Демек помоќен вокал...

Кој е помоќен вокал?

• Layne Staley(Alice in Chains)

Гласови: 21 45,7%
  • Kurt Cobain(Nirvana)

Гласови: 25 54,3%

• Вкупно гласачи
    46
Него.
Поентата беше друго....Лејн има помоќен глас од Курт иако Курт може онака...повише да те здрма.

So znam....koga go slusam Kurt na Jesus Don't Want Me For A Sunbeam....me razneznuva....nemoze da me zdrma kurt...Edinstveno me drma vokalot na Meshuggah....Jens Kidman...That Kid ROCKZZZ!! :music3: :music3:

ја гласам за Layne помоќен, бољи глас има како сакаш кажи повише го поштувам него и Kurt го поштувам али Layne ми е бољи :music3:

Abe izvini so ne glasam, ama nekako i dvajcata mi se.....pfff.... deraci, ne pejaci... (no hard feelings, se e stvar ukusa )

во тој случај твојата музичка ориентација би требало да биде само класик рок!?!?!?

Лејн е одличен и сето то ги слушам alice in chains ги имам сите албуми бла бла итн.

Ама една работа запамтете курт го направи популарно тоа дерење (иако е ова офтопик).

Хмм ај вака-курт според мене се дере (уствари пее ама да не кршам филм никому) многу поискрео, многу повеќе се наежуваш од неговиот глас одколку од лејн.
Е да и најбитнотомноогууу помоќно звучи курт него било кој друг пејач во рокот воопшто!

Нега јаде бурек за ова кој шро сака сите знаете дека е вистина.

Од Курт се ежам. Толку.

Јас најмногу се ежам од почетниот дел на Marijuana...:D

И јас се ежам на еден дел во ,, Where did you sleep last night" :)
Инаку Курт.

Гласав за Layne Staley иако мислам дека постојат и помоќни од него. (ежење, восхитување, све то...:))

Помоќен од овие два е Layne Staley

Layne Staley ми е подобар, има(л) специфична боја на глас од која ми се дига коса на глава кога го слушам. Курт, од друга страна има(л) рапав глас, несовршен, но сепак може да ти допре во душа. И двајцата ми се закон, но сепак би го одбрал Лејн.

Штета што се мртви и двајцата. Нека им е лесна земја, почит за легендите на гранџот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom