Инцидент меѓу Комитите и жителите на Нерези

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
1. ако нејзиниот маж кажал дека е истепан, НЕ значи дека стварно била. тој најверојатно лажел, особено земајќи го во предвид моето долго икуство со албанци од македонија.

2. ако тоа некој бил истепан, дали треба да се затвори улица и ДА СЕ КАМЕНУВААТ МИНУВАЧИ (на еден му е скршена главата и се гледа тоа на телевизија) - дали тоа е помало или поголемо зло?

значи да резимирам: ти осудуваш врз база на тоа што НЕКОЈ си маж (па макар да бил и светец, а од искуство знам дека е лажго) РЕКОЛ нешто, ама не осудуваш тоа што сите ГО ВИДОВМЕ? само да ти кажам дека ти е искривена сликата на животот...

e stvarnoo be najverojatno lazel ncncn....

Ti vikas zosto da mu se veruva...a kazi mi zosto da ne mu se veruva!

Vidi nieden Albanec nema da izleze pred Tv i da kaze deka ja istepale negovata zena ako toa ne se slucilo! Pa ti kako mislis be covekot pred cel svet izleguva i izjavuva deka negovata zena e pretepana...mislis od kef go kazuva toa~:uvo:

Поддршка за комитите !!!!!!!!!!!! ..ебаве идиоти новинарите шо ги имаме и остало срање.....

не е лицемерие, туку ИСКУСТВО.

затоа што ниеден албанец не излезе и не ги осуди тие што им режеа букви на кожата на кутрите работници ШТО ГРАДЕА. никој не излезе и не ги осуди албанците кои киднапираа од дома и УБИЈА 15тина луѓе во тетовско (а не овде шамар му удриле, па проблем било). никој не ги осуди албанците што оставија цел еден град од 100.000 жители да без вода цело лето, да умираат во зарази...

ете зошто се лажговци.

затоа и не им верувам. да излзеше ЕДЕН албанец, еден ПОШТЕН албанец, и да речеше дека ги ОСУДУВА тие ѕверови, јас немаше да имам такво мислење за СИТЕ албанци. ама не излезе.

и сега за некакви јазици филозофираат и прават проблеми, а 100тици луѓе - Македонци, Срби и Роми се „времено“ раселени (9 гоини). јас да сум ДПМНЕ - ќе побарам прво тој лесен и евтин дел од рамковниот договор да се исполни, после сите луксузи за зборување на 2 јазици...

само да знаеш дека македонците се ЛУЃЕ па ги осудуваат сите ѕверства, но за жал кај албанците од македонија го нема тоа.

и на крај - јас сум подобар, затоа што го осудувам секое насилство, а не само она врз албанците, голем дел измислено...

Да, дека ти цел живот живееш со Албанци, и ги знаеш нивните ставови према тепање, малтретирање и мачење на недолжни работници. Ти се молам.
Тоа што целава земја е под контрола на политичари на кои им е дојдено преку кур од постојаното плачење на народот заради сиромаштијата и невработеноста, па преку вакви наместени случувања се обидуваат да ни го оттргнат вниманието од истите тие проблеми, никој не ни е крив. Виновни сме само поради тоа што ние сме тие кои ги сместивме тие политичари по тие фотељи, а уште повиновни кога откако поминуваат 4 години, гласаме за токму тие истите повторно, поради тоа што извикуваат "смрт за Албанци", или пак "смрт за каури", и се палиме како млади мајмуни на тоа.
Ама за да сфати некој дека ова се сепак партиски игри, треба да го пушти во употреби здравиот разум. А такви луѓе, нажалост, се сè поретки. Особено па по политичките води, таму скоро и ги нема. Одамна се истребени.

Знаеш дека ова е директна закана, така?
И свесен си дека ако се деси нешто-прво тебе ќе те бараме, така?
Да не испадне после пу-пу не важи..:)

добро барајте ме и бесете ме за шо сакате.... поздрав4иња:back:

e stvarnoo be najverojatno lazel ncncn....

Ti vikas zosto da mu se veruva...a kazi mi zosto da ne mu se veruva!

Vidi nieden Albanec nema da izleze pred Tv i da kaze deka ja istepale negovata zena ako toa ne se slucilo! Pa ti kako mislis be covekot pred cel svet izleguva i izjavuva deka negovata zena e pretepana...mislis od kef go kazuva toa~:uvo:

Абе доста играш на таа карта веке,тепани жени и деца алоооо не се психопати,туку луге кој се бранеле од нападите од маалските мангупи кој прво ги провоцирале а потоа и ги нападнале со камења...

Реков јас вчера дека нема да се ебавам со нафурани форумџии али пошо гледам ме има по темава да појаснам...
Не се тие криви што имаме исклучително глупи новинари. Они си ја бранат својата страна сите до еден. За разлика од нив имаш "наши" новинари или wanabe новинари како оној Јован што одма почна да вреска како комитите биле нацисти без да размисли воопшто дека постои и втора страна од приказната што се докажа со видео клиповите каде јасно се гледаа секири, палки и како фрлаат камења за на крај пак нашите да бидат уапсени. И веќе на сите им е јасна финтата со копиљот што ќе го пратат да ти фрли камен со цел да те испровоцира, а во позадина чекаат 20 души со ножеви и пиштоли.
Во вчерашната тема имаше еден пост „Уа нацисти!“ со големи букви болдирани седумка.
Во постот имаше и еден цитат.
Мојот пост се однесуваше на еден од форумџиите кој промовираше идеи за етнички чиста Македонија, кои не можам да ги оценам никако поинаку освен како нацистички.

Штета што е избришан и тој пост и мојот одговор.

Од таа тема произлезе и постов...

That motherf****r called me a NAZZI ! ! ! до кога бе македонче...глупи луѓе шо да кажам... шиткачи...имало и ке има...подалеку од таквите... и после да не се тепале новинарите...коа кењаат кај стасаат како да не бидат САНКЦИОНИРАНИ ! ! !

Значииииии... имаме навреда и јавна закана.
Убаво, убаво...

Чисто информативно, и не сте толку анонимни на интернет, постојат фирми кои ви изнајмуваат интернет конекција и кои, доколку биде побарано од нив, се должни да ги обезбедат податоците за лицето корисник на конекцијата од каде е испратено нешто на интернет мрежата.
Вака, чисто информативно и едукативно ова :pipi:

Ај сеа продолжете да се колите, па можеби еден ден и ќе се истребите па ќе останат само разумни луѓе на планетава да живеат нормално.

:salut:

гледам и се чудам....не видов деосега ниеден албанец на темава што го осудува она што го направиле неговите од нерези...а убаво се гледа што прават.....додека добар дел од нашиве се против комити е ова е:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:убооо е до 2020 поло пола че бидеме мозеби ќе се молиме да учиме македонски:kesa::kesa:

затоа што ниеден албанец не излезе и не ги осуди тие што им режеа букви на кожата на кутрите работници ШТО ГРАДЕА. никој не излезе и не ги осуди албанците кои киднапираа од дома и УБИЈА

Се плашат.
Без разлика дали си албанец од Македонија или муслиман од Иран ако се спротиставиш на авторитетот на верските водачи или старешините си извршил социјално самоубиство.
И да не те убијат ти ќе бидеш потполно изолиран нема да можеш шеќер да купиш од продавница.
Единтвен начин да избегаш од едноумието е да се преселиш.

Eden nerazumen admin resi pak da ja zatvori temata bidejki e ojdena povtorno vo nevrat, osven prepukuvanje nema nisto na nea, zatoa, mene koleteme, beseteme, ama koj be trkala, nema na ovaa tema vise da se ebavate na megjuetnicka osnova!
Zbogum od temava i um v gla'ta za na drugite temi!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom