Да објаснам малку за Children of Men. Точно дека приказната не беше нешто посебно, но филм не се оценува само од тој аспект. Во филмот има доста солидна глума, начинот на снимање и неколкуте долги сцени снимени во еден кадар и визуелните ефекти се навистина уникатни. Според мене заслужена оцена.
Видете ја сценава и речете не е ремек дело.
Да спомнам и ја некој филм, Slumdog Millionaire, според мене не беше ништо посебно.
Ок дискусијата за Чилдрен Оф Мен ќе ја прескокнам спомнуваќи дека сепак, за вкус се работи.
Но, морам да спомнам дека вчера останав вџашен т.е со отврена уста од еден филм кој е МНОГУ подценет и заборавен,непознат!!
Се работи за Екорцист 3!! да филм кој на прв поглед ќе си помислите,пффф дури и филм како Екорцист успеаа да усерат со нивните римејци! Но дали е така? НЕ, не само што не е него филмот е на исто ниво со Екорцист (оргиналот) скоро...
Атмосферата е фантаситчна,језива,морбидна,надприродна (нечовечка) Одамна не сум бил виситински исплашен од хорор филм! Во кој и глумата е на многу високо ниво најмногу заради големиот George C. Scot!! (глумеше во Платон и 12 Енгри Мен за да се сетите кој е)
Се на се да не должам и да не идам у мал офтопик, филмов е ремек дело заборавен и негледан (најмногу) заради само една цифра во името тоа е 3 (Екорцист 3) причина заради кој и јас не го гледав да си признаам. Ќе заборавев да спомнам дел успешноста на филмот лежи во тоа што овој филм е всушност приквел на оргиналниот Екорцист, не продолжение. За да биде уште пострашен филмот 1/2 од него се одвиваше у санаториум за луѓе со сериозни проблеми у главата, многу морбидно овој филм е МАСТ СИ!! за секој што сака виситински хорор филмови кои ја обработуваат окултната тематика, т.е моќта на надприродното,сцените у филмов се оскар ворти според мене..Одлична кинематографија!! Морници ме лазеа скоро низ целиот филм! И за крај се разбира фантаситчниот Џорџ Скот, кој глуми одлично во главната улога..
The 'burbs (1989)6.5/10.
А бе иди бегај, една од најдобрите комедии икад. 9ка од мене најмалку.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]The Departed (2006) 8.5/10 ??
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Shutter Island (2010) 8.1/10[/SIZE][/FONT] ??
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]2 филма од Скорсезе кои не беа нешто посебно. Ептен преценети.
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Aliens (1986) 8.5/10
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Terminator 2: Judgment Day (1991) 8.5/10
8.5 ??? Па може ли овие 2 филма да бидат уште подобри ??? Башка продолженија ! А бе 10/10
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Avatar (2009) 8.4/10[/SIZE][/FONT]
4ка од мене, клише, досаден, просечна глума, неинтересни ликови, само ефектите му вредат[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]...
[/SIZE][/FONT]The Butterfly Effect (2004) 7.8/10
Потценет. Многу добар СФ, Е. Качер изненадува со глумата, доста интересен филм, непредвидлив, башка 4 краја као избор
Jacob's Ladder (1990) 7.5/10 Angel Heart (1987) 7.3/10
Потценети. Едни од најдобрите хорор-трилери. Мики Рурк и ДеНиро и да не ги спомињам уопште у Енџел Харт...А тек атмосферата у Џејкобс Ледер. 10/10
Wild Things (1998) 6/6/10 ???
Многу подценет трилер со
доста пресврти, јаки пички
The Fifth Element (1997) 7.4/10 ???
Многу интересна СФ-акција-комедија. Мила Јовович и Брус Вилис се многу добри у филмов. 10/10
Еве зошто баравме реорганизација на Филм и ТВ... живнаа некои изгубени теми
Шоушанк е супер филм ама преценет е во смисла на тоа што е на врвот, иако има доста подобри филмови од него. Далеку од тоа дека нешто му фали на филмот или дека не ми се допаѓа. Т.Е. токму поради тоа е на врвот, нема таргет група (мажи/жени, млади/стари итн...) кои поради нешто би го отфрлиле филмот. Генерално им се допаѓа на сите и не добива лоши оцени.
Оф-топик: новава верзија нема известување за цитат или одново треба да се намести...?
Kick-Ass - 8.3? Ma aјде. Не е ни толку оргинална приказната, а и на некој делови ми беше по малце напорен за гледање. 7 од мене.
Avatar - 8.4. Смешки живи. Овај јас мислам дека најпреценетиот филм на имдб. Иако ефектите беа невидени, сигурно не му носат олку висока оценка на филм ако земиме во предвид дека приказната беше доста слаба и позајмена од доста филмови. 5,5 од мене.
Wall-Е го ставам во листава од едноставна причина шо имам гледано барем 5 анимирани филмови подобри од овој.
Mysterious Skin - Ова е бљувотина, не сакам да ја коментирам. Единствено сакам да ве предупредам да не се залетате по прилично високата оценка на имдб.
Доколку сакате да се изнервирате од глупав филм и преглупава комедија со преглупав и досаден (несмешен) хумор (глупав), бујрум, гледајте го.Никогаш немојте да го читате коментарот од демек некој корисник на дното на страницата бидејки најверојатно (и најчесто) е напишан од некој што работел на филмот.
Баш филмчево е закон јас би му дал 10/10. Сепак ова е британски хумор, па не е сфатлив за сите. Истовремено претставува и комедија и полициски филм, нормално нема многу глупирање, но не треба да има глупирање за да некој филм биде смешен.
--- надополнето ---
District 9 IMDB 8,3- јас-10+
The Man From Earth IMDB 8,1- јас-10
Moon IMDB 8,0- јас-10
Ќе кажам само еден филм а тоа е Magnolia. Филмот е во топ 250 на имдб, и тоа е 207ми колку што видов последно.
Многу потценет филм! Филмов е ремек дело и мора да биде минимум во топ 10. (пред една ипол година не беше ни во топ 250)
ЕденThe Dark Knight (2008) да е пред Севен, Фајт клаб,кога јагнињата ке стивнат,Психо и да не набројувам ?! Најдобар бетмен досега излезен али да е пред овие ремек дела потешко...
Е добро што ме потсети за филмов, ја би му дал 0 :icon_bigg Толку досаден и безвезе филм. Земал еден човек, им раскажува приказна на други, седат и го слушаат цел филм бла, бла, бла демек
преживеал све што се случило од кога бил пештерски човек па до сега
јеа, рајт! казе Американо.
Еден од филмовите за кои жалам за времето кое сум го потрошил на нив и за кои ме излажала високата оцена на ИМДБ како Children of Men и хоророн The Descent...
Е добро што ме потсети за филмов, ја би му дал 0 :icon_bigg Толку досаден и безвезе филм. Земал еден човек, им раскажува приказна на други, седат и го слушаат цел филм бла, бла, бла демек
преживеал све што се случило од кога бил пештерски човек па до сега
јеа, рајт! казе Американо.
Еден од филмовите за кои жалам за времето кое сум го потрошил на нив и за кои ме излажала високата оцена на ИМДБ како Children of Men и хоророн The Descent...
А ја би му дал 20 од 10, али јбг ипак се работи за вкусови
Инаку онтопик доста преценет според мене е The Truman Show со Џим Кери. На IMDB има 8, ја му давам 4. Совршен пример како сценаристот не знаел што да направи понатака со добрата почетна идеја. Додека како потценет би го класифицирал The Fountain. На IMDB има 7,4; моја оцена - непроценливо.
8.8 The Dark Knight (2008) - по преценет филм од овој нема . Освен глумата на Хит - другиве не беа нешто посебно , тапа глумица во главна улога ,неколку добри акциони сцени во предолгиот расплет , можеле бар 1 саат да го скратат филмот , но пак би бил досаден ...
плус почетната сцена (грабежот) многу потсетува на Heat филмот со Ал Пачино па дури и музиката е слична.
Wall-Е треба бар 9 да има , тешко друга анимација со таков анимиран лик - без дијалог да ми биде интересен.
Инаку повеќето анимирани филмови се потценети , како жанр можеби и највеќе.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.