Нoвиот Mozilla Browser - SeaMonkey

• Креатор на темата Креатор на темата KaKtus
  • Време на започнување Време на започнување
Брзината може да варира за некоја милисекунда од останатите прелистувачи, поготово од Фајрфокс, така да - тоа и не ми е толку битно. Битни ми се опциите и тракатанците, а секако и изгледот и прегледноста. Мада, и тоа не ми се верува дека се разликува многу од ФФ.

Како и да е, ќе го инсталирам покасно денес (поручек) и ќе кажам импресии. Да не биде вака зборење на празно.

може и скриншот да ставите да видиме како изгледа

Не е нов браузер туку како што пишува на сајтот
Web-browser, advanced e-mail and newsgroup client, IRC chat client, and HTML editing made simple -- all your Internet needs in one application.

Не е браузер, туку web browser, а другарче? :wink:

Поточно, SeaMonkey е повеќе од обичен браузер. Сега го симнувам.

го симна?и како е ?ај еден скриншат

:pos: уште се симнува... почекај... до 78 проценти е дојдено :pos:

Evo jas go simnav 12 mb e pa ke vidime isti e kako mozilla ali temsot mu e smenat(za izglet) a gledam ima nesto kako i download menager ke vidime kako ke se pogaze mozda e podobar id od mozilla 2

Еве ви скриншот, а сега остајте ме да го разглеам ова чудово SeaMonkey.
seamonkeycw2.jpg

Морскиов мајмун супер е, но има некои недостатоци но и некои подобрувања за разлика од Firefox.
Загуби:
  1. На табовите од десна страна го нема X икончето за исклучување на тој таб, и таа функција треба да се изврши со десен клик -> Close tab.
Подобрувања:
  1. Можноста за овозможување на pipelining преку Preferences дијалогот, а не како на Firefox преку about:config.
  2. Едиторот за веб страните, но не ми е многу потребен.
  3. Со маусот кога сте на некој таб се отвара tumbnail прозорче и со слика ви прикажува до каде е отворена страницата.
Други можности не забележав, се е познато досега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom