Отворен брак или врска!?

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
не знам дали има ваква тема или не (им се извинувам на модераторите ако има )

Денеска успеав да фатам дел од Опра шоуто каде прикажуваат маж и жена имаат деца куќа едноставно нормален живот и на крај жената кажува дека има дечко то ест има врска со друг маж кој им бил пријател со години .
Е сега стига интересниот дел мажот вика дека знае дека ја слуша додека му збори за дечко и.Потоа дека се исто како рпед тоа со нив дека нивните пријатели знаат и дека кога ќе дошол дечко и дома играле карти гледале филм и потоа он со нејзе идел во гостинската куќа и им секс додека мажот си ги гледа децата.
Имаат нормален сексуален живот и овде не станува збор за мењање партнери туку дека жената со дечкото нејзин ова де швалерот е емоционално поврзана

Има и втор случај на кој налетав така на телевизија каде мажот си има девојка и жента дечко и сите живеат заедно

Ова се нарекува отворен брак или што и да е
Прашање дали би прифатиле вакво нешто иако вашата врска/брак е емоционално добра и долга
И дали вие би предложиле вакво нешто

Ве молам немојте одма да ги вадите колците,лукот и крстената вода заедно со вашиот морал и без постови од типот дали се нормални или би ја/го убил
TI navistina gledas gluposti ne vikam deka nema takvi luge sto funkcioniraat normalno za niv no tie se mal del od celokupnata populacija na planetava ima i drugi frikovi ne vi9kam ne no spored mene toa ne e normalno ako sakas svalerka ili svaler toa go pravis tajno bez nikoj da znae a ne taka doduse i toa ne e normalno no nekako mozam da go razberam ama da gledas televizija a nekoj drug vo drugata soba da ti ja renda zanata toa nemozam da go svatam pa toa ti e mozebi sum malku staromoden no nemozam poinaku veruvaj. p.s. a ti sto mislis ne si go pisala tvojot komentar za celava rabota. pozdrav i ima i drugi raboti na televizija da znaes.

уствари боље да не се у брак, бракот нема смисла ако нема верност и разбирање, сешто се случува, логикава е демек зашто да те варам зад грб коа може пред твои очи...

Никогаш не би можел да го издржам тоа...Јас сум љубоморно копиле, само не го покажувам тоа...
И не го поддржувам...Секој човек треба да биде верен само на една жена, од икс причини.

Brakot e Institucija,osnovna kletka na opstestvoto ,NE POSTOI OTVOREN ILI ZATVOREN BRAK,vo taa institucija treba da se razvivaat decata koi sto ucat i poprimaat od svoite roditeli i tie ponatamu da bidat odlik na edno opstestvo... a so vakov tip na brak,spored mene izmislen i produkt na ova "moderno " opstestvo i razmisluvanje vo istoto bi dovelo do raspad na brakot a na krajot i do negovo nepostoenje:toe:

Јас мислам дека не се нормални тие од што биле во шоуто на Опра.
Па тие значи се како другари пријатели било што,само мажи жена не се.

не ми се јасно зашо стапуваат во брак, коа сакаат да си живеат на тој начин. Не мора да се офијализира тоа ако не се подготвени За брак.

На таа Опра, алал да и е, мајке ми. Како успева некои ретардирани појави да ги претвора во брдо пари, ја не знам, ама си ја наредила работата :icon_lol:

На темава, дури и јас, која се стремам кон екстремна либералност :icon_lol:, сум вчудовидена од америчката глупост и трендовите што ги наметнуваат за да го изретардираат општеството.
Сите лудости што може на чоек да му истекнат, ако веќе решил да ги испроба, нека го прави тоа пред бракот. :) Не затоа што е бракот света институција и бла бла, туку затоа што по бракот во игра влегува еден незанемарлив фактор што менува се: децата.
Не може сеа, ко примеров од Опра, таткото со децата у дневна си играат со колички, а мајка им у спална со швалерот. Џони, не и досаѓај на мама у спална, се плеска со Били комшијава. :nesvest:
Децата треба да се поштедат од секакви абнормални форми и појави во семејството, како здраво и нормално би израснале. Не е во ред да имаат двајца татковци, како што не е во ред ни уште од мали нозе да растат со помислата дека полигамијата е здрава и нормална. Ако родителите веќе решиле да шврљаат, барем нека не го прават тоа пред своите деца, така отворено.
Затоа не се мажете уште на 20, искористете ги 20 тите за да експериментирате во се што сакате да испробате, како би се испуцале за коа ќе дојде време за мажачка/женачка :icon_lol: И после е друга приказна, озбилен живот. Да имаш деца и здраво да ги воспиташ не е мала работа.

Ваква тема веќе има, ама ај, ќе спои некој...

Прво, овој поим за мене е рамен на душевна проституција.

Бракот во никој случај не е и нема да биде институција во изумирање. Бракот е најдоброто нешто што можело да му се случи на човештвото. Без него, светов немаше да биде онаков каков што е сега: колку-толку нормален.

Прво, отворена врска: тоа ти е ситуација кога всушност не ни постои врска. Или, ако сакате, постојат најмалку две врски во кои љубовта е непознат поим. Сте се договориле со партнерот: миличок, знаеш, сексот ни е добар, ама дај да пробаме со други, да видиме дали тоа е тоа вистинското... може со друг ќе ми биде поарно. А? И така, се сексате заедно, па се сексате со други, мислите дека сте во врска, за која треба љубов, а не сфаќате дека сексот и ниските страсти ви го контролираат животот.

А бракот веќе е посебна приказна.
За љубов потребни се две основни работи:
ПРИЈАТЕЛСТВО (кое во себе ги вклучува почитта и довербата)
и СТРАСТА (која која вклучува телесна привлечност и сексот).

За брак, потребно е прво брачниот другар да ви е ДРУГАР, нели. За да ви биде другар, треба да го почитувате таков каков е. Довербата се гради, но и руши. Без страста, од истите елементи е составено и другарството во друштвото.

Е сега, СТРАСТА е таа која ги извишува работите на повисоко ниво. Страста во себе ја вклучува телесната привлечност и сексот, ама не е ниту само првото, ниту само второто.

Е сега, кога некој ќе се доведе во состојба на отворен брак, погазува врз сеќ споменато погоре.
ПОЧИТТА е прва која е згазена. Довербата е разнишана во основата, а пријателството го снемува. Страста спласнува, оти да ја имало, немало да бркате други. Телесната привлечност и сексот може да останат, ама тогаш врската не е емоционална, туку телесна, што е рамно на проституција (душевна, не материјална).

Знаете, сум се прашувал како опстојуваат бракови од 40, 50 години, а во нив никогаш немало некои сериозни проблеми...

Денешниве луѓе немаат некои вредности, кои современиот свет ги уништи.
Страста е менлива. Може да ја има, па да почне да се гаси, па да се засили... може и скоро да ја снема. Страста е најголема причина за неверствата. Заради неа пропаѓаат бракови.

Ама почитта и пријателството ако останат, од страста како целина, доволен ќе биде само сексот за бракот да продолжи да функционира на завидно ниво.

Значи, со една реченица: Ги сожалувам тие што се во open relationship or marriage... Освен потребата за секс, немаат ништо друго во себе. Душите им се празни, преплашени се од емоциите, живеат за да задоволат нагони карактеристични за животните...

Знаете, сексот може да биде и најголема нискост, и најсвето нешто. Зависи од тоа што чувствувате кон оној со кого го правите.

(мој став, мое гледиште)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom