Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Јас кажав мое мислење а тебе ако не те интересира немора да го читаш, јасно и едноставно, кога ќе видат некој човек скитник што нема 10 денари во џебот покрај што ќе се зафркаваат уште може и ќотек да изеде доколку побара пари и слично а за кучињава галама дигнаа .. разбирам куче кое има сопственик и уредно го одржава како што треба а не мене скитници да ме касне мене или некој член на фамилија за некоја будала што го џитнала така на улица, и да барем тие како мене не фантазираат на темиве си кажуваат искрено како и што е, а за виртуелни грижливи сопственици има многу.

тој човек сепак може да најде работа(некаква) и да вади пари за леб, кучето тоа не го можи.

и не не сум воопшто за успивање на кучињата подобро и нека се на улица па ако сме луѓе(да не ги годиме со камења) и тие нема да напаѓаат а храна каква таква ке му потфрли некој па можи и ке се најде добра душа што ке вдоми некое куче

Колку такви кучиња има..тоа е скапо де,јас кога ја успав мојата (Живкица) ми зедоа 600 денари и ја успаа,јас сама решив да ја успијат,ми беше греота да ја пуштам и со маки да умира(оти беше болна,имаше тумори на сите дојки)

Незнам што е по добро,дали да се пуштат или да се успијат...

Подобро е да ги вакцинираат така се по безопасни.

Колку такви кучиња има..тоа е скапо де,јас кога ја успав мојата (Живкица) ми зедоа 600 денари и ја успаа,јас сама решив да ја успијат,ми беше греота да ја пуштам и со маки да умира(оти беше болна,имаше тумори на сите дојки)

Незнам што е по добро,дали да се пуштат или да се успијат...

Подобро е да ги вакцинираат така се по безопасни.

normalno deka bolnite neizleclivi kucinja e naj humano da se uspijat ama zdravite i malecki nema sansi. sekoj ima pravo na zivot

Мора да се најде некој похуман начин да се реши проблемот со кучињата скитници. Кастрација на пример, за отворање домови за кучиња и прилагодување кон нивно посвојување сеуште не можеме да размислуваме кај нас, иако може да се направи и некоја таква иницијатива.
Се' само НЕ нивно умртвување, што се тие криви што се родиле на улица.

Против сум..загреота се :cry::cry:. Не се тие криви што ги оставиле на улица. Треба да се најди некој друг начин а не да ги успиваат.

Едитирано од администратор.
Инаку подобро да го успијат ќе се мачи на улиците да најде храна и тешко дека ќе најде, барем човекот ќе работи нешто и ќе земе за леб а кучињата не е така лесно да најдат нешто да се прехранат.

Стерилизација на сите кучиња бездомници а потоа нека ги вратат на улица.А тие што се агресивни према луѓе треба да се успијат.

А ова, исто треба банирање ...
Инаку подобро да го успијат ќе се мачи на улиците да најде храна и тешко дека ќе најде, барем човекот ќе работи нешто и ќе земе за леб а кучињата не е така лесно да најдат нешто да се прехранат.

Ко така, ако имет пари за „успивање“, шо не ги вдомет? Шубо имаше едно време во Србија шинтери, барем некој на некој начин се грижеше за нив, овде немат кој, немат како. Не гледам никако подобро во успивање кучина, греотка се стварно.

Полека смири се,можат да те банираат од тема.:)
Секој има право на свое мислење,тоа е нивното и тоа е тоа.

Само да ти кажам дека ми се допаѓа твојата иницијатива, но дека и ти си блиску до бан од цел форум. И ти и Стефи и миленка ли беше. Средете се.

Мислам дека погрешно е ставено тоа во анкетата сакам да се реши побрзо проблемот. Треба сите да се приберат во некој центар таму и ако нема доволно средства се знае успивање. А не подвижна мета да им бидат на ловџиите кои се платени за да ги одстрелаат.
Пред некоја година гледав на телевизија Марин Бабиќ си доаѓал во родниов град и слушал пукање, што е работава сега со толку пукотници сред центар, тоа чавките ги убивале :pos::pos::pos:.

iskreno recheno pohumano e dase uspijat ako imaat takva pirilikaa a ne ko vo ohrid da se trujat i da umiraat na teshki maki ( so vnatreshni krvarenja mozete da zamislite kolku e to samo bolno )

Едитирано од администратор.

Ау, ова на крај испадна као, за нивно добро да се успијат.
Ти се молам... немој да си толку хуман.:uvo:

арно имаше една акција пред година две која беше финансирана чинам од австријците за кастрација на уличните кучиња. Ама таа акција саом покри дел од кучињата бездомници. Треба да се соберат средства за финансирање на масовно кастрирање на улични кучиња, како и подвезување на јајниците на женките пошто секогаш постојат домашни кучиња кои париди недоволната конторла на сопственикот ќе оплоди некоја бездомна кучка и со тоа кастрирањето на машјаците бездомници ќе биде до одредена мера безкорисно, само со таква една јака целогодишна акција и после уште петгодини со намален интензитет ќе се постигнат резултатаи на исчистување на сите кучиња бездомници во наредните 5-10 години.

dali ima negde nekoja smetka kaj so mozi da se doniraat pari za kucencata? site ako dajme po malce ke se soberat mnogu i mozi ke pomognime nekako. jas ke doniram 100%

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom