Google ќе претстави сопствен оперативен систем!

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Абе воа да излезе ке биде срање у боја прва верзија и одма да му конкурира на Microsoft нема шанси сеа и Microsoft со Windows 7 ке направи чекор нанапред,Исти случај со Google Chrome сакаат одма да ја стасаат Mozilla треба муви да јадаа уште долго долго за да ги стасаат исто и за линух важи кој заостанува 15 години зад Windowsot
527457339_e07e997934.jpg
:helou:

Кажи им бе кој оперативен систем е мајка на сите други оперативни системи. Врз кој се правени сите. Ајде кажи им

Абе воа да излезе ке биде срање у боја прва верзија и одма да му конкурира на Microsoft нема шанси сеа и Microsoft со Windows 7 ке направи чекор нанапред,Исти случај со Google Chrome сакаат одма да ја стасаат Mozilla треба муви да јадаа уште долго долго за да ги стасаат исто и за линух важи кој заостанува 15 години зад Windowsot
:helou:

Ех сега и ти.
Прогнозираа и за gmail, па сите го користиме.
За прелистувачот, па ќе видиме, јас мислам дека ќе исплива.

Што се однесува до линуксот, па да ти кажам дека единствена предност на win е што можеш игрици да фураш, друга предност нема.
Едноставно со линукс имаш далеку помалце главоболки.

ja kolku sto znam hakerot e vo pravo prven bese dos pa posle izleze Windows 1 ja kolku sto sum ucel informatika taka e tocno e toa sto go kaza deka Windowsot e naj dobar OS i stvarno e naj dobar

^Очиледно не си научил како што треба...
Пред dos, има и нешто друго, аман веќе.

^Иди на википедиа види си сам, или извади си ги тетратките по информатика и прочитај....:tapp:

eve gi po red kako se sepak Windowsot e naj istrien od site naj golema prednost i razvoj na tehnologijata donese Windowsot i prestanete da go vregate ova ona NASA koj OS go koristis znaete li ? da ne koristi Linux ili MAC os Windows bace Windows sigurno ako koristele linux uste venera nemala da bide otkriena hahah :baeh:

eve gi po red kako se sepak Windowsot e naj istrien od site naj golema prednost i razvoj na tehnologijata donese Windowsot i prestanete da go vregate ova ona NASA koj OS go koristis znaete li ? da ne koristi Linux ili MAC os Windows bace Windows sigurno ako koristele linux uste venera nemala da bide otkriena hahah :baeh:

Се јави уште еден експерт.

http://www.nas.nasa.gov/News/Archive/2007/08_22_07.html

Еве ти прочитај, бидејки слабо конташ, а се сомневам дека си видел нешто друго освен win. Самопрогласени експерти, кои фураат COD4 по дома.

http://en.wikipedia.org/wiki/Unix

Што правела nasa, користела win, да може во канцелариските компјутери. Каде се куца во ворд и се прават слични ствари.

Иначе и на google серверите работат на линукс. Може треба тебе да те вработат за да им објасниш дека е подобро да се префрлат на win.:pos::pos::pos:

http://linuxgazette.net/issue59/correa.html

neznam bace ama Windows e daleku po popularen od ostanatite toa e fakt sakate nejkete mora da prifatite i daleku po koristen e ,inace znam deka na google serverite se pod linux i na youtube isto se pod linux toa e veke druga tema :)
inaace faktite zboruvaat koj e po aren OS :kajg: i edno prasehja zosto ATI ne pravi drajveri za linux ?

ovoj e sigurno domasno proizvostvo ajde da ne pucame mnogu sepak tuka sme da se druzime :)

хе хе

Колку 'стручњаци' има по форумиве да не ти се верува...

Еден куп глупости се изнатресивте.

Значи да се вратиме на темата, ако биде врз Linux, внуче е во право, гоогле мора да го среди X windows, т.е. треба салам графичка околина, затоа што и kde и gnome се многу аљкаво направени, и реално тие се најголема пречка за поголема пенетрација на Linuxot во десктоп пазарот.

За да ви стани појасно колку е битна графичката околина, сетете се дека OSX е направен врз unix, и има еден куп игри и закон графички апликации за него.

Во поглед на тоа дека ќе биде отворен ако е врз линукс, тоа е точно, но сепак Гоогле може и најверојатно ќе го продава, нешто слично како OpenOffice со Sun Office.

neznam bace ama Windows e daleku po popularen od ostanatite toa e fakt sakate nejkete mora da prifatite i daleku po koristen e ,inace znam deka na google serverite se pod linux i na youtube isto se pod linux toa e veke druga tema :)
inaace faktite zboruvaat koj e po aren OS :kajg:

Точно, фактите зборуваат кој е подобар ОС... а не тоа колку луѓе го користат. Еве ти уште еден факт... 90% од луѓето немаат појма што е Windows,што е Linux... знаат дека имаат нешто на компјутер.. нешто што им дошло прединсталирано кога ја купиле машината.
Значи, не станува за техничка супериорност, станува збор за маркетингшка/бизнис супериорност!

i edno prasehja zosto ATI ne pravi drajveri za linux ?

Што збореше за дарјверите?

Значи да се вратиме на темата, ако биде врз Linux, внуче е во право, гоогле мора да го среди X windows, т.е. треба салам графичка околина, затоа што и kde и gnome се многу аљкаво направени

Мало недоразбирање. Значи, не ми беше идејата дека КДЕ или Гноме се лошите.. Они работат врз X Server, кој што е тотално независен од нив. Е.. тој е диносаурост кој што е крив, поточно, страшно outdated.
А, за аљкави..
Не можам да речам дека КДЕ4 е аљкаво направен . Баш е фин :)

Епл со ОЅ Х (штом го спомна), прво нешто што направи е замена за Х серверот. Натаму, животот им е многу полесен :)

Значи, не станува за техничка супериорност, станува збор за маркетингшка/бизнис супериорност!
Со оглед на тоа каква компанија е Гугл......ги има сите тие предуслови..
...јбг...времето ќе покаже што ќе биде, но гугл е доволно моќен да си обезбеди солидна подршка кај производителите на хардвер и софтвер и игри за својот производ....

АУУУУУУУУУУУ

Ова станува се поеинтересно.

Меѓу компаниите кои работат на развојот на Google Chrome OS се
Acer, Asus, HP, Lenovo, Freescale, Qualcomm, Texas Instruments и Adobe.

Оперативниот систем ќе биде целосно бесплатен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom