Што ќе кажат другите?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Има луѓе што ги сакам и ценам и чие мислење/совети ми се важни. За други ич не ми е гајле што ќе си помислат.

Па сакала или не, блиските луѓе имаат некакво влијание врз моето гледиште, ама не и на крајната одлука, што значи дека нивното влијание врз лично мојот избор е процентуално мало.
Особено во случај каде што сум сигурна во одлуката, а не се двоумам, а исто така и во случај кога моето и нивните ставови за проблематиката (дечкото) целосно се косат.

Значи, влијание секако има, а тоа влијание стапува на сила единствено во случаи кога и самата не знам што да одлучам, па чекам да се „изгласа“ од страна на „жирито“ составено од мојот круг на пријатели. :) Дури тогаш го земам предвид нивното мислење.

и да кажат? ќе ми сменат мислење?
на стенчански инает нема.. така да само за џабе ќе се малтретираат

imam slusano mnogu muabeti ama bukvalno sekakvi za nas ....i sto???????pak sme zivi i zdravi i ne se zamarame bidejki samo taka odime napred i uspevame.....mnogu mi e ubavo :bip:

Абе како може некој друг мене да ми соли памет? Како може да ме советува за врска кога не ги знае сите детали. Плус има многу злобни луѓе низ светов,чуда ќе направат да ти го растурат она што го имаш, само зашто и они го немаат тоа истото.

ic ne mi e gajle sto ke kazat drugite.da mi bese poveke ke me cenea, no jas ne ziveam za niv, sekoj umira za sebe.

Па дека ги слушам ги слушам ...ама тоа не значи дека ке ги ПОСЛУШАМ!
Они ако имаат да си кажат нешто ок тоа е нивно право , а моето право е да правам како што јас мислам дека е во ред.
И баш ми е гајле ако некој нема попаметна работа отколку да трачари лево десно за животите на другите , а впрочем не си го погледнал својот!

не ми значи што ќе кажат другите, но сигурно ме интересира...

Не ми е гајле ги игнорирам ако те озборуваат позади грб и ти велат подоцна таква/таков е љубоморни се не ги слушајте.

...ако зборат значи дека се љубоморни :pos2:
...ма никој нема право да ми се меша...да ми чати за дечкото шо сум си го одбрала...ми се свиѓал...сум го сакала и готово...а многу ме нервира кога некоја ќе рече дека му раскинала заш другаркава и рекла он шо праел или каков е или таков е...сама ќе си дознае..па сама ќе знае дал е за нае:toe:

5 pari ne davam so ke kaze tolpata....oni pred da napravat nesto si vikat li: cekaj malce, so ke kaze Ace za ova???ноуп, ај донт тинк со

Во една врска ... колку ви влијаат луѓето од страна? Колку се советувате со нив? Дали се плашите од оговарања и сте спремни поради истите да ги негирате своите чувства? Колку имате храброст да ја негувате и задржите љубовта?
Важно ли ви е всушност што ќе кажат другите и дали се водите по тоа кога се во прашање вашите врски?:kafe:
Не се мешам во туѓи, и не поднесувам да ми се мешаат во мојата. Добронамерни совети прифаќам, но за работи кои ги сметам за неаргументирани и неточни, клоцам!:pipi:Не се плашам од оговарања, напротив, не ни стигнале(допреле) до мене, веројатно затоа што ги немало, или затоа што ми биле комплетно смешни. Да негирам љубов и среќа, заради негативни вибрации на друг, мислам дека е апсурдно. Секогаш им давам предност на позитивните чувства, пред негативните. :back:

Имав такво искуство.. Мислењето на другите влијаеше и успеа да го расипе она што го имавме.. Јас никогаш не ги негирав чувствата пред другите.. а тој никогаш не ги покажа..
Сега се држам на страна од тие муабети.. Не се мешам а ниту сакам да ми се мешаат...:smir:

Nikogas ne gi slusam drugite od strana, cvrsto veruvam vo ona vo koe sto sakam da veruvam, se boram za ljubovta ako mislam deka vredi da se boram, praam se za da se zastitam sebe no i dr licnost koja e so mene, ne im veruvam na drugite luge.Prifakam kritiki i tugi mislenja za nas no sepak toa ne znaci deka se sto oni mislat deka se soglasuvam so niv tuku daleku od toa.Nikoj ne moze da znae kako ni e na nas vo vrska, i nikoj ne bi trebalo da se mesa vo nasata vrska.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom