Green street hooligans во новиот милениум :)

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Football Factory ако го има некој гледано филмот,ке ги види на дело ваквите навивачи. Патуваат со автобус само за тепачки надвор од стадионот,не навиваат туку само за фрки одат.

Во филмот главната улога ја имаат хулиганите на Челзи,кои едвај го чекат Милвол некако да им се падне противник и тоа се случува во купот.И крш до даска станува.
Па братче, Челзи ги имаат едни од најозлогласените хулигани, The Headhunters, иако и Bushwackers се неточни копилиња. Вест Хем исто се заебани, Зулу на Бирмингем, ги има еден куп. А интересна емисија гледав на БЕ 92, за Ливерпул и Евертон. Навивачите на овие два клуба се огромни пријатели, таму нема нереди, татко навива за Евертон, син за Ливерпул, дури и кај играчите има такви случаи, имено, Џејми Карагер од Ливерпул, бил навивач на Евертон.

Па братче, Челзи ги имаат едни од најозлогласените хулигани, The Headhunters, иако и Bushwackers се неточни копилиња. Вест Хем исто се заебани, Зулу на Бирмингем, ги има еден куп. А интересна емисија гледав на БЕ 92, за Ливерпул и Евертон. Навивачите на овие два клуба се огромни пријатели, таму нема нереди, татко навива за Евертон, син за Ливерпул, дури и кај играчите има такви случаи, имено, Џејми Карагер од Ливерпул, бил навивач на Евертон.

Дур сме кај Евертон и Ливерпул - Таткото на Мајкл Овен од секогаш бил огромен навивач на Евертон, а Мајкл како дете бегал од дома за да оди на тренинзи во Ливерпул. Потоа Мајкл потпиша и професионален договор со Ливерпул, а татко му ниту еднаш не отиде да го гледа на стадион, освен на Ливерпул - Евертон и Евертон - Ливерпул, два пати годишни. Секако, си навивал за Евертон. :)

Ејј незнаев дека се паднале Milwall-West Ham...да не има некој снимки и од тепачката:pos:
Многу се сакаат овие... едвај чекат да се паднат заедно :):):)

Ејј незнаев дека се паднале Milwall-West Ham...да не има некој снимки и од тепачката:pos:
Многу се сакаат овие... едвај чекат да се паднат заедно :):):)

Види на првата страна има два мислам,за некој подобри ке се почека додека некоја будала не ги постави на нет...
Е тогаш ке има што да гледаме сите...:*:

Убаво се замавале дечкиве. Мислам стварно беше редно да се види некоја тепачка у Англија. Одмана никој се нема замавано таму, дури некако недостасуваше тоа. Ама сега се чека само некоја подобра снимка од тепачката и дома сеир да се фаќа

Случката ме потсети на моментот во филмот кога сите стојат пред телевизорот и се молат да се паднат со Milwall и откако се паднаа Milwall i West Ham славеа како титула да освоиле комедии се сега да го имав на CD пак би го гледал филмот супер е:)

Убаво се замавале дечкиве. Мислам стварно беше редно да се види некоја тепачка у Англија. Одмана никој се нема замавано таму, дури некако недостасуваше тоа. Ама сега се чека само некоја подобра снимка од тепачката и дома сеир да се фаќа
Не туку кини зелени стално си се маваат они ама никој ни видел ни разбрал се тепаат надвор од стадион на дог. места не викам секогаш ама има доста а не ко наште издиригирани комити цел балкан ги разбра живи за жалење се него зборо ми беше си има тепачки по Англија особено помегу ривалски фирми и тимови скоро секогаш.

UPDATE интересни видеа :zlo:

да ја доловиме напнатоста клип подоле - фанови на Милвол

После колку време играат заедно овие 2 екипи?

Нормално беше да се очекува ова во најголемото ривалство во Европа, да не речам и во светот. Требало да засилат обезбедувањето.

После колку време играат заедно овие 2 екипи?

Нормално беше да се очекува ова во најголемото ривалство во Европа, да не речам и во светот. Требало да засилат обезбедувањето.

Последна утакмица им беше во 2005-та тогаш имаше многу повеќе обезбедување и мали инциденти .. сега не очекувале џандариве поголема фрка .. навивачките групи си се договориле пред и после утакмица да се решат на ферка ..

.............

Attachments

• West Ham ICF.jpg
    West Ham ICF.jpg
    12,7 KB · Прегледи: 102
  • millwall.jpg
    millwall.jpg
    16,1 KB · Прегледи: 8
Абе овие едвај чекаа да се смири ситуацијата во Англија за по првата тепачка што ќе ја направат да нема многу казнети и уапсени.

Абе овие едвај чекаа да се смири ситуацијата во Англија за по првата тепачка што ќе ја направат да нема многу казнети и уапсени.

Мислиш дека и вака ке нема многу уапсени и казнети...:smir:

Тазе вести,извинете ама ми беше мрза да преведувам,разбирате сите :)

Fight - Вест Хем vs Милвол - Како во старите добри времиња!!!
Жесток сукоб на Уптон Парку

Двојица навијача су избодена, стотине повређених, десетак ухапшених (очекује се још) епилог је окршаја Вест Хема и Милвола у Карлинг купу. Енглези констатују да је на делу био застрашујући повратак стила 70.-тих, када су фудбалски хулигани рушили све пред собом, пише "Сан".

Цигле, флаше, столице, стрелице за пикадо... Све то користили су навијачи Вест Хема и Милвола једни против других, док је 1.000 полицајаца покушавало на терену "Аптон парка" да спречи жешћи сукоб супротстављених страна.

Очевици описују да навијачи нису презали да ударају полицајца док је лежао на земљи. Многи аутомобили у Источном Лондону су преврнути, а један паб је демолиран. Такође, описује се да је један навијач имао озбиљну повреду главе, након што је погођен циглом у окршају са супарничком страном. Многи од њих нису ни имали карту за меч.

Чак три пута су навијачи извршили инвазију на терен током меча Карлинг купа, а неки играчи Милвола су сигурно уточиште покушали да нађу у тунелу.

На улицама Источног Лондона је, такође, било ватрено. Хеликоптер је кружио изнад глава полиције и навијача. Један сведок је рекао да су "неки навијачи покушавали да убију једни друге".

Становник Мансур Хајдер (24) описивао је једну сцену.

- То је био прави покољ. Видео сам човека који је погођен циглом. Крв му је шикљала из главе, али то га није зауставило. Ишли су једни на друге као дивље животиње. Фанови Милвола су били окружени полицајцима на коњима и покушавали су да одгурају животињу. Никада нисам видео тако нешто у свом животу. Било је као ратна зона.

На утакмицама Вест Хема и Милвола одувек је постојао ризик од хулиганозма. Полиција описује да је то најгоре фудбалско насиље година уназад.

- То је била организована туча. Неколико изгредника је ухапшено - рекао је портпарол полиције.

Џон Дејвидсон, који живи близу стадиона "Аптон парк", препричао је шта се дешавало у његовој улици близу његовг стана.

Неки навијачи су трчали улицама. Било је застрашујуће. Покушавали су да сруше спољни зид, као и код мојих комшија. Мислили смо да ћемо остати и без прозора. Бацали су цигле, лименке, ма све што им је запало под руку.

Шоканте сцене подсетиле су на хулиганизам давних 70. и 80.-тих.

Утакмица је завршена победом Вест Хема у продужецима резултатом 3:1, ако некога то уопште занима.

Навијачи Милвола задржани су на стадиону сат времена након последњег звиждука судије. Иначе, двојица избодених навијача нису у животној опасности. Обојица су имали повреде у пределу врата и груди. Један, стар 44 године, синоћ је био у стабилном стању, а други има 40 година.

После меча менаџер Вест Хема Ђанфранко Зола није крио забринутост сценама на "Аптон парку".

- Искрено сам шокиран призорима на утакмици. Играо сам овде седам година и никада нисам видео ништа слично - рекао је Зола.

Управа "чекићара" издала је саопштење у коме се каже да клуб неће толеристи неприхватљиво понашање виђено на стадиону и да ће преузети најјаче могуће мере против свих одговорних лица. Они најављују да ће многима доживотно забранити да присуствују утакмицама Вест Хема.

Ај загрејте се сега со ова...а утре ке поставам слики :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom