По Pirate Bay пропаѓа и Mininova?!

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Па retail. Го порачав преку ebay и ми стигна после две недели. За него платив 159 $ +44$ транспорт и поштарина и ми излезе околу 8,000 денари вкупно. А ОЕМ верзиите ги има и кај нас и се со многу ниски цени, но тие ти се "осакатени верзии на оригиналот". ОЕМ дури и не се смета за оригинал. Инаку во Гевгелија живеам моментално.

Ако е за по дома, апсолутно не гледам разлог за давање пари за Виндовс.

Мене ми е многу криво што Stage6 основано од DivX пред некоја не цела година ја турнаа не можам да го проболам сајтот. Имаше премногу филмови со страшно добар квалитет дирекно за гледање, HTTP.

Окулу пиратеријата, да, ќе остане, иако има астрономски казни особено во овој период, тоа што го запалиле Никола Коперник на клада не го спречило човештвото да ја дознае вистината за сончевиот систем. Се надевам дека во блиска иднина масовно отворено лиценцирање ќе го просветли човештвото.

Ако е за по дома, апсолутно не гледам разлог за давање пари за Виндовс.

Не е за по дома. Имам фирма за развој на софтвер и мора да имам лиценциран софтвер. Не е некоја си фирма голема, one man show сум :) но сепак мора да имам лиценциран софтвер. А и за по дома зошто да не, ако парите не се проблем за некого, зошто да не? Во секој случај е подобро...

пајрат беј не е пропадната хахаха

Не е за по дома. Имам фирма за развој на софтвер и мора да имам лиценциран софтвер. Не е некоја си фирма голема, one man show сум :) но сепак мора да имам лиценциран софтвер. А и за по дома зошто да не, ако парите не се проблем за некого, зошто да не? Во секој случај е подобро...

Во иста ситуација сме и ние. А за нашите клиенти помогна и господин Бурхан од Шехерзад. У секој случај тргна продажбата.

но тие ти се "осакатени верзии на оригиналот". ОЕМ дури и не се смета за оригинал.

Молам? Тоа затоа што има "О" во кратенката па осакатена верзија и шкарт е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom