Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зошто побогу ми ставаш загради на јазик. Ниеден јазик не е до толку двосмислен (македонскиот пример е двосмислен, ама не и до толку бе). Башка што БЕЗ КАМЕН на албански би му дошло PA GURË што е нешто сосема трето, пак нема врска со пењање (по карпи и камења).
:
нешто си ми чуден....имаш ти наша жичка,не е можно да зборуваш Руски,а да не си "слав"...
од напишаното подолу и че видиш дека си внук на Ленин....
не разбираш....
откај знам како би му дошло на АЛ без пари во џеб....
некој ваш тој израз го ставил под зборот rock-karpa,kamen....
PA GURË во Русија е веројатно ПОГОРЕ,ГОРЕ,НАГОРЕ,УГОРЕ.....
нешто си ми чуден....имаш ти наша жичка,не е можно да зборуваш Руски,а да не си "слав"...
п.с..да не ти реплицирам,стисни на ундерлине,црвените букви,линкови се... од напишаното подолу и че видиш дека си внук на Ленин....
Let us initially say the fact that the Armenians, Georgians, Rans, Movaknels, Herethians, Leks, Megrels and Caucasians had one father named Thargamos, son of Tharshi, son of Gamer, son of Japheth, son of Noah.
Seriozno gledam si vo SELFDENIAL prijavise kan nekoj psiholog bi trebalo da ti pomogne.:helou:
ХЕЛОУ....
КАЈ ТЕБЕ
J1*
J1b
J2a*
J2a1a
J2a1b*
J2a1b1
J2a1k
J2b*
J2b2
Znam deka sustestvo dojden od Karpatskite planini nema da razbere sto Znaci Neolithic iako tekstot t ie so font 5 i znam deka nema da razberes deka Haplogrupite nemat vrska so Nacii i so Rasi i red raboti ali svakam posto kapacitetot na tvojot Karpato-Pesterski covek nema da gi svati ovje raboti i ke prodolzi so prosti i glubavi Copy-Past od raboti sto podocna ke te kontradiktirat tebeali nema vrska ova vise e mnogu interesno vaka so tvojata frustracija nie si naogame prostor za zabava i smea
.
NJET ANTICKI,,,,,, PRAVEC KArpati![]()
a R1 ne e od neolitot?
ili toj se pojavil za potrebite ,eve slav?
E3b1 e sirok poim E3b1 ne znaci E V13 u opsto.
Romite 60% Pripagat na Haplogroup H
CIGANITE SO E3B1 NAJOCIGLEDNO IMAT ILI ALBANSKI TATKOVCI ILI RUMUNSKI TATKOVCI ILI MAKEDONSKI POSTO I VO ETNICKITE MAKEDONCI E3B1 E NAD 20%.
Генерално,населението на балканот покажува “ 3 силни маркери”,подведени под зборот-компактност.
Аномалии има кај Албанците од Косово,кои покажуваат ~2% централно азиско потекло, и со тоа го потврдуваат фактот дека само кај нив се чувале и чуваат т.н. монголски овца,коњ....
Турција има ново генетско истражување за присуството на централно азиска компонента кај нив.
На изненадување,населението во турција покажува мал процент од тие маркери споредено со резултатите од балканот,кој има многу повеќе таков маркер.
Извештајот сеуште го нема во целост на нет,но каде и да е,наскоро ќе се појават резултатите од него,па да видиме со кого од балканот се спредувале турците....