Европско првенство 2010 (Австрија)

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
АЛАЛ ИМ ВЕРА !!! Ги убија Данциве .. Поздрав ипол им испратија : Ел Кондор Паса, пут у један правац. Убаво им вратија за финалето од 2008. Ептен ќејф ми направија, иако искрено страв ме фаќаше пред натпреварот и по малце бев и песимист, али на чело со БУНТИЧ И МИРКО, беа едноставно незапирливи. :aplauz::aplauz:

Им честитам на победата и посакувам со иста игра да продолжат и во полу-финалето ..

Mene malce ne mi e jasno, kako ustvari Polska ispadna vtora u grupata? Imaat isto bodovi so Spanija (7) so toa sto Spanija ima podobra gol razlika i ja pobedi Polska na megusebniot duel, taka da ne sfakam kako sea Polska ispaga pred Spanija i zaso oni idat dalje a Spancive ne???

Поради тоа што Полска ја победи Шпанија 32-26, а не како што велиш ти дека Шпанија ја победила Полска:wink:.

Инаку баш ми е драго за Хрватите. Конечно одиграа еден помалку стресен натпревар:). Бунтиќ ги предводеше во нападот а Алиловиќ блескаше на голот, така што победата беше повеќе од заслужена. Ивано Балиќ беше прав лидер во моментите кога останаа со 2 играчи помалку. Половина минута ја држеше топката и во тие моменти примија само два гола со што ја задржаа предноста која им гарантираше сигурен финиш. Дувњак како што претходно реков изгледа ќе го снајде истата судбина како Миличиќ во НБА. Изгледа го префорсираа со прогнозите.
Околу полуфиналето мислам дека и Хрватите се среќни што Франција ја победи Полска бидејќи далеку повеќе им лежи играта на Полска отколку на Франција. Од друга страна Исланд реално е најслаб и Франција е апсолутен фаворит но секако во ракометот се е можно така што останува да видиме. Мое типување е дека финалето ќе биде Хрватска - Франција.

Hmm cudno, sea koa proveriv stvarno Polska ja pobedila Spanija, neznam zaso celo vreme obratno mislev lol xD Ondak jasno si e xD

Браво за Хрватите.. очекувам да се пласират и во Финале . Им посакувам среќа!:toe:

Тешко за Хрватите, освен ако ја подобрат на по голем квалитет нивната игра, вака ако чекаат се на среќа ке ја усрат работата можи и да се посрамотат. Полска моментално е во најдобра форма и гази се пред нив, ги прекина Франција ветувачки дека влегува во финале. Франција е финалист тоа е јасно отприлика, само неизвесно ке биде како ке игра Хрватска со Полска. Кој и да влезе во финалето интересно ке биде.

Ме разочараа Норвешка.

Ако играат како со Данска ќе ја смачкаат и Полска.Добро е што ја одбегнаа Франција која ќе се помачи со Илсалѓаниве,доста се јаки.

Поради тоа што Полска ја победи Шпанија 32-26, а не како што велиш ти дека Шпанија ја победила Полска:wink:.

Инаку баш ми е драго за Хрватите. Конечно одиграа еден помалку стресен натпревар:). Бунтиќ ги предводеше во нападот а Алиловиќ блескаше на голот, така што победата беше повеќе од заслужена. Ивано Балиќ беше прав лидер во моментите кога останаа со 2 играчи помалку. Половина минута ја држеше топката и во тие моменти примија само два гола со што ја задржаа предноста која им гарантираше сигурен финиш. Дувњак како што претходно реков изгледа ќе го снајде истата судбина како Миличиќ во НБА. Изгледа го префорсираа со прогнозите.
Околу полуфиналето мислам дека и Хрватите се среќни што Франција ја победи Полска бидејќи далеку повеќе им лежи играта на Полска отколку на Франција. Од друга страна Исланд реално е најслаб и Франција е апсолутен фаворит но секако во ракометот се е можно така што останува да видиме. Мое типување е дека финалето ќе биде Хрватска - Франција.
Дувњак е клучен играч во Хамбург.Секоја утакмица е еден од најдобрите.На минатото светско беше еден од најдобрите играчи,можеби и подобро изигра од Карабатиќ кој го ставија во ол-стар тимот.Он е веќе докажан,а тек има 21(Балиќ на негова возраст беше анонимус само).
Оваа утакмица изигра солидно,а на таа со Австрија беше најдобар играч.
Со Исланд покажа една важна особина дека може да запне и да земе одговорност кога е најгусто бидејки неговите 2 гола во последите 3 минути и донесоа бод на Хрватска.
Ова првенство се согласувам дека не е на ниво,но реално добива и мала минутажа.Балиќ е во форма и он игра повеќе.

Кога сме кај Хрвативе ..Вчера или завчера (мислам дека беше завчера зашто тоа беше пред дуелот со Данска) начекав на Нова или на РТЛ(хрватска) на вестите дека Лино Червар бил разочаран од единството во репрезентацијата немало соработка помеу старите и новите во тимот и дека планирал после светсково првенство да поднесе отставка... Ова после некое ја повлекол изјавата при незнам разгоор со некој од клучните луѓе во федерацијата! Значи збборот ми беше деа тоа можеби е битен мотивирачки детаљ што според мене во првата утакмица со Данска вроди со плод изиграа стварно на ниво дечките и заслужено поминаа во полуфинале! Ама од друга страна покажана е слабост во тимот што некој може понатака да искористи....

@Сје баш поради тоа што сега стануваат играчи на 21 година кариерите им траат до 25-6 ќе се испукаат ќе освојат се и после се нема мотив и слично! За Дувњак во никој случај не може да се оправдаат неговите слаби игри ова е негово 3то големо натпреварување видливо е дека е форсиран на секое а тоа му наштетува на него! и како што следам јас ни во Хамбургер не е баш нај сјаен....

Кога сме кај Хрвативе ..Вчера или завчера (мислам дека беше завчера зашто тоа беше пред дуелот со Данска) начекав на Нова или на РТЛ(хрватска) на вестите дека Лино Червар бил разочаран од единството во репрезентацијата немало соработка помеу старите и новите во тимот и дека планирал после светсково првенство да поднесе отставка... Ова после некое ја повлекол изјавата при незнам разгоор со некој од клучните луѓе во федерацијата! Значи збборот ми беше деа тоа можеби е битен мотивирачки детаљ што според мене во првата утакмица со Данска вроди со плод изиграа стварно на ниво дечките и заслужено поминаа во полуфинале! Ама од друга страна покажана е слабост во тимот што некој може понатака да искористи....

@Сје баш поради тоа што сега стануваат играчи на 21 година кариерите им траат до 25-6 ќе се испукаат ќе освојат се и после се нема мотив и слично! За Дувњак во никој случај не може да се оправдаат неговите слаби игри ова е негово 3то големо натпреварување видливо е дека е форсиран на секое а тоа му наштетува на него! и како што следам јас ни во Хамбургер не е баш нај сјаен....
Бил разочаран од недовербата покажана кој тој старо-млад тим,не дека имало неединство меѓу играчите колку што читав по хрватските портали.

Тоа да,во секој спорт сега е нормално играчи да го достигнат врвот со 21-22 години и на 25-6 да немаат мотив веќе.Јебига,такви се времињата сега.
Во Хамбург незнам колку си го гледал,но воопшто не е лош. На почетокот од првенството стварено беше лош,но последниве утакмици покажа квалитет Дувњак.Единствено што може да му наштети е што од него се очекуваат чуда и да потфрли под тој притисок.

Да за Червар е вистина, бил разочаран од недовербата кон него и неговата идеја да го подмлади тимот и нема да го продолжи договорот.:) Па нека ја превземе и нашата репрезентација според мене. За натпреварот Хрватите изиграа кога им е најпотребно најдобро и сега играат со незгодните полјаци.

За Дувњак, не е нешто посебно. Има само добар шут иако до него е како ќе ја развие кариерата. Јас мислам дека нема нешто посебно да се прослави.

Во ракомет не ги симпатизирам Хрватите па ќе навивам да не освојат медал, а фаворити ми се Исланѓаните.

Боби[Мкд];3270887 напиша:
Да за Червар е вистина, бил разочаран од недовербата кон него и неговата идеја да го подмлади тимот и нема да го продолжи договорот.:) Па нека ја превземе и нашата репрезентација според мене. За натпреварот Хрватите изиграа кога им е најпотребно најдобро и сега играат со незгодните полјаци.

Еве сега добра можност да докаже дека не е проблем тоа што тимот го подмладил, инаку го освојат Европското а имаат реални шанси нема шанси да ја напушти репрезентацијата на Хрватска.

Со текот на првенството играта на Дувњак оди на нагорна линија.И сега во полуфинале па верувам и во финале ке биде еден од најдпбрите.Очигледно дека на ова ЕП не е баш сјаен но можеби е истрошен,иsцрпен итн,но тоа не е оправдување.Инаку во Хамбург и тој и Вори како што сум гледал некои утакмици и за повеќето сум слушнал дека даваат по најмалку 5-6 голови.
Утрешниот ден почнува вака.
Натпревар за 5-то место: Шпанија-Данска 11.30 h
Прв пoлуфинален меч: Исланд-Франција 14.00 h
Втор полуфинален меч: Хрватска-Полска 16.30 h

Како што можев да видим по хрватските портали Лино најверојатно ќе продолжи да ја води селекцијата на Хрватска. На тоа го наговорил претседателот на Хрватскиот ракометен сојуз Санди Шола. Така што ништо од гласините дека можеби ќе го превземе кормилото на нашата репрезентација.

Утре почнува разврската. Само морам да ги искритикувам организаторите за термините. Полуфинале да се игра во 14 и 16 часот е очајно според мене. Можеби со тоа сакаат да им дадат повеќе време за одмор на победниците во полуфиналињата, но сепак многу подобро ќе беше да ги ставеа натпреварите од 18 и 20 часот.

Полска-Хрватска тоа ќе биде остар меч меѓу две екипи што апсолутно имаат моќ да бидат светски шампиони. Полска е екипа што е во самиот врв екипа што секогаш настапува на големите натпреварувања но овој пат со би рекол најголемо искуство до сега.
Хрватска има нови и помлади играчи и не е онаа старата од порано но сепак со голема моќ.
Типувам на Полска и мислам дека ќе биде заслужено да се најдат во финале.

Јас типувам на Хрватска и Исланд во финале... а сакам да победи Хрватска :)

Како што можев да видим по хрватските портали Лино најверојатно ќе продолжи да ја води селекцијата на Хрватска. На тоа го наговорил претседателот на Хрватскиот ракометен сојуз Санди Шола. Така што ништо од гласините дека можеби ќе го превземе кормилото на нашата репрезентација.

Утре почнува разврската. Само морам да ги искритикувам организаторите за термините. Полуфинале да се игра во 14 и 16 часот е очајно според мене. Можеби со тоа сакаат да им дадат повеќе време за одмор на победниците во полуфиналињата, но сепак многу подобро ќе беше да ги ставеа натпреварите од 18 и 20 часот.
Ние до 2012 немаме шанси да настапиме на големо натпреварување, така да има време и за нас :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom