Сообраќајни прекршоци и казни

И јас имам случај кај што ми пратија покана за во суд после година и два месеца од случката.Не пишуваше ни колку казна,ни за што ме бараат.Луда работа.Само да се појави во суд.:kuracc:
Бев со скутерот со едно другарче и гледам двајца сообраќајци.Викам ќе си одам право,нема потреба да одам кај нив на тацна.Другарчето вика оди слободно,го познавам едниот.И ај го послушав,ама се заебав гадно.Ме допре,дај ово ,дај оно.Единствен проблем беше што не носев кацига,а имав во багажникот.И сеа другиот вика ај нека одат,памет за друг пат,тој педерот не ме пушташе никако.А познаник му беше на другарчево,али џабе.:lolzz:А испадна дека ја познава скоро комплет цела моја фамилија,ама педер си е педер.Вежбаше строгоча.:blablab:Си запиша фино лепо на ливче од кладилница основните работи и вика ај одите.Не ми рече ни дека казна имам,ниту да се потпишам,апсолутно ништо.И ете стигна,ама да ми јаде куров не платив ништо.Ако можат тие да прават подли работи,можам и јас.

Значи на лице место да ме казнеа,немаше да ми биде толку криво,ама кога ќе ти рече оди си и ти праќаат казна после година и два месеци ,тоа е ненормална работа.

Jas mislam deka pak lesno pominal:

1. Prekrsokot e storen ( dvapati) i za toa spored zakon sleduva kazna, zosto togas clenot pogore se nadeval deka go pustile nekaznet. Eveti eden plus, mu pisale edna kazna ne dve.

2. Mu zastedile vreme posto neli on mnogu se brzal pa zs da ceka 10-15 min da mu pisat kazna pa da potpise koga moze odma da bega, a za toa so mu rekle deka e sloboden ne znaci deka nema da mu pisat kazna.

3. Za konkretniov slucaj i da potpisal trebalo da ja plati celata suma a ne 50% od kaznata taka da isto mu se fatilo dali ke potpise ili ne.

broken-beer-bottle.jpg

Вака, кажете ми на пример ако има еден повреден во сообраќајна незгода, од кое осигурување ги зема паричните средства (ако се докаже дека треба да ги добие) од своето, или од осигурителната компанија на другата страна ?

Возач почетник смее до 22 00 или до 23 00 да вози? Ме застана сообраќаец пред 1 недела, околу 21 30 часот. Ме праша кај одам....стандардни прашања, и ми вели дека смеам да возам до 22 00 а не до 23 00. Има некои измени за ова или си ги чешаше со мене? :D

Do 23:00 smees da vozis druze. Za izmeni mislam deka nemalo nisto oficijalno. Neka pise nekoj ako znae nesto poveke. No mislam deka pred se ako ima izmeni, togas treba da ima i uredno izvestuvanje da vidat site.

Возач почетник смее до 22 00 или до 23 00 да вози? Ме застана сообраќаец пред 1 недела, околу 21 30 часот. Ме праша кај одам....стандардни прашања, и ми вели дека смеам да возам до 22 00 а не до 23 00. Има некои измени за ова или си ги чешаше со мене? :D
До 23:00 смееш. Толку знаат тие :facepalm:

Здраво ме интересира ако знае некој да ми каже колку изнесува казна ако не застанеш со автомобил на полициски службеник? :D

Здраво ме интересира ако знае некој да ми каже колку изнесува казна ако не застанеш со автомобил на полициски службеник? :D

Непочитување на дадена наредба 300 евреи и без мижност на плаќање пола казна, со здравје нека ти е. :sekcza:

тоа нема врска со незастанување туку тој може да ти утврди казна ако не ти е регистирана немаш возачка или си криминалец некој вид прекршок можда имаш направено тогаш ке ти пиши казна се на се тој дигнал палка за рутинска контрола али ти како абдал не си застанал епа следниот пат мисли му ја тие не забораваат лесно некаде на друго место ке те сопрат и ке те казнат али буквално ке ти се одмазди ке ти најди нешто другар ми вака праеше и на крај му го свирнаа в гз

Другари дали имат застарено дело за одземена возачка?

Другари дали имат застарено дело за одземена возачка?
Претпоставувам дека под “одземена возачка “ мислиш дека имаш казна за забрана за возење на определен период, но сеуште не си бил во полиција да ти ја пишат забраната ?

Инаку, ДА, има застарување.
Еве ти линк, па прочитај......

Дали мора да застанам ако ме сопрат без палка?

Ако има поминато 2 години од полагање за некоја категорија која спаѓа под (на пр.) Б категорија, дали ќе важат забраните за почетник-возач или ќе ме сметат за искусен возач?

Дали мора да застанам ако ме сопрат без палка?

Ако има поминато 2 години од полагање за некоја категорија која спаѓа под (на пр.) Б категорија, дали ќе важат забраните за почетник-возач или ќе ме сметат за искусен возач?

Дали ако гледаш палка падната на тротоар ке му застанеш на палката ???
Дали кога полицаец регулира сообраќај и дава наредба да застане движењето во одреден правец ти да не ја почитуваш наредбата само поради тоа што нема палка ???
Наредбата се почитува не палката, полицаецот може да те стопира со палка, стрим, радиоврска, рака, прст, итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom