Потеклото на Албанците

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
Grckite Istoricari konecno i javno kazuvaat za "grckata"TV SKY : Albancite go stvorija "Grckata" drzava , fustanella i dr.kopiravme od niv :

И што кажува тоа за потеклото на албанците? Ништо , сосема си офтопик !!!! Ако веке сакаш да се пофалиш дека всушност сте имале големо влијание во настанокот на денешните грци , не ти е за фалење , таква творба и не е за гордеење. Додуша и ние Македонците си имаме свој дел во создавањето на денешното соседско друштво на народите ама нејсе сами сме си криви .

Dobro be ignorantu so imase vo toj post nesto za Makedoncite ?

Sto e so vas , paj jas baram kako prvo cotek koj kur i pisuvam ovdeka !
--- надополнето: Jun 26, 2011 12:26 AM ---
Gi molam moderatorite da gi brisat dvata gorni posta od mene so ovoj zaedono , ako e mozno i site drugi moi postovi .!
Blagodaram od napred,

Њеманичи,

остави одговорните да се грижат за редот во темите.

Генти не е офтопик и информацијата наоѓа намена на темава, уште повеќе фактот дека самите Грци сведочат за присвоената историја и традиции.

И ќе ве замолам да не ги ескалирате ваквите инциденти во дополнителни генерализации и пропратни фрустрации.

Благодарам,
Б.

Почитувани !!!! Прочита ли некој што јас напишав ? НЕ !!!! проба ли некој да размисли што напишав? НЕ !!!! Веднаш почнавте со однесување како навредени принцези !!!А јас па од кого очекувам да се потруди да разбере ? Некој не се удостоил да го преведе од латиница на кирилица мојот ник а не па да се мачи да мисли !!!! Нејсе ако сакате и банирајте ме од темава а може и од форумот од мене толку !!!!

Albanskiot JAZIK .Ova slika pokazuva deka sme eden od najstarite narodi na BALKANOT.
Pema%20e%20Gjuheve%20IndoEuropiane%20-%20shqip.jpg

Albanskiot JAZIK .Ova slika pokazuva deka sme eden od najstarite narodi na BALKANOT.

Оваа слика покажува нешто друго, а твојот пост јасно го покажува твоето тотално непознавање на потеклото и генeалoгијата на јазиците. Tи од ова дрво заклучуваш дека ова е редоследот на постанок на јазиците? Прво ностратички (Прото-индоевропски) јазик и одма после него, бап! -- првиот издиференциран јазик на планетава (со благ заокрет у лево) -- Албански! И тоа со ALL CAPS! :rolleyes: Ерменскиот е број 2, а другиве јазици се десиле мало касније, a? :D Пријателски совет: не ги брукај твоите сонародници со вакви истрчувања. Остави на поупатените Албанци да расправаат за оваа тема која ти е многу, многу далечна и непозната.

Дрвото горе е исто толку големо како дрвото што си ти.

Значи според тебе Баските се Илири... а не потекнуваат од п.и.е. група... значи илирите не зборувале п.и.е. значи „SHQIPJA“(најверојатно Албански) на твоето дрво иако многу стар п.и.е. јазик, сепак не е поврзан со илирите. Или пак илирите по доаѓањето на п.и.е. зборувачите се фузираат и затоа се издвојуваат од п.и.е. како најстар п.и.е. зборувачки народ.

Дај дообјасни, не ми е јасно.

sto da zboruvam 3-4tiri posti mi gi izbrisija, ovde ne se diskutira kako luge. Vasiot Gligorov rekol deka ste Sloveni i deka sega i imeto ke vi go menuvaat haha :A

o taj bravo za ova ., oti na site ni go spushti., taka i treba se dodeka ima zhivi s.....ci ke bide vaka., ama urlani letra istorike., i chitaj za kafkazot malku., a za rodoslovnoto steblo za jazikot treba da bide naopaku zavrteno., bidejki., i azbukata e dogovorena na nekoj sostanok a ne e nastanala spontano., aj ditnamir:coffee:

во Словенски јазици нема Македонски...добро ај...ама во Словенски јазици се ставени Литвански и Летонски?
кој е изворов на сликчево?
Photoshop Home Edition?

Дрвцето е тежок фејл обид, нема потреба толку да се задржуваме на неговото коментирање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom