Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Финтата е шо од Бургер Кинг од Германија им пратија договори. Се што требаше е да идат до таму, да се кажат дека се туристи и да идат до местата каде што ги чека работата. Бургер кинг сакаше да ги земе на црно да не плаќа данок. Вака испадна договорот потпишан од студентите со никаква работна дозвола. Кога се случил инцидентот на аеродромот во Дизелдорф некои од студентите и се јавиле на Христина да ја прашаат што е работата а таа им рекла па што не сте се претставиле како студенти, и ајде плачки по телефон демек кутрата е жртва. Секако и студентите не се баш прави, додуша за таква сериозна ситуација секој би се распрашал повеќе.Полиглот е као некое школо за странски јазици, нема право да работи во оваа бранша.. Јас колку што знам треба да се има лиценца за работа, еве проверете тука... Тука се излистани сите агенции во светот што смеат да работат со студентска размена... Се друго е лук и вода...
http://www.wysetc.org/?MemberList
Macedonia
Kontext Au Pair and Student Ltd
CATEGORY 1 MEMBER
http://www.kontext.com.mk/
Kouzon i Ko
CATEGORY 1 MEMBER
http://www.kouzon.com.mk/
Каков Полиглот, каква Христина... А бе жива опинчарка е... Бев и јас кај неа на разговор за летово пошто не добив виза за УСА, од авион се гледаше дека нема поим што прави... Ветува работна дозвола за две недели .. Хахахаа... Од други извори разбрав дека тоа не е можно...
Финтата е шо од Бургер Кинг од Германија им пратија договори. Се што требаше е да идат до таму, да се кажат дека се туристи и да идат до местата каде што ги чека работата. Бургер кинг сакаше да ги земе на црно да не плаќа данок. Вака испадна договорот потпишан од студентите со никаква работна дозвола. Кога се случил инцидентот на аеродромот во Дизелдорф некои од студентите и се јавиле на Христина да ја прашаат што е работата а таа им рекла па што не сте се претставиле како студенти, и ајде плачки по телефон демек кутрата е жртва. Секако и студентите не се баш прави, додуша за таква сериозна ситуација секој би се распрашал повеќе.
Еве на пример јас додека не слушнам искуство од други луѓе што можам да и верувам дека отишле преку таа и таа агенција единствено тогаш би се одлучил да одам. Како и да е памет за друг пат.
da od delcevo e, se falea deka ubavo minale lani ama kako bile sto bile neznam znam i moi kolegi bea so sestra i lani na rabota ama gledam kolku ubavo minale decava od ovaa godina lazgi bez opaskiKristina Jovanovska da ne e od Delcevo po sto znam predhodnite godini mn. studenti se falea sto idesea preku nejze
da od delcevo e, se falea deka ubavo minale lani ama kako bile sto bile neznam znam i moi kolegi bea so sestra i lani na rabota ama gledam kolku ubavo minale decava od ovaa godina lazgi bez opaski
Leandrichka me iznasmeia i me isprovocira da ti otgovoram.Ta kade planiraat da odat? U Sofia za Bugarski pasosh. He he100 евра за печат во пасош, браво. Сега овие 35 души каде планираат да одат?
Не може да влезат во Блгарија со германски црн печат во пасошот.Leandrichka me iznasmeia i me isprovocira da ti otgovoram.Ta kade planiraat da odat? U Sofia za Bugarski pasosh. He he![]()