Верувате ли во Господ? Дали постои?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995
Пред малку си зборев со Исус. :)

- Што да правам Боже? Ме нервираат.
- Она што јас би го правел да сум на твое место. Биди јас.
- Да бидам кроток и мирен значи. Не сум толку силен. Ти си можел да лечиш, јас не. Си имал моќ, основа, да бидеш добар.
- Па затоа ќе ги мразиш, кога не можеш да им помогнеш?
- ...
- :)
- Фала ти Боже. :)

Пред малку си зборев со Исус. :)

- Што да правам Боже? Ме нервираат.
- Она што јас би го правел да сум на твое место. Биди јас.
- Да бидам кроток и мирен значи. Не сум толку силен. Ти си можел да лечиш, јас не. Си имал моќ, основа, да бидеш добар.
- Па затоа ќе ги мразиш, кога не можеш да им помогнеш?
- ...
- :)
- Фала ти Боже. :)
OОбјасни си зошто не можеш да го правиш тоа сам а не да се филмаш и да филозофираш ОК

Фала Марјанчо, си знам јас добро :) , во меѓувреме не морам да бидам негативен.

Фала Марјанчо, си знам јас добро :) , во меѓувреме не морам да бидам негативен.
Извини но не сакав да ме сватиш погрешно ова го кажав со најдобра намера.
ти не веруваш во тоа не верувај не ти наметнувам јас ништо а ако некој ти наметнува него прашај го ОК.

Не верувам не верував никогаш..Според мене природава е господ!

незнам дали да верувам дали не...од една страна можеби и е така но од друга не е. во секој случај од ниедна страна тоа не е докажано 100% па да бидам сигурна дека нешто постои или не постои. можеби е само измислица, а може и не..незнам:toe:

Можно е да сум пишал на темава, ама ај пак... НЕ.

Основата на Христијанството е да веруваш без да видиш,односно големината на верникот се мери во тоа колку тој верува и му е предан на Господ колку е спремен да живее според она кое го пишува во Библијата без никогаш да не го види оној за кој во библијата се вели дека е создател на се што постои вклучувајки не и нас лугето- Господ.Денес постојат илијадници испитувања и факти кои го оспоруваат сето тоа и јас ништо не негирам само знам дека мене лично во еден многу тешок период во животот читањето на Библијата ме помогна многу.Значи да верувам дека Господ постои.

Гледам има гласање дека не се верува господ :tapp:
Гледам има гласење и дека треба да размислиш дали веруваш во господ :tapp:
ЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ болна работа ....
Верувам во господ ....

Гледам има гласање дека не се верува господ :tapp:
Гледам има гласење и дека треба да размислиш дали веруваш во господ :tapp:
ЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ болна работа ....
Верувам во господ ....
Па што има везе!!! Некои едноставно не се замараат со тоа да веруваат во нешто што не ни го виделе.

borcE** зашто иначе би имало анкета ако има само еден можен одговор шо гласи - *Да верувам!*
???
Ја сум атеист, соу вот?

Верувам во Господ,не одам често во црква,но 2 пати во месецот и за празници да си запалам по некоја сввека за здравје,срека..и сметам дека треба сите да веруваат во Господ и во својата религија,а не да измислуваат некој нови религии,верувања,т.е.секти спорд мене,во кој демек го величеле бог

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom