Сообраќајни прекршоци и казни

astrion напиша:
На мене ми пресудиа во одсуство ми бапнале погрешна казна,за колку време ке ми дојдат Лешките а?
A koi ti se ovie leskite, mislis na policajcite, ne sum cul za ovoj izraz

Лешка е нагалено од Лешинар,мој омилен погрден назив за сообраќаен полицаец.Има ли нешто полешинарско од криење по жбунови со радар и чекање некој да се фати.У сите културни држави стојат на јасно видливи места и со самото тоа се превентива,ама кај нас е обратно.Или пак,сакат да те казнат со казна за прекорачување на дозволената брзина според привремен сообраќаен знак на место каде се извршуваат градежни работи на државен празник или неработен ден.Ако не си знаеш правата ке наебеш...

strumics напиша:
Лешка е нагалено од Лешинар,мој омилен погрден назив за сообраќаен полицаец.Има ли нешто полешинарско од криење по жбунови со радар и чекање некој да се фати.У сите културни држави стојат на јасно видливи места и со самото тоа се превентива,ама кај нас е обратно.Или пак,сакат да те казнат со казна за прекорачување на дозволената брзина според привремен сообраќаен знак на место каде се извршуваат градежни работи на државен празник или неработен ден.Ако не си знаеш правата ке наебеш...

Fala na asistencijata,samo cekat da zgresis nesto sitno da te oderat,veke ke pocnat da kaznuvat i ako ti fali strana u prvata pomos:shok:

astrion напиша:
Fala na asistencijata,samo cekat da zgresis nesto sitno da te oderat,veke ke pocnat da kaznuvat i ako ti fali strana u prvata pomos:shok:

Или ако во првата помош немаш 10 безопасни...А не разликуваат зимска од летна гума,оти законот велел треба да се М+S и со големи ребра,а современите зимски гуми се малце подруга технологија....Замислете било која нова кола со тракторски гуми...:ija: :ija:

Abe zakon si e zakon, ako nemas dobra sara ce go naebes, a za novi gumi, ako mu pisuet M+S na gumata ne mu trebat lanci, a ako ne neka si nosi lanci u gepek, da ne mu tesko, nego obicno tie so novi koli nemaat nisto u kola, a pa lanci najmalce. Mislat kupile nova kola i sega nemaat gajle, nego neka se krstat na dobrinata na policajcite, a vo mnogu slucai ( osobeno vo posledno vreme ) na nepismenocata na policajcite.
Stezapnale za bezopasnite, a da nemas eden trokut u kola ne li e sramota, pa i prva pomos, utre ce treba da mu ukazes pomos nedajboze na nekoj pa ce trcas okolu od sto nema da znaes sto da pravis. Da ne zboram za sajlata, ce treba nedajboze da se slepa, pa bara od drugi, ko nekoj moze da nosi a toj ne moze, kao da treba da gi nosite na grb, aj dosta vie za sega :icon_mad: :icon_mad: :icon_mad:

А ме интересира како си поминуваат сообраќајците во Чаир, Арачиново, Кондово тетовските села, дали и таму бараат прва помош (мислам опрема) или навистина бараат прва помош?

SLaCk напиша:
А ме интересира како си поминуваат сообраќајците во Чаир, Арачиново, Кондово тетовските села, дали и таму бараат прва помош (мислам опрема) или навистина бараат прва помош?
Sum rabotel ja segde bate, i ic ne sum mu mislel kade se naogam. Ima i putki megu policajcite ali takvi ima segde mislam. Tamu na tie mesta pa i placaat na lice mesto, a na drugive mesta imaat zmii po dzebovite. Gledaat kako da ne platat, znaes da pominat na lepe oci :)

изгледа премногу плаќаат сообраќајни казни па за струја и вода не плаќаат хехехе

I nasive ne placaat kojznae kolku, nego za toa si e kriva drzavata, odnosno politicarite, ne e kriv onoj od elektro sto go pustile tamu sam i so takvoto u racete, sto da pravi, a lugeto tamu se solidarni, si pomagaat :)

Sto ne sme nie makedoncinjata takvi koj ni e kriv, a za placanjeto, da se napravi statistika, zboram za kaznite, sigurno ce ispadne deka Albancite gi imaat plateno nad 70 posto od kaznite naplateni na lice mesto. Jas u mojot staz mozam na prsti da nabrojam kolku pati mi platil nekoj Makedonec

Да де да албанчињата или ќе ти платат или ќе те натепаат. Пратам црна хроника бачко освен ако не си и ти албанец те советувам да читаш малце весници а да не сееш магла тука.

dungeon master e cajkan (vika "u mojot staz"). slack e kurnaz. dungeon master znae sto zbori. slack aber nema vo toa sto go kaza (osven sto seta od topik na topik i navreduva albanci). slack, fati mi se za kaznava (za prebrzo vozenje, da nema zabludi:) )

dungeon master напиша:
Abe zakon si e zakon, ako nemas dobra sara ce go naebes, a za novi gumi, ako mu pisuet M+S na gumata ne mu trebat lanci, a ako ne neka si nosi lanci u gepek, da ne mu tesko, nego obicno tie so novi koli nemaat nisto u kola, a pa lanci najmalce. Mislat kupile nova kola i sega nemaat gajle, nego neka se krstat na dobrinata na policajcite, a vo mnogu slucai ( osobeno vo posledno vreme ) na nepismenocata na policajcite.
Stezapnale za bezopasnite, a da nemas eden trokut u kola ne li e sramota, pa i prva pomos, utre ce treba da mu ukazes pomos nedajboze na nekoj pa ce trcas okolu od sto nema da znaes sto da pravis. Da ne zboram za sajlata, ce treba nedajboze da se slepa, pa bara od drugi, ko nekoj moze da nosi a toj ne moze, kao da treba da gi nosite na grb, aj dosta vie za sega :icon_mad: :icon_mad: :icon_mad:

Јас со мене носам у колата СЕ.Шо се однесува до гумите,ај кажи ми на која ЗИМСКА современа гума произведена од познат производител наменета за она што Вие полицајците го нарекувате ПМВ пишува М+С.Знаеш ли шо ке се случи на било која понова кола ако акнеш М+С?Ај најди ми 195/55R15 M+S?М+S значи mud+snow(кал и снег)(55 значи нископрофилна5,5 цм висока).М+S за ПМВ не постои веке,не го призведува никој.Па видете малце по тоа интернетот,прочитајте списанија што е зимска гума.Лично мене ми ги имат броено 10 безопасни,оти немаше на шо да ми се фати дечкото.Со кола стара 6 месеца ме тераше на технички,и шо е тоа?демек се сомневал во техничката исправност на возилото,шо е негово право,ама апсурдно е во такви услови.Ако побарам мора да се легитимира а тој ми изигрува закон у стилот Кој си бе ти ЈАС да ти се легитимирам.Или:потпишувај записник да не видиш кој сум ЈАС.Секоја чест на разбраните полицајци кои пред се имаат култура и начин на постапување како човек према човек.Погоре спомнав и за привремените сообраќајни знаци.И таа е честа лешинарска финта.Законот не е полицаецот.Тој само го спроведува.Тоа ставете си го во главата.Законот го почитувам,а дали полицијата го почитува?
Возат коли донесени од Бугарија на пр. по 15 год.стари и имал Лада на пр.и од неа ги зел таблиците и ја вози како регистрирана,а гавран на гавран не си вади очите.Или уште подрастично:Ја вози колата која е тотален нерегистриран крш и ако го сопре колега покажува службената легитимација и - вози Мишко.Е затоа у животот сум платил само 2 казни.Другите ми ги кинат.Си можам.Нека лежи некој полицаец апс за такви фалсификати,нека си ги плаќа прекршоците и ке плаќам и јас казни.Нема проблем.А иначе сега казните не се плаќаат на лице место.Ако полицаец побара пари,тоа е барање мито и како такво е казниво според КЗ на РМ.

Господине орган:

Која е нормална а која зимска гума од овие 4 наведени на сликите(гуми од производната програма за ПМВ на Пирели)?

Princ напиша:
dungeon master e cajkan (vika "u mojot staz"). slack e kurnaz. dungeon master znae sto zbori. slack aber nema vo toa sto go kaza (osven sto seta od topik na topik i navreduva albanci). slack, fati mi se za kaznava (za prebrzo vozenje, da nema zabludi:) )

Јас се повлекувам! Во интелектуална битка со џандар секогаш губиш хехехе. А ти Принц фати се за органов..... данџн.

Abe strumics, pa ti mnogo si go napisal, ja ne sum tolku pismen da procitam tolku :), nego aj od kade da pocnam :

1. za gumite, za M+S si ima standard i ako gumata si e takva ce si pisuva na nejze, jas sega kupiv novi gumi DUNLOP i si zemav so M+S oznaka, i ne znam od kaj na tebe informacijava deka na novite nemalo takva oznaka, ne znam moze gresam. Ako pisuva M+S togas ne ti trebaat lanci, ako ne togas kolku sto pamtam treba da imas 4 mm sara na gumata, a na letnata 2 mm i so ovie ( zimskive ) ti trebaat lanci. I tolku e filozofijata, e sega za tie niskoprofilni ne se razbiram, a za M+S tolku vreme na kolata imam M+S pa ene ja nisto ne i e, sto e toa sto ce se rasipe na kolata od takvite gumi ?

Za kaznuvanjeto i za policajcite sam si kaza, i tuka mislam deka ne treba nisto da dodadam, osven toa sto da ti kazam ako nekoj ti gi kine kaznite togas ne treba i ti da zboris za drugite, znaci si ist kako niv :star:

SLaCk напиша:
Јас се повлекувам! Во интелектуална битка со џандар секогаш губиш хехехе. А ти Принц фати се за органов..... данџн.
Ako ako SLACK, samo organov da ti se vrti niz pamet :)

dungeon master напиша:
Za kaznuvanjeto i za policajcite sam si kaza, i tuka mislam deka ne treba nisto da dodadam, osven toa sto da ti kazam ako nekoj ti gi kine kaznite togas ne treba i ti da zboris za drugite, znaci si ist kako niv :star:

Очигледно во овој дел најмногу не си ме разбрал:
Многу добро знам за девијантните појави на гореспомнатите припадници на полицијата.По професија сум правник и ги знам и ги разбирам законите.Е сега доаѓаме до нештото што нема врска со право и со закони:
Ако законот по дефиниција треба да важи за сите,зошто јас треба да плаќам околу 14.000 ден годишно за регистрација,а некое курназче шо е полицаец да се поставува над законот и да не плаќа?Ако тој не плаќа регистрација,значи вози нерегистрирано возило што е сообраќаен прекршок и не плаќа казна,и во тој случај поради она што горе го напишав што сум јас должен да плаќам казна?Он е нешто повеке од мене?Не мислам дека е.И пак ке кажам.Ако си плати поштено казна,ке си платам и јас.Вака не е во ред.

За гумите:М+С е стар назив за зимска гума.јас сега возам со Мишелин Алпен Винтер и никаде не пишува М+S,а шарата е над 4 мм и пак бараат ланци кои заради полицајските каприци ги носам во колата 12 месеца.Е за такви работи,вие во МВР-то треба да се едуцирате.

Финта:Зимска гума ке познаеш по поголемиот број ламели(раздели во самата шара)од летната,и по поголемата длабочина на профилот.Зимската гума на 4 мм длабочина е конструирана така да ламелите ги снемува и ги губи својствата и треба да се фрли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom