Очајно ми треба помош за...

• Креатор на темата Креатор на темата smole
  • Време на започнување Време на започнување

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
market research за UK и Worldwide за

1.Point of purchase
2. Metal cladding (лимови што се ставаат на ектериери - ко на Веро у тафталиџе на пр)
3. Метални школки за бела техника

Ми требаат до 17, понеделник кој ми заврши работа има частење

1.Point of purchase
2. Metal cladding (лимови што се ставаат на ектериери - ко на Веро у тафталиџе на пр)

Шпијунска работа батка,инаку за сето тоа имаме и ние фабрики во Македонија,па не треба да се мачиш и да ги порачуваш од Кина или било каде од друго место.Нашиве се најквалитетни и најефтини.Уствари ако некој е заинтересиран да ги увезе,нека проба,добро би ни дошле малку поефтини на нашиот пазар,заради конкуренција,не за друго.:smir:

1.Point of purchase

1.Годишно околу 2000 комплети праам у МКД, какви сакаш во случајов??? цртеж???
2.Имаш у Прилеп..види со ABC
3.???појасни???

Не concrete, ми требаат пазарни истражувања за кокнретните области, не е финтата да ги видам тие фабрики и сл, туку треба да склопам пазарни истражувања за на ниво на UK и на ниво на цел свет од тие 3 области.

Последната област се однесува на производители на школки за машини за веш и садови на пр., бојлери и сл

сакаш да кажеш..ти у Англија, за англиски пазар праиш анализа, а нас овде не прашуваш??? па не сме бе свемогучи бре...:)

види у Кина...тие се сега ЦЕЛИОТ СВЕТ ............во тие области на производство....

Знеш од кај нас нема да добиеш податоци сигурно колку болјери произведуваат 4те фабрики што јас ги знам само во Македонија,пред се затоа што се штитат од даночни оптоварувања и секогаш неформално пријавуваат многу помалку одколку што навистина изработуваат.Инаку во Македонија има најмногу фабрики за болјери на цел Балкан,јас знам 4 и сите се прилично успешни.А сум чул уште за 2,ама не сум сигурен колку квантитет и квалитет произведуваат.Истите тие произведуваа и школки за машини за перење,ама сега истите се произведуваат од пластика па така да и не знам дали продолжија со производство на “казани“ како што стручно ги нарекувавме порано.За ребрасти лимови исто така има неколку фабрики,од кој последниве години има една во Прилеп која работи за прилично голем број домашни а и странски муштерии како што гледам.Исто така сигурно нема да добиеш точни податоци,колку произведуваат,оти прво што ќе им падне на памет е дека си шпиун ако ги прашаш такво нешто.:toe:

Да, да јасно ми е тоа, јас работам на некое проектече за една англиска фирма ко стажист, и како што кажав погоре ми требаат цифри за Обединетото Кралство и на светско ниво, нашиве и да ме интересираа немаше да успеам да дојдам до ништо.

Али тоа е тоа, ги најдов обработените податоци и коштаат многу, така да или газдава ќе пљукне кеш (што не верувам) или ќе ги вади цифрите од фантазии.

Знаеш,тие работи спаќаат во “консалтинг ресерч“ и се прилично скапи за да ги дознаеш,најверојатно ќе морате “од око“ да ги наведете.:toe:

Знаеш,тие работи спаќаат во “консалтинг ресерч“ и се прилично скапи за да ги дознаеш,најверојатно ќе морате “од око“ да ги наведете.:toe:

пи пута око...ќе е попрецизна метода, а и остава впечаток...:)

да да, и јас ќе идам на тој метод, у секој случај фала за советот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom