35 македонски студенти депортирани од Диселдорф

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Tребале да знаат за подобро студентиве,никој не им е крив кога се заебале.
А озб агенцијата никаде ја нема и никој не ја спомнува,тоа е медиумиве ни се ужас.

Член од
2 март 2012
Мислења
4
Поени од реакции
2
Полиглот е као некое школо за странски јазици, нема право да работи во оваа бранша.. Јас колку што знам треба да се има лиценца за работа, еве проверете тука... Тука се излистани сите агенции во светот што смеат да работат со студентска размена... Се друго е лук и вода...

http://www.wysetc.org/?MemberList

Macedonia
Kontext Au Pair and Student Ltd
CATEGORY 1 MEMBER
http://www.kontext.com.mk/

Kouzon i Ko
CATEGORY 1 MEMBER
http://www.kouzon.com.mk/

Каков Полиглот, каква Христина... А бе жива опинчарка е... Бев и јас кај неа на разговор за летово пошто не добив виза за УСА, од авион се гледаше дека нема поим што прави... Ветува работна дозвола за две недели .. Хахахаа... Од други извори разбрав дека тоа не е можно...

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Полиглот е као некое школо за странски јазици, нема право да работи во оваа бранша.. Јас колку што знам треба да се има лиценца за работа, еве проверете тука... Тука се излистани сите агенции во светот што смеат да работат со студентска размена... Се друго е лук и вода...

http://www.wysetc.org/?MemberList

Macedonia
Kontext Au Pair and Student Ltd
CATEGORY 1 MEMBER
http://www.kontext.com.mk/

Kouzon i Ko
CATEGORY 1 MEMBER
http://www.kouzon.com.mk/

Каков Полиглот, каква Христина... А бе жива опинчарка е... Бев и јас кај неа на разговор за летово пошто не добив виза за УСА, од авион се гледаше дека нема поим што прави... Ветува работна дозвола за две недели .. Хахахаа... Од други извори разбрав дека тоа не е можно...
Финтата е шо од Бургер Кинг од Германија им пратија договори. Се што требаше е да идат до таму, да се кажат дека се туристи и да идат до местата каде што ги чека работата. Бургер кинг сакаше да ги земе на црно да не плаќа данок. Вака испадна договорот потпишан од студентите со никаква работна дозвола. Кога се случил инцидентот на аеродромот во Дизелдорф некои од студентите и се јавиле на Христина да ја прашаат што е работата а таа им рекла па што не сте се претставиле како студенти, и ајде плачки по телефон демек кутрата е жртва. Секако и студентите не се баш прави, додуша за таква сериозна ситуација секој би се распрашал повеќе.
Еве на пример јас додека не слушнам искуство од други луѓе што можам да и верувам дека отишле преку таа и таа агенција единствено тогаш би се одлучил да одам. Како и да е памет за друг пат.

Член од
2 март 2012
Мислења
4
Поени од реакции
2
Финтата е шо од Бургер Кинг од Германија им пратија договори. Се што требаше е да идат до таму, да се кажат дека се туристи и да идат до местата каде што ги чека работата. Бургер кинг сакаше да ги земе на црно да не плаќа данок. Вака испадна договорот потпишан од студентите со никаква работна дозвола. Кога се случил инцидентот на аеродромот во Дизелдорф некои од студентите и се јавиле на Христина да ја прашаат што е работата а таа им рекла па што не сте се претставиле како студенти, и ајде плачки по телефон демек кутрата е жртва. Секако и студентите не се баш прави, додуша за таква сериозна ситуација секој би се распрашал повеќе.
Еве на пример јас додека не слушнам искуство од други луѓе што можам да и верувам дека отишле преку таа и таа агенција единствено тогаш би се одлучил да одам. Како и да е памет за друг пат.

И најпаметно ти е тоа... Ова е жива превара ... Да ви појасанм нешто... Значи секој студент кој поаѓа да работи во Германија треба да има дозвола за работа..: ако одиш преку агенцијата за вработување во Германија добивас плав лист, ако одиш преку агенција за студентска размена розев лист. Другарка ми работи со овие програми и вели дека ни под разно не е можно Бургер Кинг да ги вработил на црно.. Оваа ги има нешто поматено работите и сама ги има направено договорите од Бургер Кинг. Тие да пошле и со копија од дозволата за работа ќе поминеле граница без проблем, бидејќи на дозволата стои под кој број е пријавен студентот во ZAV, единствено што треба е да се јават во агенцијата за вработување и тие ќе потврдат. Потоа оригиналите секој студент ќе си ги подигне во својот ресторан, ама копијата што ја добиваат е верна на оригиналот. Таа Христина е тотално неписмена кога дозволила ова да и се случи... Како бре праќаш 35 луѓе со ист авион, без работни дозволи... Што мислела таа, што ќе се случи? Па ако требало да се туристи, тогаш потребно е да имаат резервација за сместување, пари околу 50 евра по ден итн.. А да биде малерот поголем им дозволила да купат повратни карти за после два месеци.. Само не е само таа виновна. студентите се екстра глупави и мислат дека во Германија е мед и млеко и дека некој нив само ги чека да одат и да им даваат пари (секако да напоменам и покрај тоа што не знаат збор германски).. Освестете се,,, Во Германија се оди преку проверени агенции, и секаде не само во Германија. Во Македонијава има неколку агенции за студентска размена - Наром, Коузон, Зип Травел, Контекст и не знам уште која беше... Таму и точка... Каква бре Полиглот агенција.. Па тоа е школо за странски јазици и само едеб Бог знае дали е и регистрирана фирмата...

Поздрав и памет во глава..

Член од
2 јуни 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Само немој да мислите дека студентите се глупави и без никаква провека отишле во агенцијата и и летнале за Германија, во никој случај не е направено така и некои што немаат појма како се оди нека не коментираат бидејќи преку ZAV на трета година аплицирање добиваш работа ако имаш среќа и порано ама не добиваат сите а тие што мислат дека таа услуга не вреди 100 евра они нека идат и да платат некаде повеќе јас лани бев преку неа и сум презадоволен се беше во ред и по регуларности нети требаат никакви визи и такви глупости ти треба само договор за работа од работодавецот и ништо повеќе и нас лани никој не не праша кај идеме и зашто идеме и случајот е напумпан медиумски до даска и ако може некој да ми објасни како баш Германските полицајци на аеродромот слушнале дека идат студенти од Македонија да работат во Германија :pos: некој што бил присутен во ситуацијава нека напише како било и нека ја каже вистината а никој од нас не е компетентен да коментира Поздрав

Член од
5 март 2011
Мислења
844
Поени од реакции
825
Kristina Jovanovska da ne e od Delcevo po sto znam predhodnite godini mn. studenti se falea sto idesea preku nejze

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
100 евра за печат во пасош, браво. Сега овие 35 души каде планираат да одат?

Член од
2 јуни 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Kristina Jovanovska da ne e od Delcevo po sto znam predhodnite godini mn. studenti se falea sto idesea preku nejze
da od delcevo e, se falea deka ubavo minale lani ama kako bile sto bile neznam znam i moi kolegi bea so sestra i lani na rabota ama gledam kolku ubavo minale decava od ovaa godina lazgi bez opaski

Член од
5 март 2011
Мислења
844
Поени од реакции
825
pa ja se poznavam so sestrai
da od delcevo e, se falea deka ubavo minale lani ama kako bile sto bile neznam znam i moi kolegi bea so sestra i lani na rabota ama gledam kolku ubavo minale decava od ovaa godina lazgi bez opaski
pa ja se poznavam so sestrai taaa i mene me kanese ama sreka sto imav drugi obrski ovaa godina pa ne se izgorev :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Реакција од вратената група:
http://www.fakulteti.mk/news/12-06-02/reakcija_na_studentite_koi_bea_vrateni_od_germanija_-_misija_zuruck.aspx
А коментаров на некој си професор по германистика ми ги испече очите...Како бе професор по јазици уште без правопис на македонски?
Csj Delfin Bitola
Драги студенти,
ВИ пишува првиот студент, кој беше во Германија преку ЦАВ уште од 1998 год.
Сега сум проф. по германски јазик и истата таа работа бесплатно ја промовирам, бидејќи сум ја осетил на своја кожа.

СВАТЕТЕ веќе еднаш дека работењето преку ZAV во Германија е БЕСПЛАТНО!

Еве го линкот каде можат да аплицираат сите заинтересирани студенти кој го владеат германскиот јазик на минимум средно ниво:

http://www.arbeitsagentur.de/nn_566334/Dienststellen/besondere-Dst/ZAV/amz/arbeitnehmer/amz-studierende-ferienbeschaeftigung.html

ОВДЕ АПЛИЦИРАЈТЕ СИ САМИ!!!!!! БЕСПЛАТНО Е!!!!

А СИТЕ ВИЕ 35 студенти, незнам зошто се плашите и вака постапувате.

НАПИШЕТЕ ЈАВНО: КОЈА Е ТАА АГЕНЦИЈА КОЈА БЕСПРАВНО ЗАРАБОТУВА НА ВАС!

И пратете исто така допис и до ЦАВ, па нека одговараат на мегународен суд!

Со почит,
Николче Шулевски, професор по германски јазик

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.169
Leandrichka me iznasmeia i me isprovocira da ti otgovoram.Ta kade planiraat da odat? U Sofia za Bugarski pasosh. He he :pipi:
Не може да влезат во Блгарија со германски црн печат во пасошот. :D Ќе одат во Србија или Албанија со лична карта.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom