Вадење виза

• Креатор на темата Креатор на темата angela
  • Време на започнување Време на започнување
_ZlObNiCa напиша:
za garanto pismo on da ti izvadi vo italija nego mu treba licen dokument,pasosh ili licna karta i potvrda od vrabotuvanje t.e za primeni posledni 3 plati, plaka 25evra i vadi garantno pismo na koe sto od tvoi podatoci stoi ime prezime adresa godina i mesto na raganje. so ova garantno pismo odish ti vo italijanski konzulat kaj nas i sega zavisi dali si student ili vraboten bidejki sosema razlicni dokumenti baraat javi se kazuvaat se sto ti treba.

Fala mnogu. A dali moze da mi pusti garantno pismo makedonski drzavjanin koj studira vo italija i ima dozvola za privremen prestoj, koj ne e vo rodninska vrska so mene. Fala odnapred

Sea garantno pismo se zema bez problem.Treba da ide u opstina ili uffico stranieri i da zeme bez nikakvi dokumenti,zaedno so pismoto treba da ti isprati fotokopija od pasos i fotokopija od permesso di sogiorno.
Ako ucis ili rabotis bez problem mislam deka ke ti dadat turisticka viza.
Vredi da se proba,Srecno

IsidoraD напиша:
Sea garantno pismo se zema bez problem.Treba da ide u opstina ili uffico stranieri i da zeme bez nikakvi dokumenti,zaedno so pismoto treba da ti isprati fotokopija od pasos i fotokopija od permesso di sogiorno.
Ako ucis ili rabotis bez problem mislam deka ke ti dadat turisticka viza.
Vredi da se proba,Srecno

FALA FALA FALA:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Вадел ли некој скоро романска виза ?
Дај пишете детали :wink:

neznam kako e za vadenje garantno pismo ako e drugar ti student, bidejki znam deka mora da si vraboten i da se pokazat primanja od poslednite 3meseci.

Za dobivanje viza u anglija kako au pair...
Ke ti treba da se registrirash so agencija koja ke ti najde familija i dovolno e samo obichno pismo koe familijata za koja ke rabotish ti go prati. Mnogu jasno pismoto treba da ima ime i adresa od lugeto shto te pokanuvat da rabotish za niv. U pismoto pishuva shto ke rabotish, kolku saati i kolku ke bidesh platena. So toa pismo idesh i aplicirash za viza. Znam edna momichka shto dojde taka lani. So sreka!

При праќање на гарантното писмо: значи ли тоа добивање виза по автоматизам, во смисла гарантира некој за тебе или сепак може да те одбијат?! И, дали игра улога работното место на тој кој ја праќа?

Не оти имам ниет да одам некаде, чисто на некои луѓе сакав да им докажам дека ќе ми дадат виза од Обидинетото кралство, па да знам во таа опклада кому да речам да ми прати писменце. ;) Може и ќе одам да го ѕирнам Лондон, хммм... :)

Не. Ништо не ти гарантира гарантно писмо, иако така се вика... :wink:

Гарантно се вика дека некој гарантира за тебе. Каква врска има тоа со добивањето јас не сфаќам...

:icon_roll

garantnoto pismo e edna obichna pokana od domakjinot...nishto drugo. Vo zavisnot od opshtestveniot status na liceto/firmata shto go potpishuva se zgolemuvaat ili namaluvaat shansite za dobivanje na viza. Ako ve kani nekoj univerzitet ili jaka firma bidete sigurni deka nema da ve odbijat. ako ve kani bratuchedot koj lepi plochki tamu bidete sigurni deka kje ve odbijat.

pokraj g pismoto potrebni se i drugi dokumenti od domakjinog, golemina na stan, platni listovi itn itn

abe jas aplicirav pred 6 meseci i dobiv viza bez problem,samo sto toa odese preku eden covek,vo mk koj me snabdi so site dokumenti,ne originalni ama vrsat rabota, ni na hitrou ne mi pravea problem,samo so mi proverija vo torbata, duri i me teraa da se napijam od rakijata, da ne bilo neso drugo demek:poss: , posle toa prebegav vo irska i eve me sea tuka,vrakjanje amin

И да добиеш виза не е само таа проблем. Кога слетуваш на Heathrow имаш контроли, меѓу кои и имиграциона. Е таа е заебана. Они имаат моќ и овластување да ти го намалат времето на престој. Пример, ако пишува време на престој 30 дена да намалат на 10 и сл. срања.

Neznam,sekoj ima razlicno iskustvo,jas nemav nikakvi problemi,osven normalni formalnosti

abe ne se macajte za vizi sea za 10 god ke flezame u EU i nema da ni trebat vizi :):):):):):):):)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom