Која фирма за продажба на компјутери во МК е најдобра/најлоша според вас?

• Креатор на темата Креатор на темата Unknown Artist
  • Време на започнување Време на започнување
^ Второто.

Сеа ми текна, еднаш требаше за една фирма да купам принтер откај нив (газдата беше запнат за од таму да биде земен) и видов дека ја практикуваат таа селската фора да продаваат принтери без кабелче. Во пакетот на принтерот си стои дека иде со кабел,овие го извадиле и демек накнадно да се купи кабелот. Не ми е за тие 30-40 денари али селска е форава, не сме сите од вчера.

http://www.ripoffreport.com/kupilaptops-pc4all-d/computer-dealers/internet-internet-ab680.htm
Човек од Америка се „фали“ за зделката со Купилаптоп дека му должеле 12.000$... сега колку е точно не знам, има одговор и од сопственикот на Купилаптоп кој кажува дека не му била испорачана договорената количина на компјутери :) Инаку истражив малце за странската фирма... Специјализирани биле за refurbished лаптопи :S
vwzehv.png

http://www.linkedin.com/pub/roman-mamotyuk/7/7a2/863

Не знам дали некој ги контролира фирмите што се продаваат, дали е можно да продаваат и репарирани компоненти. Ако некои фирми вака работат, не е арно.

Којзнае што се случува со компонентите и конфигурациите што ги откупуваат старо за ново.

Damhee тебе и тастатурата да не ти е од АМЦ? Гледам нешто не користиш многу точки/запирки, па си викам да не ти се расипани тие 2 копчиња? :cautious:

или едноставно си неписмен
Набрзина пишувам сега ќе му мислам на точки и големи букви. :) hahha

Мониторот ми е од АМЦ, добар е. Уствари само тоа ми е од АМЦ купено.

Морам да си ја отворам душава за новиов компјутер (ок, не е толку нов, година и месец) од НИКО.

Го нарачувам, ми го склопуваат за 3 дена, го носам дома, све топ, стаен Виндоус, сите кабли на број во кутиите. Го користам ден ипол и секој аудио влез-излез престана да ми работи. Го носам во НИКО, излезе дека е прегорен чип на матичната, цела матична ми ја мењале. На 2 дена купен компјутер.

Идеме понатаму. После некои 7-8 месеци можеби, пак престанаа аудио влезовите-излезите да работат. Го носам, после недела дена, ми ставаат екстерна звучна карта, пошто матичната праела некој проблем со таа другата.

И последно, мењав напојување после година дена, прегреало старото.

За предходниот компјутер, исто од НИКО, го однесов еднаш, два пати за хардверски причини.

Мониторот ми е од АМЦ, добар е. Уствари само тоа ми е од АМЦ купено.

Морам да си ја отворам душава за новиов компјутер (ок, не е толку нов, година и месец) од НИКО.

Го нарачувам, ми го склопуваат за 3 дена, го носам дома, све топ, стаен Виндоус, сите кабли на број во кутиите. Го користам ден ипол и секој аудио влез-излез престана да ми работи. Го носам во НИКО, излезе дека е прегорен чип на матичната, цела матична ми ја мењале. На 2 дена купен компјутер.

Идеме понатаму. После некои 7-8 месеци можеби, пак престанаа аудио влезовите-излезите да работат. Го носам, после недела дена, ми ставаат екстерна звучна карта, пошто матичната праела некој проблем со таа другата.

И последно, мењав напојување после година дена, прегреало старото.

За предходниот компјутер, исто од НИКО, го однесов еднаш, два пати за хардверски причини.
dali ti bese maticnata MSI h55 ?

Има некој да каже искуство со лаптоп од Мебиус?

Не знам колку е точно, на друг форум прочитав дека kupilaptop не работат повеќе. A и Facebook страната не им е активна, можеби е точно.

Ме изненади Сет однесов Таблет Асус кој е купен од Америка вазност на гаранцијата уште вази али е изгубена, дечкото со сериал бројот провери дека е под гаранција и ми го прими без проблем иако немав гарантен лист секоја чест.

Ме изненади Сет однесов Таблет Асус кој е купен од Америка вазност на гаранцијата уште вази али е изгубена, дечкото со сериал бројот провери дека е под гаранција и ми го прими без проблем иако немав гарантен лист секоја чест.

Ова е нормален начин на функционирање на гаранција, само кај нас кој како стигне си праи.

Најлоша AMC, добро искуство имам со Anhoch и СЕТ, а малце од Мебиус се разочарав кога тврдеа дека една RAM плочка е во ред, додека ја тестирав на неколку конфигурации и на сите не функционираше како што треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom