Infra
Мојот Пастир
- Член од
- 26 ноември 2005
- Мислења
- 141
- Поени од реакции
- 2
CopyOfDeath напиша:Доволно ми е еднаш да прочитам нешто за до го сватам неморам повеке пати да го читам и да го учам на памет...
Очигледно не се разбираме.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
CopyOfDeath напиша:Доволно ми е еднаш да прочитам нешто за до го сватам неморам повеке пати да го читам и да го учам на памет...
Библијата како начин на живот ехех пробај да живееш така и да видам колку ке преживееш во денешно време....Infra напиша:Очигледно не се разбираме.Не се работи за учење на памет, туку за начин на живот.
CopyOfDeath напиша:Библијата како начин на живот ехех пробај да живееш така и да видам колку ке преживееш во денешно време....
Infra напиша:Јок, не се слагам... Па баш во тоа е штосот! Нормално дека никој не може во денешно време да живее „свет„ живот, од проста причина што сме грешни (сеа некој можда ќе ги спомне монасите, но тие спаѓаат во сосема друга категорија, бар по мене). Да не забегуваме, како што веќе кажав, станува збор за начин на размислување и ДЕЛУВАЊЕ, за идеологија, и 'се што таа опфаќа. Во крајна линија, постојат многу луѓе кои пред другите живеат „живот оддаден на Бога„, но имаат закоравени срца. Затоа постојат молитвите, постењето, сведоштвата... Проблемот е (ако воопшто може да се нарече така) што гревот е секогаш најсладок...
Но, сепак мислам дека беше доволно, оти поприлично забегавме...
Поздрав!![]()
Андроник напиша:„Гледам и гледам и гледам, но нема... Не гледам бог овде горе”
- Јуриј Гагарин
Mandrak напиша:Обично повеќето луѓе кои ги познавам подолго време, на младост не биле баш нешто религиозни, додека на поодминати години се повеќе и повеќе се вртат кон религијата...
...Јас на помлади години доста често одев в црква, практикував на некој начин нешто поактивен религиозен живот...
Mandrak напиша:Познавам и многу луѓе кои никогаш не прифатиле постоење на бог, а како луѓе се многу по чесни, по човечни и по морални од многу, навистина многу верници!
Infra, неможе да бидеш религиозен ако не веруваш, убеди ме во спротивното ако можеш! Не гледам дека има некаков проблем тука.Infra напиша:Во тоа е целиот проблем, што верата и религијата се поистоветуваат:ne: