот...

..јас и викам...вируси под Линукс.....!!!!!

....таа ме прашува....што е тоа Линукс...:kesa:
Немам линукс ама па завчера се обидуваа да ме убедат дека имам вирус во конекцијата... и заради него ми се дисконектирал :S

Firma ne e bitno
Se prima kompjuter na servis i musterijata mu vika na serviserot "ke ve molam nemojte da go fermentirajte"

На ова бев сведок :

- Ова е принтер?
- Да.
- Може да се сликам преку него?

(сакав да и кажам тогаш да се наведне и да и ја преклопам главата)

Ова од еден другар ми е, не е мое:

-Еј брат како да го направам ова? (го прашува за нешто, не знам што точно)
-Одиш таму, го правиш тоа и тоа и решен проблем.
-Е фала што ми кажа, а за истово на лап-топ да го направам што треба друго да сторам?

Патем, не е секогаш до корисниците грешката. Еднаш компјутерот го оставив на сервис во фирмата кај што го купив и ми го вратија после 1 месец уште дорасипан, ни јас не можев до толку да го уништам. И сервисерите некогаш се чудам како ја добиле работата :)

A customer walked into the computer store I work in, wanting to return a computer.

• Me: "Sure, is it defective?"
  • Customer: "No, that's not the problem. When I took it home and turned it on, I realized it was only half programmed."
  • Me: [scratching head] "What do you mean by half programmed?"
  • Customer: "Well, look at the computer on display." [points to the Windows 95 desktop] "Do you see how all the programs are on the left side of the computer?"
  • Me: [biting tongue] "Well, you are right sir, I will take your computer back."

Ќе раскажам реална случка...

Имам еден пријател кој има продавница за компјутер и галантерија кој ме замоли да го заменам на 15 тина минути..
Влегува муштерија и викам : Повелете.
Тој: Да видиме монитори...
Јас му објаснувам сите монитори што ги има на лагер и кога во еден момент тој прозборе и рече А СИТЕ ВИ СЕ 4ки МОНИТОРИВЕ...
не можев да се воздржам и мислам дека се отепав од смеење за среќа другарот се врати и со триста маки му објасни и му продаде монитор... :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom