Во борба против комарците,бубашвабите и останатите штеточини

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Абе што да правиш. Не помага ништо, морам да ги тепам со гола рака ^__^

Кај мене нема ништо може некој комарец али на нив се навикнав:pos:Ако треба на бубашваби да се навикнам недај боже:pos:.Лани ова време имаше рој мравки на трпезаријата страв ми беше да погледнам цела зграда беше полна за среќа утре дента ја испрскаа цела зграда и се беше ко ново ди енд оф д стори :pos:еве додека пишував еден лептир ме извади од памет:pos:

За комарци лек - Raid [јас имам Raid таблетки,моите имаат Raid течност] ги користиме и двете,стварно помага.:helou:

ние кога бевме на одмор имавме раид за во штекер што се приклучува .. не помагаше ич, не изедоа комарци. Се мачкавме со аутан(купивме демек ги рекламираат, да помогнат) и тоа не ни помогна. Добро е, во Ѓорче немаме комарци .. :helou:

ухх..коа сум сам..ги мачамм..!!со лакот за коса..и пупунец..:drn::pos2::pos2::pos2:

Комарциве секоја година мутираат во се погнасни животиноиди. Оваа година, се успаничив, тоа беше неподносливо... Пликови по телото од 3 сантиметри, чеша, корне... Лек-ракија. Ако не излегуваш.:) Ако излегуваш, аутан.

Комарците и не се толку големи штетници освен што нервираат и касаат. Мене повеќе ме нервираат муви преку ден и самото тоа што се претерано гнасни. Само мрежа ми помага дома. Инаку со други штетници немам проблеми.

Само мрежа ми помага дома.
Едини проблем со мрежата и мувите е што не може човек раат лубеница у двор да си касне, онака лезетски :)

За комарци користиме раид таблетите и добро поминуваме секое лето, ги требе, а тоа што мутираат е башка муабет...

За бубашваби си има една смеса која се приготвува со борна киселина(во прав од аптека), пченкарно брашно, шеќер и млеко.. еднаш ми се појавија и од тогаш еве веќе 4 години немаат назрено у опште.

Имам дома мрежа на сите прозорци и немам проблем со комарци, барем летово ниеднаш ме немаат каснато.Ама муви колку мразам, и колку ме нервираат :nerv: По досадно, гнасно инсектче не постои...
Ако се појави некоја бубашваба, али ретко, ондак со раце и нозе најчесто и влечка, не користам пипс.

По четврти пат ме воодушеви програмчево против комарци, сам си умре пустиот. :)

Абе што е проблемов сите сте им се стилиле на комарциве.Па не ли се и они живи суштества.Готово се изнервирав и ќе организирам движење за заштита на комарците....

Абе што е проблемов сите сте им се стилиле на комарциве.Па не ли се и они живи суштества.Готово се изнервирав и ќе организирам движење за заштита на комарците....
ауу аууу движење за заштита на комарците?
дај боже да те нападнат комарците вечерва ...
утре ќе зборуваме :XD:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom