Македонија пред рецесија

• Креатор на темата Креатор на темата gerasim
  • Време на започнување Време на започнување
Еве на пример се одлучам да штедам.Што ако недај боже по некоја собрана сума се деси незнам инфлација на станови пад на еврото или сл.Дали ќе биде подобро и во оваа ситуација да си подигнам кредит,наместо да штедам?

Батка, една работа имам заклучно од 1997 година од кога сум на нетов, совети на форуми не се бараат, оти не знаеш какви будали ќе те советуваат.

Не гледаш дека има еден куп стручњаци кои абер немаат, а делат совети, затоа ти дадов насоки и САМ да си размислиш, а не да ме слушаш мене.

Како иде кварталов,да не излеговме од рецесија? :)

Тешко,според билтенот на завод за статистика....се држиме на место,плутаме:toe:

Ајде де вол стрит закашла и не зарази-не сме виновни,важно е тоа што проектите се исполнуваат:smir:

Krizata saka da si umre tamu kade sto se rodila, sto e tolku cudno so recesijata, koga cel zivot ni e recesija? :smir:

Krizata saka da si umre tamu kade sto se rodila, sto e tolku cudno so recesijata, koga cel zivot ni e recesija? :smir:

Точно,се додека доларот е олку низок во споредба со другите светски валути,кризата ќе потрае,особено затоа што само така може да се намали во реална вредност енормниот трговски дефицит на САД,кој се создаде последниве година-две.Првите реални показатели за излез од рецесијата ќе бидат штом доларот ја урне психолошката бариера од 1.25 долари за 1 евро.:toe:

едно прашање
Македонија кога излегла од рецесија односно кога беше тоа македонија е во нормална рецесија..пошто секоја држава барем малце е али нисме смее..еееееееее

ејјј баш последно време у Сет склучувања сум...сега идам економија...и кршиш филмови:pos2:

Денеска одлучивме да ја намалиме референтната каматна стапка на благајничките записи за 50 базични поени, односно за 0,5 - од 9 на 8,5“, вели Петар Гошев,

Машала.....алал да им е,а укинувањето на обврската за депозит при кредитирање над дозволен лимит сепак би имало некаков ефект...ама како што оди кај нас само привилегирани ќе го осетат истиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom