Како се инсталира Counter Strike 1.5 server Windows и Linux?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
[MkD]Scout напиша:
ама мислам дека нема да може да играш и ти од истата машина..бидејки портовите на клиентот и на серверот се исти кога е во прашање hlds.exe инаку можеш да го инсталираш програмот hamachi (www.hamachi.cc) па да играш Lan преку Интернет..јас играм со 2-3 другари и супер е..
ако ти треба помош слободно додади ме на MSN радо би ти помогнал..
поздрав!

Vazi. samo klikni na allow me na MSN. my name petar.xxxxxxxxxx
PS. xxxx znaci pezime, ama da ne go kazuvam. sam ke vidis.

Абе луѓе зашто несака мојов сервер ? Преку HLDS го кревам све и после другите преку таа IP адреса на серверот што ја пишува да ме бараат ? Али пак неќе. ХЕЛП хитно ми е

da ne ja pisuvas slucajno adresata sto pocnuva na 192.168...

a isto e za 1.6 ?? zosto ovde e objasneto kako da napravime server za 1.5 fala pozz .

A ke moze li nekoj da objasni kako da se otvori server za 1.6 ako moze:D Samo znam deka treba jaka masina i jak net neli? ama sepak objasnete.FALA VI MNOGU!!!

Креирање ваш сопствен сервер !

Значи..така.. оваа е туториал за креирање на ваш сопствен сервер.

За да инсталираш сопствен сервер треба да ги имаш :
а.Windows XP,processor 1000 ghz , Ram 256
b.Интернет Конекција
с.300-400 MB слободен простор во С Local Drive

Следи ги следните чекори:
1.Конектирај се на интернет.
2.Слегни го сервер креаторот (тука),откако ке го слегнеш дај му унзип дека сакаш на твојот компјутер
3.Креири фолдер во ,, С " и дај му име HLDS .
4.Кликни двапати на installer.exe и кога прозорецот за селекција ке излезе селектири HLDS . Притисни OK и почекај неколку минути . Плав прозорец ке ти излезе каде што ке ти покаже колку ти е инсталиран серверот . Во овој момент installer.exe ти downloadira И ти го instalira серверот автоматски во HLDS фолдерот. Ке треба да почекаш околу 1 саат или 30 минути , зависи од интернет конекцијата . Кога ке заврши инсталацијата провери го фолдерот HLDS и ке видиш дека серверот е инсталиран и дека зафаќа околу 315 MB . Отвори го фолдерот HLDS треба да изгледа вака :
a_doua.png

Сега отвори го cstrike фолдерот треба да изгледа вака

a_treia.png

Следен чекор е да го сетираш серверот да приваќа non-steam клиенти.
Да го направиш тоа слегни го следниот фајл тука тоа е swds.dll пачот. Дај му унзип на десктоп и потоа копирај го фајлот и стави го во HLDS фолдерот . Ке те праша ,, overwrite the file " ке одиш yes .

Следен чекор е да го направиш серверот да го покажува на интернет .. затоа .. оди во HLDS\cstrike фолдерот и отвори го sever.cfg со notepad . Потоа побрај ја линиата каде што пишува sv_lan 1 смени го во sv_lan 0 .. Лесно ? .. И потоа серверот би требало да го има на интернет..

Сега да инсталираш amx MOD x како на кајгана серверите да има /rank , /top15 ..

Слегни го тука AmxMod X installer и дај му унзип дека сакаш на компјутерот .. Потоа инсталири го Amxmodx installer Во C:\AmxModX . Потоа вклучи ја инсталацијата , и оди ,, I accept the terms " . Сега треба да инсталираш амx mod x во HLDS . Ке ти излезе прозорец и ке ти пишува Модови . ке избереш " select mod directory " и кликни Next. Потоа ке ти излезе да селектираш , селектири го HLDS\cstrike (HLDS е главниот фолдер на серверот) и понадолу имаш " Custom game addone " селектири Counter-Strike И кликни ОК..

Ставање админи..

За да ставаш админи ке одиш во HLDS\cstrike\addons\amxmodx\config и ке го најдеш фајлот users.ini ..

треба да изгледа вака :

users.png

Ке ја копираш целата ре4еница и ке смениш вака :

"loopback" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"

"<nick>" "<pass>" "abcdefghijklmnopqrstu" "de" <<--вака треба да ставаш админи . потоа ке одиш Save .. и толку

се надевам дека оваа беше добар туториал .. се гледаме

Честито Сервер..
http://forum.kajgana.com/newthread.php?do=newthread&f=57

[MkD]Scout;502896 напиша:
или пак треба да се исклучи sv_lan 0!

Обавезно треба sv_lan 1 На sv_lan 0 Да се напраи ако сакаш да го има серверот на INTERNET ..

Warlic а серверот секогаш ке биди онлине или не ... ако не каЖи како да го направам серверот да биди секогаш онлине ... поЗЗ

Да .. за да имаш секогаш онлајн сервер треба ПЦ то да ти работи

24/7

.. ПОзЗ ..
Пффф само тоа ли го знајш?? Ц ц ц. Иначе е точно дека треба 24 7 да биде уклучен али треба да имаш добра машина и интернет...Еве мојот го оставам 24 7 уклучен па шо фајде ако немам добар интернет или добра машина?? Ќе му лагира на играчите :helou:

Пффф само тоа ли го знајш?? Ц ц ц. Иначе е точно дека треба 24 7 да биде уклучен али треба да имаш добра машина и интернет...Еве мојот го оставам 24 7 уклучен па шо фајде ако немам добар интернет или добра машина?? Ќе му лагира на играчите :helou:
Да точно е тоа .. за да имат играчите лаг до 70-80 треба да имаш интернет 1024 kb/s или 1 mb/s.. и рам 1 GB .. Мислам оти треба таква конфигурација ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom