ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
тука си во право,мислиш кај нас не еисто,не ги бранам никои јас,само ми беше за водата да се плака инаку тоа шо вработуат свои,тоа од турское останато,еве кај нас комунален инспектор го ставија едно дете родено 84 година кој беше 6 месеци професор по Историја,а нели треба да инспектор 3 години искуство во струката,барем да вработеа некој од ПМФ или Шумарски факултет ако е без искуство,немаше да се лутам авака шо да очекуам јас со мојата струка може некоаш ке бидам банкар
ама не чекам јас вработување во администрација,таму ги вработуат тие што не се способни да се снјадат во животот,истите тие кои се бават со политика.....
Види,проблемот е во тоа што преку медиумите се продава лажен популизам,додека во реалноста се соочуваме со нешто навистина спротивно.Разбирам јас да му продаваш вода како основна потреба на граѓаните (која ја зедовме само за пример) за дупла или тродупла цена,но доколку тоа истото го правиш и 15 па и 30 пати поскапо,тоа веќе преминува во дупење на здрав мозок,или типичен криминал од страна на државната администрација,што и не произлегува баш во јавноста како популистичка мерка.