Сообраќајни прекршоци и казни

Пред некој месец бев казнет за возење под дејство на алкохол 0,7 и одма платив половина од казната и си ја вратив возачката, кога денеска ми иде од суд покана за покревање на прекршочна пријава,па нели сѐ си подмирив сега што е ова?

Sent from my D2303 using Tapatalk

Пред некој месец бев казнет за возење под дејство на алкохол 0,7 и одма платив половина од казната и си ја вратив возачката, кога денеска ми иде од суд покана за покревање на прекршочна пријава,па нели сѐ си подмирив сега што е ова?

Nie go vikame odzemanje dozvola na 3-6 meseci

Иако е платена казната сепак ќе ми биде одземена дозволата и може ли нешто да се стори против тоа?

Да не возиш пијан.

0,7 Пијан? Тоа беа 2-3 Пива, но како и да е според законот сум крив,без разлика што им кажав дека возам веќе 17 години и ова ми е прв прекршок за акохол без никакво размислување ме казнија.Не викам не сум крив ама ова е престрого!!!

0,7 Пијан? Тоа беа 2-3 Пива, но како и да е според законот сум крив,без разлика што им кажав дека возам веќе 17 години и ова ми е прв прекршок за акохол без никакво размислување ме казнија.Не викам не сум крив ама ова е престрого!!!

Иди на суд, може и да не ти ја одземат возачката.

Значи можно е и тоа,а од што зависи?

Фала ви на информациите,Поздрав на сите!

Сакам да купам половна кола од автоплац, ама нема регистрација досега и мора да се однесе на технички првин. Неможе ниту пробни таблици да се извадат дека и за нив треба технички преглед. Како да ја однесам до технички и до дома?

Сакам да купам половна кола од автоплац, ама нема регистрација досега и мора да се однесе на технички првин. Неможе ниту пробни таблици да се извадат дека и за нив треба технички преглед. Како да ја однесам до технички и до дома?

Na prikolka vo kraen slucaj.AMSM imaat svoi kamioni,ke ja kacite i ke ja oterate. Ke ti zemat 3000-4000 denara sigurno.Da sum na tvoe mesto bi rizikuval,ke ja vozam do tamu.

Ако може некој убаво да објасни одкако ќе те осудат за сообраќајен прекршок, како можат да извршат присилна наплата доколку јас не поседувам никаков имот, и немам никакви приходи ?

Ако може некој убаво да објасни одкако ќе те осудат за сообраќајен прекршок, како можат да извршат присилна наплата доколку јас не поседувам никаков имот, и немам никакви приходи ?

Sega momentalno nemas.Utre ke se vrabotis,vo sekoja firma parite odat preku banki, mora da te osiguraat,na crno veke retko koj raboti,i ti ke si otvoris transakciska smetka vo banka. Dolgot so go imas kon drzavata ke si stoi,a mozno e i kamata da ti stavat.Pri prviot priliv na pari na taa smetka,vednas ti ja blokiraat,I parite ti gi povlekuvaat i se taka dodeka ne si naplatat.Nemora od plata da ti dojdat pari, zemi odnesi 20 kg zelezo vo otpad,parite odat preku banka i pak istoto.Ne se sekiraj,na drzavata nikoj dolzen ne i ostanal,sekogas se naoga nacin za isplata,tuku odi plakjaj dodeka ne te dale na izvrsitel,togas epten si zaglavil.

Немам јас никаква казна чисто информативно прашувам, и што ќе се случи доколку ме дадат на извршител кога јас немам ников имот никаква сопственост од каде тој ќе наплати ?

За пробни таблици не ти треба технички преглед. Зимаш осигурување, зимаш документи (фактура, хомологација) и во полиција поплнуваш барање и ти издаваат пробни табли и сообраќајна за 5 дена

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom